Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (366)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Červená Sonja" je vlastne druholigový "Conan". Arnold Schwarzenegger, zasa v úlohe mýtického hrdinu, zatína svaly a oháňa sa mečom. Príbeh je tu ale slabší, hudba špatná a produkcia chudobnejšia. Bojové scény sú veľmi zle sfilmované. Najväčšou vadou tohto fantasy je však Brigitte Nielson, ktorú režisér Richard Fleischer obsadil do titulnej role Sonji. Naskrz nesympatickej bojovníčky, ktorej z huby idú len samé frigidno dominantné hlášky. Herecký prejav Stalloneho ex-maželky je niečo otrasné. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rudá Sonja s dlouhým mečem a dlouhýma nohama je ženskou obdobou Conana. Získat mocný talisman nebude však jednoduché, jelikož královna Gedren stojí až na samém konci cesty plné překážek. Krásné přírodní lokace - hory, bukové lesy, travnaté pláně a zasněžené masivy v dálce, zemská trhlina rozdělující království, obří skulptury a most z kostry prehistorického tvora. Kromě řady bojovníků je třeba zdolat i nesmrtelného vodního draka z kovu. Škoda, že se do hry nezapojil i pavouk. Nechybí uťatá ruka a dvě létající hlavy. Svůj půvab má nejen trůnní sál, ale i síň světla. K tomu nápadité kostýmy a solidní Morriconeho hudba. Musím říci, že u mě už pracuje nejen nostalgie, ale i srovnání s množstvím fantasy braku posledních let. Alespoň pro mne se ukazuje, že zatracovaná Sonja jisté kvality má, nemluvě o tom, že chladná Nielsenová se na ni hodí perfektně. Snad jen to princátko zůstává protivné stále stejně. Hodnocení ponechávám, i když jsem v pokušení ho zvednout nahoru. Viděno 5x ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tenhle film se chtel prizivit na uspechu Conana, ale na toho fakt nema. Hlavni a ten nejvetsi problem je fakt, ze Arnie tu je ve vedlejsi roli, fakt nechapu, kterej vymastenej idiot vymyslel, aby byla v hlavni roli nesympaticka devka Brigitte Nielsen a Arnie se tu objevoval jen misty, nekoho zrubal a zas zmizel. Bejt to naopak, moh bejt film lepsi. Z ostatnich hercu uz zminim jen Ernie Reyes Jr., kterej hraje toho cinskyho prcka a je pekne nesympatickej, ze ma clovek chut mu nakopat, ale aspon ukazuje, ze uz jako malej umel kung-fu. Jinak pribeh je klasicky fantasy, triky jsou na dobu vzniku v pohode, herecky vykony mizerny a hudba se mi moc nelibila. Ale nemuzu rict, ze bych se nejak extremne nudil a obcas to je i zabava, tak dam 3* ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Úsměvná zhovadilost, která se marně snaží nabídnout divákovi epický fantasy příběh. Rudá Sonja v podání Brigitte Nielsem je neuvěřitelně špatná a ostatní postavy jenom podtrhují demenci tohohle filmu. Všechny ostatní postavy zdatně sekundují a dotváří celkový zmar. No zkrátka se nám tahle pomyslná trilogie dostala od geniálního prvního filmu, přes pohádkovější ale přece zábavný druhý film až k tomuhle paskvilu - ostuda jak hrom ! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stupidita těžící z popularity filmového Conana. Koukatelné to je i díky relativní krátkosti a odsýpají náhrežce děje. Žádný zázrak se nekoná. Ba naopak, většinu stopáže je to až moc blbé a v akci podprůměrné. Jako béčko to ještě jakž takž obstojí, ovšem jako konkurence prvnímu filmovému Conanovi ani zdaleka ne. Aspoň díky za božského Ennia, byť ani on zde nepředvádí nic než svůj (pod)standart. Přibližně na stejně úrovni nekvality jako druhé Conanovo dobrodružství. Jestlipak ono to nebude tím, že to režíroval stejný deb.., ehm, režisér? ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Arnold Schwarzenegger (Kalidor) už čoby guvernér Kalifornie povedal, že tento film je tak hrozný, že svojim politickým nepriateľom sa bude vyhrážať tým, že keď neurobia, čo chce, budú sa naň musieť dívať trikrát po sebe bez prestávky. (ČSFD)
  • Na akci se ve filmu podílelo několik mužů: Vic Armstrong – supervizor akční jednotky, Kiyoshi Yamasaki (uveden jako Kiyoshi Yamazaki) – bojová umění, Ernie Reyes Sr. – konzultant přes bojová umění, Carlos López (uveden jako Juan Carlos Lopez) – koordinátor akční jednotky a Sergio Mioni – koordinátor kaskadérů. Kiyoshi Yamasaki si ve filmu ještě zahrál jako Kyobo, v záverečných titulcích uvedený jako Kiyoshi Yamazaki. (Rominator)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama