Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (344)

plakát

Prach a broky (2015) (amatérský film) 

Bylo to dobrý i vtipný. Bylo to fakt dobře natočený. Mělo to dobrej děj. Byly v tom dobrý postavy....... ale bohužel topornost herců, vše kazila. Přivřel jsem samozřejmě oči, nad tímto amatérským kouskem, ale mě to prostě mrzí. Protože představa, že by v tom hráli fakt herci, co by vedli přirozené dialogy, bylo by to dokonalý béčko a stal by se z něj kult. Takhle je to "jenom" dobrý. PS: Ano, Rumcajs byl dobrý tah a když si značil žaludy, tak mě to dostalo asi nejvíc :-)

plakát

Mistr popravčí (2015) (seriál) 

Pořád se nestačím divit, že někdo hodnotí seriál po pár dílech a ještě se k tomu přizná. Dlouho jsem seriál odkládal a neměl jsem vůbec chuť se na něj podívat. Teď jsem na konci a sere mě, že nebude další řada,kvůli nízké sledovanosti. Není to maximální jízda, protože se tam dělo tolik nepravděpodobných věcí (nemyslím a neřeším souboje, magii, kulisy atd.). Myslím až moc zjednodušené řešení některých situací, bez hlubšího dopadu okolního světa a neuvěřitelné chování některých vybraných charakterů. Nicméně vše posloužilo svému účelu a já seriál beru jako historické fantasy, které si mě opravdu získalo a mrzí mě, že končí první sérií, když má ještě toho tolik co říct. PS: když jsem zjistill, že nebude další série, teprve jsem pochopil proč nahustili tolik věcí ve zkratce do posledního dílu.

plakát

Berserk - Season 1 (2016) (série) 

Je to fakt ubohost, zabývat se pořád animací a neustále si na něco v tomto smyslu stěžovat. Vidím to zde, i na jiných fórech. Někteří dokonce brečeli, že měli udělat klasickou animaci ala Pokemon. To bych se z toho vážně zblil. Samý nevděčný parchanti. Mám sice taky pár výhrad, ale není to nic, přes co bych se nepřenesl. Já jsem rád za každý projekt Berserk a z tohoto seriálu jsem nadšen. Mangu jsem četl, ale jen část (mám dokonce pocit, že stále pokračuje - to mě pak serou rádoby kritici, co si stěžují, kde co chybí, že se tvůrci nedrží předlohy a podobný sračky, jen aby ukázali, jací jsou skvělí čtenáři), takže v tomto směru nejsem úplně nováčkem a jsem velice rád, že "zlatý věk" už tito tvůrci opustili a vrhli se na tu (pro mě) záživnější část - poté (která je v Manze vlastně dříve). Hodnotím až po desáté epizodě, protože nejsem kokot, abych to dělal po prvním díle, že? Tady na CSFD je psáno, že seriál má 9 dílů, tak jak je možný, že jsem viděl už desátý a dva ještě zbývají? A ještě na závěr se přidávám k nepochopení těch, co tvrdí, že Guts nemá charisma. Vážně netuším, jak to myslí. Nejspíš si myslí, že charisma je totéž jako charita = slitování. To pak souhlasím, to mu opravdu chybí.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Tak co se mi na filmu líbilo.......ehm......co se mi tam sakra....už to mám.....ne, to nebude ono.....a co když když co? Asi jsem vymletej mozek, ale jdu z kina a nenapadne mě jediná věc, která mě na filmu zaujala. Jo už vim. Krále hraje Kazatel Jesse a královnu Tulip ze seriálu Preacher. Počkat, Warcraft. Hodně barevnýho světla, jako při ohňostroji, nějaký to intro ke hře a Ragnar s rádobychytráckým výrazem, kterej jsem mu žral u Vikingů, ale tady už ne.. Příběh nepříběh a když náznak, tak klišé ve stylu fantasy estrády pro tupé. Taky bych chtěl, aby se mi to líbilo, jako ostatním, ale nebudu si nic nalhávat. Pro mě totální megapropadák, kterej si ještě bezostyšně otvírá vrátka na další díl.....no, spíš díly. Vůně peněz je mocná síla. Jinak co se týče fantasy knih, Warcraft vždycky stál za vyližprdel, ale já doufal, že na plátně uvidím něco, co mi vyrazí dech. Bohužel, nic takovýho se nestalo a já si raději jdu před spaním číst knihu, ze který nikdy film nebude, protože není podle známý hry a nesehnaly by se žádný prachy. PS: Už jsem si vzpomněl. Ten kouzelník si zaslouží hvězdičku, za alespoň trochu zajímavou roli v jakémsi náznaku o nějakou zápletku.

plakát

Mazalové (2014) (seriál) 

Jeden z příkladů na CSFD, kdy by seriál neměli hodnotit "dospělí" pseudointelektuálové, kteří z jednoho dílu poznají, jak je to nezábavné a pro děti nevhodné

plakát

Moonwalkers (2015) 

Film je výbornej. Má hodinu a půl. Některý scénky byly skvělý (obzvlášť návštěva bosse) , ale ostatní byly takový běžný pro komedii, tohoto stylu. Naplno se to rozjelo v poslední třetině u zfetovanejch hippíků, tedy přesně v okamžiku, kdy Perlman řekne, že to s nim nic nedělá (taková klasická věta, víme), protože je vycvičenej agent. No pak jsem se jenom bavil. Dostalo mě telefonování a hlavně to natáčení. Musel jsem si ho pustit znova a pak ještě jednou, protože to nemělo chybu. Pekelnej kluk výbornej drsoň. Zrzavej kouzelník uvěřitelnej zmatkař, ale Zmetek to u mě vyhrál na celý čáře. Ten prostě solil jednu hlášku za druhou, tak přirozeně, že to snad neměl ani ve scénáři :-)

plakát

Měsíční past (1988) odpad!

Žádná nostalgie. Prostě jen subjektivní názor člověka, co se teď dokoukal na céčkový film. Odporný kulisy, debilní scénář, nefungující fyzika ve vesmíru, absence emotičnosti a s tím související herecké výkony aktérů. Díval jsem se na to jen kvůli Bruce Campbellovi a do tohoto rádoby vážného snímku, se opravdu nehodil. Nevim, co mě to chytlo. Nedávno jsem shlédnul debilní fantasy z osmdesátek a teď i sci-fi. Ač se to nezdá, mají toho hodně společného. Takové schema pro osmdesátkovej film. Například - ukázat kozy, zahláškovat, vést motivační kecy, apod. Omlouvám se příznivcům tohoto snímku a nostalgikům, ale ruku na srdce, kouknete se na to s chutí i dnes? To si raději pustím několikrát za sebou Kung Fury

plakát

Pán šelem (1982) 

V mládí mě to minulo a tak můžu vzpomínat jen na Barbara Conana. Navíc toho jsem si pustil i v dospělosti a i tak měl své kouzlo. Co se týče tohoto titulu, napadalo mě pořád a znovu, skoro u každý scény: ,,to je tak trapný!" Pořád jsem si připomínal, kdy byl film natočený, ale prostě to nešlo. Toporné herecké výkony, mnohdy přehrávané, nebyly ani k smíchu. To bych si musel něco dát, abych to bral s nadhledem. Vlastně jednou jsem se fakt smál, když Drsný Dar plakal, protože ho král odmítl. K popukání. Příběh....no o tom se snad ani nedá nic napsat. Bojové scény typu - nastavím meč a počkám až přiběhneš a dlouhým vrchním sekem mi do něj plácneš. Nebo ho jen tak ledabyle nastavím a ty přiběhneš a náruživě se mi sám na něj nabodneš. Nebo slabá modelka loktíčkem ťukne do ostříleného bojovníka a ten odletí dva metry dozadu. A co cestování? Taky, když se někam potřebujete rychle dostat, vylejzáte každou horu, jenom proto, aby se mohl udělat perfektní záběr z vrtulníku? A co když takhle ujdete několik kilometrů a pak se divíte, že za váma někdo stojí v těsné blízkosti, protože tou přehlednou planinou, šel těsně za vámi? A co teprve týpci s pyramidkami na rukou? Hlídají tak, že jen mávají rukama? A co teprve hlavní záporňák. Pominu, že mu udělali maskéři obočí, aby vypadal ještě zlejší, než je. Při jeho protahovaném procesu obětování, jsem si mohl zajít na WC a udělat si pití.......no už dost. Vážně jsem se snažil. Vždyť jsem to dokoukal do konce. Sice napotřetí, ale dal jsem to. Abych tomu filmu úplně nekřivdil, musim uznat, že prostředí vybrali filmaři pěkně. Kulisy i kostýmy, se docela vydařily (hadrem nic nezkazíte, že?). Hrdinka ukázala kozy. Tygr natřenej na černo byl pěknej mazlík a fretky byli roztomilý. Jo a ty ptákocucové, nebo co to bylo, byly zajímavý. Dívat se na to v době, kdy to bylo natočený, asi bych to žral, ale teď fakt ne. Objektivně odpad, s přivřeným okem hvězdička, se zavřenýma očima a pochopením, v jaké době to bylo točené........no dvě už nedám

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Mám rád fantasy. Ačkoliv ho čtu, k Shannaře jsem se nedostal. Nemám rád elfy a hlavně nesnášim tenhle typ fantasy. Záporňák strašně zlej, co chce všechno zničit a proti němu skupinka hrdinů, co musí zachránit svět. Považte, co je to za idiota - Všechno zničí, tak čemu pak bude vládnout? (to je jenom stručné shrnutí věci) No nic. Takových příběhů je prostě hromada a ten kdo nečte fantasy má pak o tomto žánru zkreslenou představu a hází ho do tohoto jednoho klišoidního pytle (reputaci trochu napravila Hra o trůny). A teď k seriálu. Příjemně mě překvapil a rád jsem se na něj díval. Odpouštěl mu patos a ubrečené scény, protože se mi líbila vizuální stránka. No a taky se mi líbila ta zlodějka a v druhé dějové linii to držel pohromadě druid. Ostatní tam byli takoví modelové a modelky ve zvláštních kulisách. Takže zápory: Nezajímavý příběh, plačící scény, scény rádoby povzbuzující, scény objímací (prostě je tam docela dost trapných scén), vyumělkovaní modelové a modelky (ale co, vždyť jde o elfy), jen pár interiérů s divadelníma kulisama, trapné masky záporáků a hlavně (možná jde o spoiler) poslední "velkolepá" bitva, kterou bych nazval - bitva dvaceti týpků u příkopu. To jako mysleli vážně? Mluví o tom, že na jednoho vojáka připadá tisíc démonů a pak tam v trapných maskách po lese běhá malá skupinka z LARPU a dělají mezi sebou mezery, aby to vypadalo, že je jich víc? To u mě fakt dost kleslo na hodnocení. Asi neméli prachy nebo co, ale to je prostě neomlouvá. A teď klady: postapokalyptické prostředí přestupující do fantasy (i když těch záběrů je tam opravu poskrovnu a zbytek se odehrává v divadle), Eretria (dobře vypadá), Allanon (umí hrát.....no dobře, i někteří jiní), občas se tam objeví nějaká ta krev (bez ní by to prostě nebylo ono). No a dál už nevím. Jo, bylo to krátké a rychle to uteklo, takže mě to udrželo až do konce.

plakát

Na vodě (2016) (seriál) 

Viděl jsem náhodně asi jenom 3,5 dílů a nemyslím si, že je to špatný. Na TV se skoro nekoukám a seriály od NOVY nesleduji. Na to mi stačí upoutávky, abych věděl, že tím nebudu ztrácet čas. Kdyby byl tento seriál zaštítěn Českou televizí, věřím, že by hodnocení prudce stouplo. Dost negativních hodnocení je od ovcí, co nehodnotí seriál jako takový, ale právě jen kvůli Nově a názoru většiny. Je to průměrný, humorný seriál, ale sympatický tím, že nejde do extrémů v podobě nějakých přehnaných a přehrávaných scén (tedy kromě Pavláska s Pazderkovou). Díl má pohodovou atmosféru a hlavně má začátek i konec a nemusíte znát všechny předchozí díly, aby jste se zorientovali. Chtěl jsem dát průměrné hodnocení, ale zvedám o jednu hvězdičku, protože mě serou davy lidí s implantovaným mozkem sériové výroby.