Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Protože jsem už v době své školní docházky četl Staré řecké báje a pověsti a měl je rád natolik, že jsem se jimi pročítal i v následujících letech opakovaně, pak mě tu hlavně ze začátku nemělo moc co překvapit. Ona vlastně celá kostra příběhu není zrovna něčím novým. A co třeba hlavní hrdina, byl ten nějak originální či zajímavý? Po pravdě moc nebyl... Je to jako klasická antická báje, jen mnohem víc rozvedená, krvavá a dotažená do bláznivějších (a pro někoho asi i mnohem cool) výšin. Ale překvapilo a zaujalo mě tu něco? Našel jsem tu něco, díky čemu si na Diovu krev za pár týdnů opět vzpomenu a proč bych se měl těšit na další sérii? Nemyslím si. Dokonce i ta zde všemi tolik zmiňovaná Castelvania mě bavila o něco víc, protože tam mě dokázali v každé sérii něčím překvapit... Animace je fajn, hudba je super, ale příběhově je to za mě spíš průměr. 5,5/10 ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Moc dobře vím, že těch pět hvězdiček je moc a nejspíš si to Blood of Zeus ani nezaslouží, nicméně mě tahle krátká, kulervoucí akční jednohubka velmi příjemně překvapila. Řeckou mytologii mám dost rád už od mala a tady se jí opravdu nešetří, tvůrci si sice vymýšlejí spoustu nových věcí a nesmyslů, ale všechno moc hezky do sebe zapadá, takže s tím problém nemám. A soundtrack je na animák dost kvalitní. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Stejné studio, které dělá na mé oblíbené Castlevanii. Tudíž super animace, brutální výjevy, skvělé akční scény a zajímavé postavy. No, až na to poslední teda. Castlevania nabízí zajímavý upírský mytos a skvěle vypracované postavy, které mají své světlé i temné stránky a unikátní motivace. Diova krev je o něco epičtější (přeci jen tu vystupují a bojují antičtí bohové), ale příběh jako takový je trochu předvídatelný a průměrný. A postavy... no, nejzajímavější je démon Seraphin, který má zajímavý backround. A možná Zeus, kterého tu vidíme i v roli jiné než coby svůdníka (i když i toho je dost). Líbilo se mi, že Hera tu má docela velkou a aktivní roli. Ale hlavní hrdina Heron, na kterém to má všechno stát je zkrátka nemastný, neslaný líbivý chlapec, kterého čeká klasická cesta poznání, učení a poražení zla. Nuda. I tak ale doufám, že seriál bude mít pokračování a náš hrdina dostane možnost ukázat něco zajímavějšího. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Výborná animácia, monumentálna úvodná hudobná znelka, ktorá doslova oznamuje epický obsah a rozsah. Je to ako taký predobraz Avengerov, resp. Avengeri mali predobraz v gréckych bájach? :) Strhujúca akcia, litre krvi aj vnútorností (aj keď na Danteho peklo sa to nechytá) a jednoducho mi to neskutočne sadlo. Päť hviezd si šetrím na prípadné pokračovanie, ale toto fakt že stojí za pozretie. Dospelá variácia na staré grécke báje. Toto by som si vedel predstaviť ako hraný film a tešil by som sa na prepracovanie antických obrov, ktorí boli fakt ako z hororu. Vynikajúce. Krásny predkrm pred Castlevaniou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák od Netflixu z prostředí starověkého Řecka. Příběh sleduje život obyčejného smrtelníka Herona, jehož život s změní, když se dozví, že je synem Dia. Héra z tohoto zjištění není moc nadšená a začne se mstít. Na jejich město svolá démony a jeho obyvatelé musí prchnout. Heron se musí postavit situaci a rozhodnout se, zda mu stojí za to v tomto boji bojovat nebo ne. Nakonec tento souboj mezi dobrem a zlem sledujeme celý seriál. Finále je skutečně epické a dojde i k pár překvapivým zvratům. Dost se mi líbí propracované akční scény a antické prostředí. "Už tě nechci nikdy vidět!" ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama