Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 808)

plakát

Peter Nagy 65 (2024) (koncert) 

Nostalgie velká, ale jinak hodně sterilně natočeno a i výkon byl velmi vlažný. To je škoda, protože původní verze písniček mají energie na rozdávání.

plakát

Zásah štěstím (2023) 

Klasický Woody Allen, jakého jsem očekával. Bylo to příjemné pohlazení po duši a moc jsem si celý večer s tímto filmem užíval. 3+

plakát

Chataři ze Švihova (2024) (seriál) odpad!

Dno to není, existují i horší záležitosti. Nicméně nechápu smysl vzniku této "zábavy" - nezasmál jsem se ani jednou a je to naprosto o ničem.

plakát

Zatracená krvavá láska (2024) 

Recenze nalákala, začátek jsem ještě vydržel, ale pak se to s každou minutou začínalo vzdalovat. Pro mě zcela lhostejný film, který jsem opravdu nemusel vidět.

plakát

Opičí muž (2024) 

Vypadá to jak nějaký indický film, ale kvality produkce Bollywoodu to nemá ani zdaleka. Obyčejná ruční mlátička, ve druhé polovině se spoustou krve. A vlastně po celou dobu nicneříkající nuda s velmi prostinkým příběhem pomsty. Takovýmto filmům jsem už dávno odrostl, bavili mě tak v patnácti.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Netuším, co scénárista užíval, ale vymyslet takovéhle "případy" a vůbec "děj" pro osmidílný seriál, to je kumšt. Nemělo to hlavu ani patu, spojovací příběh naprosto nezajímavý, jednotlivé postavy nesympatické (no, možná si mě časem trochu získala Fialová STB). A v posledním díle to vypadá, že bude ještě pokračování. Jen to ne, proboha! Sám se divím, že jsem to nakonec dal až do konce, už po prvním dílu jsem toho měl dost. Kdyby to aspoň byl pořádný úlet, ale ono to vypadá, že kromě Fialové to všichni berou vážně. Nebo je to tak špatně zrežírované? Váhám mezi 2- a 1+, je to opravdu někde mezi. A zlatý fond České televize to rozhodně nebude.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Hodně lehká komedie ve stylu Troškových filmů. Nároky na diváka jsou nízké, ale několikrát mi to nedalo a zasmál jsem se. Nicméně už druhý den si z toho nepamatuji nic. Jako plus nádherné interiéry a hlavně exteriéry zámku Lemberk a jeho okolí, které mám moc rád.

plakát

Lítá v tom (2023) 

Co zaujme nebo odradí jako první, tak to jsou hodně divoké vizuální efekty. Moc jsem tedy nepochopil jejich smysl, ale asi to byla snaha o originalitu. Ale chvílemi jsem se dost podivoval. Jinak ústřední trojice je herecky velmi dobře obsazená, funguje mezi nimi vzájemná chemie, jiskření, je radost se na ně dívat, i když jsou třeba jenom ve dvojici, a je to vlastně jedno jaké. Na čem ale film ztroskotal, tak je to scénář a vůbec samotný příběh. Jeho tempo je neustále narušováno naprosto zbytečnými šumy a rušivými elementy, prostor pro hlavní herce je silně ořezán. Z čeho by se dalo těžit a myslím, že i vytěžit, je po každém náznaku okamžitě zadupáno, nestydím se říct blbostmi. A jaká to mohla být příjemná romantická komedie, na kterou bych se příště rád podíval znovu. Ale v této podobě mě další shlédnutí opravdu neláká.

plakát

Zrada (2024) (seriál) 

Vůbec nic jsem od tohoto seriálu neočekával, už vůbec ne takové psycho. Chvílemi až dost brutální psycho. Možná to mohlo u pátého dílu skončit, možná to mohlo být více sestříhané, chvílemi se mi to zdálo docela natahované. Ale pořád dobré. Jen ten závěr byl už hodně přitažený za vlasy.

plakát

Bob Marley: One Love (2024) 

Boba Marleyho jsem nikdy neposlouchal, ani jeho hudební styl mě neoslovuje. I když tady je to spíše o textech a politice. Ale rád jsem se podíval na zfilmovanou část jeho krátkého života. Na téměř dvouhodinový film toho tedy moc není, navíc scénárista nedokázal napsat chytlavý příběh. Ale jinak je samotný film natočen kvalitně. Jen chybí jakási přidaná hodnota a něco, co by ospravedlňovalo jeho délku, aby bylo se na co dívat.

Časové pásmo bylo změněno