Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V bájné zemi Arok žije Dar, pán šelem, který bojuje proti tyranovi Arklonovi. Na jeho straně jsou tygr Ruh, fretky Kodo a Podo a orel Sharak. Arklon má také mocného spojence, kterým je čarodějka Lyranna, jíž se povede otevřít bránu času, pomocí níž je možné vstoupit do našeho současného světa a získat mocnou zbraň - neutronový detonátor. Arklon chce tuto zbraň k ovládnutí světa. Ve chvíli, kdy je brána času otevřena, omylem jí projede Jackie, dcera senátora Trenta ve svém autě. Zajmou ji Arklonovi vojáci a Jackie pod hrozbou smrti slibuje Arklonovi, že mu detonátor obstará. Tomu musí Dar zabránit. (StevenW.)

(více)

Recenze (42)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Docela rozpoluplné názory koukám. Samozřejmě, že nemůžeme očekávat kultovní flm. Přesto se mi tento snímek nezdá zase ta špatný. Takové žánry mi nevadí. Tento typ příběhu nenajdu na každém druhém kroku, takže už jen pro zajímavost a pro skvělý nápad, který zavedl v prvním díle režisér Don Coscarelli nehodnotím negativně. Nic převratného, ale rozodně nic odpadového. ()

petero 

všechny recenze uživatele

No neviem. Videl som to asi pred 10 rokmi na satelite a dokonca si z toho pamätám aj nejaké tie úlomky. Dopozeral som to v pohode napriek tým reklamám čo by som už dnes nedokázal. Asi sa mi to aj páčilo, predchádzajúcu časť som doteraz nevidel, takže dávam také hodnotenie ako dávam. A áno. Červená Sonja sa mi páčila a veľmi. ()

Reklama

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Inu, tak vážně nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu... Někde bylo něco špatně. Už ten začátek... Dar pobije padesátku bojovníků a pak nedorazí hlavního zlouna Arklona, který se zrovna nemůže nijak bránit, protože mu v tu chvíli Darův orel vyklovává oko? A poté, co pobije padesát bojovníků najednou i se svými zvířátky prchá před třemi chudáky na koních a zaleze do podivné bažiny, kde se třepe strachy, když jeho nepřátele srovná nějaká podivná, liánami obrostlou lucernu připomínající ženksá? Inu, film s tak špatným začátkem se jen velmi těžko hledá... Po přenesení do LA už to byla celkem legrační komedie, takže jsem se u toho i zasmál. Pravda ovšem je, že děj byl šílená slátanina, ale za tu legraci v druhé půlce dávám alespoň dvě hvězdičky :-) A když jsem se tak nad tím ještě jednou zamyslel, té legrace bylo docela dost a za te rock´n´roll dávám ještě jednu :-)) ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl tenhle film, byl jsem nadšenej. Marc Singer pobíhal polonahý po velkoměstě, balil nějakou pani a ještě si povídal s fretkama (nebo co to bylo). Nikdy ten film nechci vidět znovu, abych v sobě mohl udžet ten pocit, jenž mi zprostředkovaly dětské oči. (ten film na mne musel hodně zapůsobit, když sem teď píšu takové kraviny) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sem zízate? Ešte ste nevideli Tarzana?“ Ježiš, toto sme kedysi vážne pozerali na VHS? Ja určite, mohol som mať jedenásť, bol som fanúšik prvej časti a hrozne som sa tešil na druhú (trojka ma našťastie minula, seriál bohužiaľ nie). Tá sa, podobne ako napr. ďalší fenomén tých rokov (KROKODÍL DUNDEE 2), zo začiatku síce znova odohráva v „starom prostredí“, ale následne násilne presídlime do „inej dimenzie“ (= Los Angeles). Výsledkom je kuriózny mix PÁNA ŠELIEM, HIGHLANDERA, či HE-MANA. Po veľkomeste sa premáva polonahý svalnatý Dar, prenasleduje ho zlosyn z jeho sveta (Wings Hauser, Coleov otec) a všetci zažívajú „kopec srandy“ (barbari z doby kamennej nakupujú šaty, ha-ha-ha). Akcia mizerná a drevená, herecké výkony odmietam komentovať, triky tiež, zápletka o neutrónovom detonátore... no, to bude asi tiež bez komentára. Typický príklad bombovej nostalgickej snímky, ktorá sa v dospelosti NEDÁ POZERAŤ. Ale už vtedy to pre mňa bolo sklamanie: zmena prostredia rozhodne o niekoľko stupňov horšia (pobavilo ma len „kino“) a i zvieratká majú minimálny priestor, čo je podvod, film má zvieratá aj v názve a v deji skoro žiadne nie sú. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích filmu hraje píseň „I Wanna be Your Hero“ od Billyho Wraye, která na soundtracku chybí. (Fuhman.Dajar)
  • Když se Dar (Marc Singer) a Jackie (Kari Wuhrer) prohánění po Los Angeles v mercedesu, projedou kolem kina, které Dara donutí se ohlédnout. V kině tou dobou nedávají nic jiného než Beastmaster 2 - Pán šelem: Branou času. (Prochy38)

Reklama

Reklama