Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

6 let po Star Wars vychází film Krull s tak špatnými efekty, že by se za to styděli na na začátku století. Navíc ten příběh je hodně mimo, pořád se chodí z bodu A do bodu B s občasnou odbočkou. Chování postav nedává smysl, a vůbec většina postav je v tom filmu naprosto k ničemu. Například onen kouzelník neudělal za celý film vůbec nic, tím myslím vůbec nic. Pořád se tváří jak není užitečný ale jenom zaclání a všichni ho zachraňují, lezl mi na nervy celou dobu. Ta hvězdice je taky WTF největšího kalibru. Tohle prostě neberu a nechápu proč to má takové hodnocení. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Milášek... viděl jsem to dvakrát jako dítě, pak už ne, ale bylo to kouzelné. ---------------- Tak. Měl jsem z toho trochu obavy, koukat se na tenhle filmík po tolika letech. Nicméně musím přiznat, že to vůbec nebylo špatné. Možná je to z dnešního hlediska poněkud zdlouhavější a zvláště po trikové stránce s dnešními fantasy srovnávat nejde, ale i tak je to krásný film, který si současné hodnocení (75%, 4.6.2007) rozhodně zaslouží. A komu se nelíbí laserové zbraně Zabijáků a jejich elektronická brnění, ten ať si raději pokecá s Lukínem Skywalkerem a ten mu už ukáže, zač je toho lightsaber. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která se může pochlubit parádními fantaskními interiéry (Černé pevnosti a pavučinového sídla Černé vdovy), neméně parádními kostýmy brnění a extrémně sexy princeznou. Taky ta hvězdice byla docela cool, škoda, že ji hrdina použil až na konci. Bohužel, příběh je nudná splácanina motivů Star Wars a Pána prstenů a chybí mu zajímavější postavy a zábavnější děj. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zápletka je prostinká, jak už to u těhle filmů bývá. Možná až moc prostinká. Cesta za záchranou princezny je sotva víc než nepřetržitá série questů. Hrdinové putují od jednoho dobrodružství ke druhému, a jediná gradace spočívá v šibeničním časovém limitu. Fungovalo to na mě když jsem byl dítě a funguje to i dnes. Snímek obsahuje snad všechny možné klišé fantasy světa. Aby toho nebylo málo, tak scenárista příběh naředil pravověrným sci-fi. Tehdy mi z toho šla hlava kolem, a dneska jen uznale přikyvuji. Krull je perfektní syntéza žánrů, stojících většinou v ostrém protikladu, a proto má specifickou, téměř magickou atmosféru. Díky tomuto, kouzelné výpravě a bombastické hudbě Jamese Hornera. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé asi ve 12 letech byla to bomba, ale před nějakou dobou jsem se na to podíval celý natěšený a ono už to taková bomba nebyla. Filmu se nedá vytknout zajímavý námět a provedení některých scén, např. návštěva chrámu v bažinách je opravdu povedená. Je zde ovšem skutečně patrný velký rozdíl mezi exteriéry a interiéry, což mi poněkud kazilo dojem z filmu. Ve svém žánru jde ovšem jistě o jeden z průkopnických filmů a stojí ho za to vidět. Pokud jste zarytí fanoušci fantasy, tak neváhejte. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama