Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Herecky ani režijně to není žádná pecka, ale ať si kdo chce co chce říká, tohle byl tehdy prostě kult. Dodnes nepochopím, která vychovatelka nám to pustila ve družině, když mi bylo tak 8.... každopádně od té doby mě fantasy táhne. A možná byly lepší filmy i v té době, ale já znal tenhle, jenom tenhle. M. Singer pro mě není žádný sympaťák a jeho herecké neschopnosti z Dara dělají celkem nešiku a nehrdinu, který má před sebou dlouho cestu k tomu, aby se hrdinou stal. (trvalo mu to asi díl a půl). Dost pomáhá nádherná T. Roberts a zvířecí parta v čele s naprosto unikátním černým tygrem Ruhem. Toho jsem žral nejvíc ze všech! Filmařina podprůměrná, nostalgie ale tady bere vše! ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

To víte, že se v hodnocení odráží nostagie. A vůbec to nevadí. Byl to sakra zábavnej film, v těch přiblblejch totalitních časech. Dar sice neni Conan, a Marc Singer neni Arny - taky dávám jen 4 hvězdy -, ale mě to zkrátka bavilo. Tanya byla v rozpuku a pěkně se na ní dívalo. Rip Torn byl správně hnusnej a potvory správně děsivý. Jako bonus roztomilý zvířata a zvířátka. Zkrátka 80 %. ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem jedno dopoledne shlédl upoutávku na tento film a byl jsem u vytržení. Vydyndal jsem u rodičů, že se na něj prostě MUSÍM večer dívat. A rozhodně mě nezklamal. V té době jsem nic tak nežral jako tyhle brakové 80s fantasy - Rudá Sonja, Conan, Hercules, Xena... to byly moje jedničky. No a Pán Šelem mi z nich připadal úplně nej kvůli těm zvířatům. Vzpomínám si že jsem dlouho říkal že je to můj neoblíbenější film i když jsem ho vpodstatě viděl jen jednou a za pár let jsem si z něj nepamatoval vpodstatě vůbec nic. Dnes jsem se rozhodl na něj po cca. patnácti letech podívat znovu a musím říct že mě nezklamal. Film má dobře pasujícího hrdinu, solidní příběh a vizuální stránku se kterou si někdo dal hodně záležet. Co mi ale vadí je přemrštěná délka a tím upadající tempo v druhé polovině. Rovněž mnoho scén je nechtěně směšných (např. závěrečný souboj) a taky je tu kupa nelogičností. Celkově ale ty dvě hodiny uběhly jako voda a já se dobře bavil, úplně chápu proč se mi tohle dobrodružství tenkrát tak líbilo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

"Aňblvívlbl", som šokovaný, čo dokázali natočiť v 70. a 80. rokoch. Toľko nezmyslov kinematografia mala najmä na tieto všelijaké dobrodružné, fantasy, či sci-fi žánre, že sa divím, že niekto ešte dnes na to dokáže spomínať ako na zjavenie. To, že sa jedná o Béčkový film zistíte veľmi rýchlo, mne bolo sympatické to, že tam zvieratá spolupracovali s človekom, že tam bola sexica Tanya Roberts, ktorej vtedajšia krása mi ešte dnes priam vyráža dych, no film ako taký má nezmysly, napríklad to, ako orol, či sokol, neviem už presne, čo za zviera tam bolo, ale myslím, že orol, zachránil asi 10 ročné dieťa a odletel s ním v zobáku. Záverečný boj mi prišiel ako z Pána prsteňov, akurát nudnejšia verzia a celé ako film akoby bez príbehu, no nič, na toto ma nabudúce asi neprehovoríte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vezměte si Jestřábí ženu, uberte napětí, cit pro historii, hezkou krajinu a dobré herce, přidejte parádní záběry lasiček, pumy a dravce, trochu násilí abychom tuhle pohádku oddělili od dětí, naštěstí i trochu solidní erotiky, špatné herecké výkony a přeplácanost veškerého děje, a dostanete západoněmeckou blbost s americkým kapitálem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Přestože se filmu v kinech moc nedařilo, stal se jedním z neúspěšnějších v historii kabelové televize. (mi-ib)
  • Coscarelii zkoušel do role Kiri i 18letou Demi Moore. Ačkoliv byla jeho oblíbenkyní, rozhodl se nakonec do této role obsadit Tanyu Robertsovou. (mi-ib)
  • Don Coscarelli prodal všechna svá práva na příběh a postavy studiu, proto neměl z pokračování Pána šelem a televizního seriálu ani cent. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama