Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

paascha 

všechny recenze uživatele

2 kubal18: když odebereš pár písmen, ilustruje to dnešní stav. Konkrétně hle kdy i:-) Ale to je trochu kruté, protože to opravdu býval hit. Ale časy se mění, Arnie už není Conan, ani herec, ale guvernér. Na jeho obhajobu říkám, že třeba Rudá Soňa byla mnohem krutější, tu jsem dal jen pod vlivem konopí a přes slzy jsem půl filmu pořádně neviděl:-)))) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Pokračování Conana je docela roztomilá fantasy s komediálními prvky. Opravdu jsem se několikrát od srdce zasmál a mám dojem, že to byl záměr tvůrců. Srovnání s Barbarem je zbytečné, Ničitel má hloupý scénář, horší herecké výkony i horší hudbu. Ale přesto zůstává filmem mého dětství, kdy jsem ho sledoval docela často. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu znatelnej pokles kvality. Sice na prvni pohled vse vypada podobne, nabusenej Conan, par okolo se motajicich bojovniku a pribeh o ceste za diamantem, kterej hlida carodej. Potud by bylo vse v pohode, problem je, ze to cely tak trochu misty smrdi komedii a jednotlivy sceny proste nejsou buhvijak pusobivy. Ale i tak to je docela zabavny fantasy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestliže je první Conan dechberoucím dílem, který dělá Howardovo povídky snad ještě vznosnějšími, než opravdu byli, dvojka je zas destilátem z desítek Conanovek, které byli napsány po smrti původního autora, je to asi nejlepší "klasické" filmové tentononco z žánru meče a magie (a sandálů) a to, že nedosahuje kvalit jako první díl... On je to taky úplně jinak pojatej film, nesnaží se o žádný přesah, nesnaží se o dlouhé záběry doprovázené perfektní hudou, to nechávají jedničce. Tohle je prostě výborná žánrovka. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Scénář je přímočarý jako nějaká rovná čárka, herecké výkony se nedají považovat ani za herecké, ani za výkony, hudba hraje celou dobu totálně mimo (na čempak Pouledaris frčel?) a stříhalo se snad doma na koleni. Proč tedy dvě hvězdy... za prvý - už samotnej fakt, že v tom hraje Arnie je za jednu, toho cápka prostě žeru. Ovšem v porovnání s jeho ostatními hereckými výkony je to jeden z těch horších. Pomyslná druhá je za jednu z Arnoldových nejzábavnějších scén vůbec (kam se hrabe celý Junior). To když si Conan nakropí kedlubnu (Arnie totálně na mraky je mazel), nakloní se k němu princezna a ta říká: "Tebe, Conane, nic nebolí, že ano?" načež Conan odvětí s dokonale vykydlým výrazem: "Nic... Kromě bolesti.". EDIT: OST dvojky Conana je objektivně minimálně na úrovni hudby prvního dílu, ne-li lepší. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Na tento film měl navazovat třetí díl o Conanovi zvaný Conan the Conquerer, plánovaný na rok 1987, ale Schwarzenegger začal pracovat na Predátorovi a producentovi De Laurentiisimu skončila smlouva, tak se od pokračování upustilo. (PußyMagnet)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Dále se na akci ve filmu podíleli: Kiyoshi Yamasaki – mistr meče a Miguel Pedregosa – koordinátor kaskadérů. (Rominator)
  • Universal Pictures se domnívalo, že film bude oproti prvnímu dílu výdělečnější, pokud bude obsahovat méně násilí a více humoru, scénář tomu proto byl přizpůsoben. (PußyMagnet)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama