Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak Vikingové to nejsou ani omylem, co si (ne)budeme nalhávat, ale klidně z toho mohla být vcelku slušná podívaná. Násilí, brutality, mordů, pastí tu bylo požehnaně, sekalo se kde co (hlavy, ruky), vydloubli oči, upalovalo se zaživa – jenže ten kdo měl na starosti kameru a střih – ten by zasloužil nakopat do koulí a zmrskat do bezvědomí. Tak špatně odvedenou práci jsem už dlouho neviděl a ovlivnilo to kvalitu celého filmu – a to myslím, že jsem měl k dispozici vcelku slušnou verzi - žádný xvid a podobné sračky… Karl Urban se snažil, co mohl a co mu scénář dovolil, Moon Bloodgood je pěkná ženská, Vikingové vypadali pěkně drsně, ale neschopnost tvůrců z toho udělala film na hranici průměru a podprůměru. Bohužel. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate jsem dostal to, co sem cekal, jednoduchouckej pribeh se smesnejma dialogama, kterejch tu je ale minimum a hezkou, spravne krvavou akci. Navic lokace jsou fakt uchvatny, pri bitkach neni nouze o useknuty koncetiny a to vse v zeleno-hnedo-cernobilym odstinu, jiny barvy se tu snad ani nenachazej, ale me to k tomuhle druhu filmu presne sedlo. Ale pak tu jsou i naky ty zapory. Celej film je krapet stereotypni, hlavni hrdina je sice slusnej herec, ale zase nema moc charisma nebo svalu, hudby tu je malo a nic moc a oba narody jsou vykresleny dost stroze. Vikingove jako ohromny zabijaci, ktery rozsekaj cokoliv na hadry, ale na druhou stranu, kdyz maj slusnyho protivnika, tak nic moc nezvladaj. A indiani jako totalne vymasteny vagusove, co nemaj sanci preprat ani vetev, natoz vikinga a ktery klidne vsichni najednou chcipnou. Skoda, ze tu neni vic bitek a lepsi hudba, pak by to bylo na vic, takle jen dobry 3*. Tak po druhym skouknuti rozsireny verze hvezdicku pridavam, mozna to bylo nizsim ocekavanim, ale tentokrat me to bavilo o poznani vic. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale: „Zlatá třináctka Banderas potírající neandrtálce…“ Nispel nevyspěl a natočil abstraktně bezkrevnou řež, která jde z bodu A do bodu B totálním příběhovým vakuem a přitom krade, kde může (Král Artuš, Apocalypto, Pán prstenů, sáňkování Jamese Bonda, Posledního mohykána dokonce sebral celého i s R.Meansem). Urbanovi buď stojí od mrazu bradavky (naštěstí jen ony), nebo se tváří, že mu provádějí koloskopii indiánským kopím, vikinský předák vypadá jak šéf bachařů Shawshanku po ztrátě žiletek a jeho ostří severští hoši pomazaní motorovou naftou? Ti mají vycpané ramena hokejovými chrániči, kameraman je bere z takových úhlů, aby vypadali, že měří 2,5 metru a předvádějí tak vyspělou válečnou strategii, že by je pobila i Pocahontas ztvrdlou kukuřičnou plackou. Suma sumárum, nejhorší událost v dějinách Vikingů od činu náčelníka Olafa Vlasatého, co omylem objednal osmdesát tisíc helem s rohy dovnitř.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jonathan Elias: 1. Opening Credits [1:28] ,2. The Discovery [2:02] ,3. Remembering [2:28] ,4. Sanctuary [1:54] ,5. Haunted [3:03] ,6. Starfire [1:39] ,7. Vikings Attack [3:12] ,8. The Aftermath [1:44] ,9. Ghosts Fight Begins [2:45] ,10. First Kill [3:47] ,11. Eye For An Eye [1:55] ,12. Cave Surprise [2:01] ,13. Healing Ceremony [2:44] ,14. Moving On [2:32] ,15. Quick Kills [4:55] ,16. Cave Maze [3:34] ,17. The Last Stand [2:18] ,18. Pathfinders Destiny [2:38] ,19. Ice Lake [2:00] ,20. Vikings Ascent [1:19] ,21. Mountainside Battle [4:16] ,22. Gunnars Fury [2:12] ,23. Prophecy Fulfilled [5:39], ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Pozitiva končí u námětu, který je docela fajn ( ale jen tak mimochodem ukradený literárnímu klasiku J. F. Cooperovi). Zbytek je mixem retardované bezradnosti jak scénáristy (půl strany hlavní osa, cca 10 replik hlavního hrdiny a hrstka příšerných dialogů), tak režiséra, který by si měl nechat vysvětlit, že není temnota jako temnota a odkolorovaný filtr, společně s chaotickým střihem a neustále hrozivě dunící hudbou nejsou zrovna in. Pathfinderovi chybí charisma (Karl Urban je znuděný, ne drsný), nadhled (mramoru se zde nasere opravdu hodně) a hlavně koule. V celé této šarádě zaujmou možná tak úvodní titulky a atmosféricky relativně dobře zvládnutý prolog. V současnosti zřejmě nejhorší vysokorozpočtový blockbuster, který lze v distribuci najít. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Aby představitelé Vikingů vypadali mohutněji a hrozivěji, nosili pod kostýmy hokejové chrániče ramen. (-bad-mad-wolf-)
  • Přestože Vikingové ve skutečnosti rohaté přilby nikdy nenosili, tvůrci se rozhodli je použít. Jednak proto, že je tak diváci mají zažité a také proto, že s nimi válečníci vypadají děsivěji. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama