Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (46)

plakát

Hrací skříňka (1989) 

I když mé myšlenky tento film na dlouho po odchodu z kina v dobrém smyslu zaměstnal, na plný počet hvězdiček celkový dojem nebyl. Jeho perfektní herectví by na to však stačilo, zvláště díky Arminu Muelleru Stahlovi. Až do poslední vteřiny mi nedovolil nevěřit v jeho nevinu, i když jsem chvílema byla na vážkách, zda ty jasně modré oči patří andělu či ďáblu.

plakát

Zkurvená generace (1995) 

Chápu, že tento film je na někoho příliš. Je pár kroků za populárními tarantinovskými hranicemi. Já jsem do konce vydržela a jsem za to ráda, protože to je vrchol celého filmu. I na mě je to příliš. Není to tak děsně moc sexu a nasilí, i když ani málo, ale vše je pojato moc absurdně, nic nemá svůj jasný důvod. Hákové kříže v poslední scéně mě opravdu rozesmály, ale to, co následovalo, mi urychleně zmrazilo úsměv na tváři. Prostě všeho moc škodí...

plakát

Být či nebýt (1942) 

S Chaplinovým Diktátorem jsou to nejlepší filmy zesměšňující nacismus, co jsem zatím viděla. Opravdu jsem se výborně bavila a se mnou celý kinosál. Film má úžasný klasický vtip, chytrý a zvláště nápaditý, který se málokdy v současných komediích najde.

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Nápad je to zajímavý, ale nemyslím, že zrovna dobrý. Forma dokumentu z toho alespoň v mých očích činí zdlouhavý film o ničem. Scénář má být přirozený, takže také není moc líbivý a ani nic jiného ve mně nezanechává moc dobrý, ale ani hrůzostrašný pocit. Zkrátka vidět to zase pár let nemusím.

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

Abych řekla pravdu, Matrix jsem ještě do nedávna plně nechápala. Oči mi pomohl dokořán otevřít dokument o natáčení, po němž jsem trilogii začala chápat jinak, zvláště jako celek. Poslední část jsem daleko více prožívala a nestačila žasnout, především nad scénou závěrečného boje se Smithem, kterou považuji za dokonalou jak myšlenkově, tak technicky. Už věřím, že Matrix bude aktuální a obdivuhodný ještě mnoho let...

plakát

Shrek (2001) 

Tomu říkám správná pohádka pro dospělé. Stojí na tradičních základech, ale pro potřebu velkých dětí je parodizována vtipnými narážkami na nejrůznější témata, ale v přiměřeném množství, což je hodně důležité. Je sladká, romantická, nechutná i akční, co více si přát. Potěší milovníky hudby vkusným výběrem skladeb a rozhodně neurazí svou formou animace, která lahodí i očím počítačových nadšenců.

plakát

Velké nesnáze v Malé Číně (1986) 

S tímto filmem máme už několik let trochu zvláštní vztah. Je jedním z mála, které zpestřovali mé dětství. Ale i bez ohledu na to, je to docela zajímavý kousek s pár zdařilými výroky a navíc je to jedna z mála rolí, v níž mi Kurt Russel skutečně sedí.

plakát

Zamilován (1984) 

Tento film mě k televizi nalákal pouze svým obsazením hlavních rolí dvojicí Maryl Streep a Robert De Niro, jelikož dějové schéma hovořící o náhodném setkání, z něhož se vyklube osudová láska, mou pozornost nijak neupoutalo. Dokonce jsem po prvních minutách přemýšlela, zda své volné chvíle nevyužít nějak jinak, jelikož film mě stále nijak přesvědčivě nezaujal. Ale nakonec nebylo třeba litovat ztráty času. Nejde sice o nijak originální a složitý příběh, ale opravdu vhodně převyprávěný. Právě pozvolné tempo přidávalo na dramatičnosti milostnému vztahu, jemuž stála v cestě manželství obou milenců. Film mě přijal do sebe a já naplno chápala, jak těžké rozhodnutí před nimi stojí. To si nakonec získalo mou pozornost, ona atmosféra, jež se rozprostřela i po našem obýváku.

plakát

Lepší už to nebude (1997) 

Jeden z mých nejoblíbenějších snímků s Jackem Nicholsonem. Oscary v tomto případě absolutně splnily svůj účel - vyřkly zaslouženou poklonu dokonalému obsazení hlavních rolí. Jack Nicholson je výborný snad vždy, ale bláznivý spisovatel je jedním z nejlepších výkonů, nad nímž dodnes žasnu. Samotný příběh vyznívá jako obyčejná vtipně laděná romantická komedie, ale perfektní scénář a herci z něho činí překrásné umělecké dílo, přiněmž se pokaždé pře můj úsměv s pláčem.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Nemohu na to říci nic jiného než úžasné a velkolepé. Pokud si na očích nechám své růžové brýle, nevidím na filmu jedinou chybičku. Je dojemný, ale proložený úsměvnými scénami. Není nudný ani uspěchaný, zkrátka příjemně zvolna plyne. Výborně zpracováno, skvěle zahráno. Zvláštní poklonu si zaslouží Brad Pitt, který vytvořil dokonalou a paradoxně i okouzlující podobu smrti. Je to o životě, lidech a jejich vztazích.