Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

curunir 

všechny recenze uživatele

Keď som bol malý, patrila Planéta Krull medzi mojej najobľúbenejšie filmy. Hlavne na mňa zapôsobili priam nezničiteľní Zabijaci, ktorí slúžili temnému Netvorovi (po rokoch však vyzerá svojim finálnym spracovaním dosť biedne, skôr mi prišiel ako nafúknutá bublina, i keď nemôžem zabudnúť na scénu keď si princ Colwyn myslí, že ho zabil hviezdicou, príde k nemu a Netvor sa pohne :-), a veľmi ľúto mi bolo kyklopa, ktorý sa obetoval aby sa mohli hrdinovia dostať do Čiernej pevnosti :-(. Keď som tento film videl po rokoch, skôr som sa na ňom zabával, pretože trpí množstvom nedokonalostí, všakovakými hereckými výkonmi i keď nad tým, že sa snaží vykrádať všetko od Pána prsteňov cez Star Wars som sa naozaj nikdy obzvlášť nezaoberal. Samozrejme cez toto všetko má tento film aj svoje klady, či už to je heroická hudba začínajúceho Jamesa Hornera s jednou z najlepších filmových main theme, taktiež aj veľmi pekná výprava (Čierna pevnosť pôsobí naozaj podmanivo). Krull z celkového pohľadu pôsobí skôr ako film pre deti než seriózna fantasy typu Pán prsteňov, ktoré v 80. rokoch zažili taký boom. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Planetu Krull jsem neviděl jako dítě, ale mnohem později při stahování klasických fantasy z DC++ a moc se mi líbila. Je to napovrch tradiční fantasy - nevýrazný princ se po pár minutách zamiluje do nevýrazné princezny a když ji unesou Netvorovi vojáci do Černé pevnosti, vydá se ji zachránit. Cestou nabírá společníky, čelí magii i monstrům a putuje do finální bitvy. Jsou tu ale detaily které z toho dělají skvělou záležitost. Vedlejší postavy (vtipný kouzelník, léčitel s pohnutou minulostí, starý věštec, kluk, kyklop který ví kdy zemře, tlupa banditů) jsou sympatické a bohužel umírají. Pěkná výprava, hrdinská hudba, pár bitek, občas humor, westernové chycání koní se střídá s hororovými scénami (obří pavouk). Kouzelná hvězdice a velkolepé finále. A především je to napůl sci-fi - pevnost je mimozemsky působící vesmírná loď,  záporák je monstrum z kosmu a vojáci jsou paraziti v brnění co střílí lasery (proti kterým jsou meče celkem na hovno). Prostě film, který mám rád a právem se řadí do 80s fantasy klasik. Fantasy roku 1983. PS: Liam Neeson hraje jednoho z banditů. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pohádkový Krull, který samozřejmě nabývá v zámoří kultovního statusu, jsem nikdy v mládí neviděl. A je to škoda, protože je ukázkou skvělé zábavy právě pro dětské naivní diváky. Není tak upjatý jako Scottova Legenda, ale ani tak sofistikovaný jako Princezna nevěsta - dva snímky, které svojí atmosférou i vizuálním zpracováním připomíná Krull nejvíce. Btw: Nervydrástající scéna se stop-motion pavoukem je napínavá i po téměř třiceti letech - holt ty osminohý svině mají něco do sebe v jakémkoliv ztvárnění. 65 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

A to ešte preceňujem, kvôli Liamovi Neesonovi. Takúto strašnú nudu som už dlho nezažil. Myslím si, že ak film narába s fantáziou a mytológiou, ktorú si sám vytvoril, je najdôležitejšie, aby bola uveriteľná a nie aby to bol miš-maš guľáš plný blbostí, ako keby to napísalo 10-ročné decko. Stane sa niečo a starý mudrc (ktorý je neskutočnou kópiou Obi-Wana a herec ho dokonca hrá ako Alec Guinness) povie: "musíš nájsť zázračné ...", potom sa udeje niečo iné a opäť : "musíš ísť do tohto lesa" a zas sa niečo stane a on hovorí" "tu musíme nájsť magický..."- je to zlepenec rádobydobrodrúžno-fantazíjnych príhod, ktoré ťažko držia sami a nie to už spolu. Všetko sa krúti okolo vymyslenej mytológie, ktorá vôbecnefunguje! No a je to aj nudné. Veľmi nudné. PS: Sci-fi?! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $16,519,460Tržby Celosvetovo $18,900,000║ Mierne prižmúrim oči a prikloním sa k vyššiemu hodnoteniu, lebo za hudbu od Jamesa Hornera, za triky a masky si to táto sci-fi-fantasy zaslúži, taktiež kulisy a prostredie boli tiež na úrovni, stačilo o niečo svižnejší dej a lepšie vykreslené postavy a mohol to byť prvotriedny film, takto to patrí aspoň k tomu lepšiemu priemeru. -obľúbená rozprávka z detstva- /70%/ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama