Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě pohádka o tom jak princ vysvobodí princeznu od zlého draka, jen s tím rozdílem, že děj se neodehrává za devatero horami, ale na planetě Krull a draka představuje vesmírné monstrum, plenící cizí světy. Děj je trošku naivní, lehce připomíná počítačovou adventuru, ale je nápaditý a jakž takž pohromadě drží. Triky a výprava jsou na dobu vzniku na úrovni. Hudba je kapitolou sama o sobě a patří mezi nejvelkolepější a nejbarevnější filmové soundtracky, to bez diskuze. Vzhledem k jednoduchosti děje a technickému provedení filmu působí ale snad až příliš přeexponovaně. Nebýt této nevyváženosti, tak díky ní u mě film dostal 4****. Na Conana to prostě nemá. Také jsem se divil, kolik známých hereckých tváří (především v loupežnické bandě) jsem ve filmu potkal. Trošku lituju, že jsem ho neviděl tak okolo 10-12. let. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Princezna Lyssa (Lysette Anthony) byla v průběhu svadby unesena Zabijáky z Černé pevnosti. Jejich pánem je Beast / Zvíře, který si chce planetu Krull podrobit. Princ Colwyn (Ken Marshall) se po ošetření okamžitě vydává na cestu, aby zachránil svoji královnu... Bylo zajímavé vidět ve vedlejší roli Liama Neesona (Kegan), který v té době na velkém filmovém plátně teprve začínal. Přehlédnout se také nedá dvoumetrový Bernard Bresslaw jako kyklop Rell. Příběh je jako přímka, protože hrdinové se musí dostat z bodu A do B. Triky jsou docela koukatelný. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Možno bude chvíľu trvať, kým si zvyknete na zastarané triky, ťažkopádnu akciu a niektorí možno neprehryznú nápad skĺbiť starovekú fantáziu (plnú mýtov a legiend) s čistokrvnou sci-fi. Samozrejme, nikto nehovorí, v akej presnej dobe sa dej odohráva, ale vidieť v jednej scéne, ako vojaci bojujú mečmi proti nepriateľovi, vyzbrojenému laserovými puškami je... divné. Inak je ale Krull magický epos, ktorý som prvý raz videl ako dieťa a tak sa mi nostalgicky zapísal do srdca (ak by som ho prvý raz videl ako dospelý chlap, asi by mnou švihlo a dal by som max. 2*). Funguje ako nenásilný humor (Ergo Veľkolepý), tak výprava, ktorá sa neustále mení (Čierna pevnosť vyzerá fantasticky). A sprievodcu naprieč (nestagnujúcim) dejom nám robí bombastická hudba. Hrdinovia sú pestrí; nechýbajú klasické postavy (odvážny mladík s poslaním, múdry čarodejník), ale je tu aj záhadný Kyklop a banda spočiatku nebezpečných lúpežníkov (nájdete Liama Neesona?), ktorých charizmatický vodca však má zlaté srdce a tak sa nakoniec pridajú na stranu dobra. Typovo presný, príjemný kasting. Bonbónikom je potom hravá réžia chlapíka, ktorého to evidentne bavilo, stádo koňov a „Odula“. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistej jestli jsem viděl Planetu Krull, když mě bylo nějakých 10 let. Dneska jde o těžko koukatelnou záležitost. Triky zkrátka stárnou a příběhově se o kdovíjaký zázrak v rámci fantasy rovněž nejedná. A všem, kteří tady mají 3 a více hvězdiček bych poradil, aby na to koukli někdy znovu. 35% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Update 2018: Díky natáčení převážně v exteriérech a zajímavému námětu má Krull i nyní co dát. Nezestárl tolik, kolik bych čekal. a to je dobře. ------- Jeden z základních stavebních kamenů fantasy 80tých let. Ano triky stojí za houbelec. Postavy jsou ploché a jednají přesně podle šablon. Ale vždyt to je fantasy pohádka a ne Tarkovského epos. Když jsem byl malý, tak jsem na Krull koukal s otevřenou pusou a líbí se mi i ted když jsem jej viděl podruhé s odstupem 15 let. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama