Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se dozvídá o svém skutečném původu i o vraždě otce - krále Aesona. Aby se pomstil, vrací se do rodného království, avšak zde je proradným strýcem Peliasem, jenž zde nyní vládne, odsouzen k smrti. Přesto má naději na záchranu života - pokud strýci přiveze Zlaté rouno, nejdrahocennější dar Bohů... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Některým jiným, podobně ambiciozním projektům bohužel tento nesahá ani po kotníky. Iásón a argonauti má v první řadě bohužel naprosto směšné vizuální zpracování, kdy dokážu pochopit, že tvůrci měli nulový rozpočet, ale tam, kde u některých jiných projektů to působilo až "roztomile" a dokázala se to různě zaonačit, že to vlastně nevadilo, tak tady to brutálně bije do očí a spousta scén je tak nechtěně směšných. K tomu pak připočtěme klasické "historické" zpracování, kdy autoři se zřejmě o tom, že existovala nějaká Antika dozvěděli až při psaní scénáře. Ano, jak je u Hallmark projektů zvykem, tak se tu vedlejších rolích objevují známá jména, ale ani ta to tentokrát nezachrání. ()

fisus odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem měl náběh na zápal plic,ležel jsem doma v horečkách a koukal na filmy,který mi pustila moje sestra.Bohužel měla v oblibě kanál Hallmark.V tý době jsem miloval řeckou mytologii a tak jsem se na film docela těšil.Jenže výsledek byl katastrofální.Už je to sice 10 let,ale pořád jsem nenašel odvahu si film pustit znovu a zkusit ho přehodnotit.Myslím,že by to ani nemělo cenu. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Není to sice úplně věrná kopie pověsti a je pravda, že místy je děj spíš k pláči než k pobavení, ale je to má srdcová záležitost.Navíc já prostě tyhle řecké příběhy miluji a dost trpím jejich nepříliš kvalitním a laidáckým zpracováním, přesto mě však nakonec nějak dostanou, hlavně tou ideou,že to tak třeba opravdu bylo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

:-)))))))))))))) Orfeus černoch metajúci kopije :-))))))))))))) Herkules umrel na výprave za zlatým rúnom :-)))))))))))) Happyend :-))))))))))))) Od odpadu to zachránia len pekné exteriéry. Americké televízne publikum by asi skutočný koniec báje o zlatom rúne nerozchodilo takže tu máme happyend na nebi i na zemi .... ale ak sa k tomu filmu zhúlite :-))))))))))))) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Iásón a argonauti je jedním z těch méně povedených TV filmů z hallmarkovské produkce, kterého sráží do kolen zejména slabé herecké výkony a nepovedené parodizování řeckých mýtů, které se nejvíce dotklo Herkula, Orfea a samotného Dia a Héry. Vizuální efekty a výprava jsou na standardní TV úrovni, nicméně existují i lépe zpracované kousky (jako např. Merlin). Velké mínus filmu tkví rovněž v nesympatickém hlavním hrdinovi, kterému člověk snad ani nemůže fandit. Jediní herci, kteří ve filmu za něco stáli, byli Dennis Hopper a Frank Langella. Snímek, který spíše než aby alespoň průměrným způsobem příblížil staré báje, je spíše karikuje ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Kolchida, odkud pochází Zlaté rouno, je historickou oblastí západní části Gruzie, která se rozprostírala na břehu Černého moře. (Stanislaus)
  • V Brazílii byl název filmu přeložen jako A Vingança do Gladiador (v češtině Gladiátorova pomsta), což bylo pravděpodobně ovlivněno tehdejším úspěchem Scottova Gladiátora (2000). Ve filmu se však žádná postava gladiátora neobjevila. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama