Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Jack a obři (2013) 

Parádní fantasy / pohádka, dokonale splnila očekávání.

plakát

Hercules (2014) 

Parádní oddychovka, má to šmrc, tempo, snesitelné množství motivačních proslovů a celkem i vtip.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Pro mě to bylo jako listování komixem. Pár proslovů se tam sice vážně nedalo poslouchat, ale pořád tam je spousta parádních obrázků. Ale film bych tomu asi úplně neříkal.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

No hrůza. Každý snímek v sobě obsahuje klišé, ale tohle je jedno za druhým naplácané na sebe. Navíc jsem si snad v každé druhé scéně říkal Pro Bo-a, proč tohle? Ano, efekty jsou fajn, ale možná by bylo lepší za ty peníze udělat hru se skvělým intrem. Zábavných bylo tak 25 minut ze stodvaatřiceti.

plakát

Černočerná tma (2000) 

Bohužel řada nevěrohodných scén i na béčko...

plakát

Barbar Conan (2011) 

Tenhle film má jedinou věc, o které stojí za to ho zmínit - je to Conan the Barbarian. Jinak je to zmatený nesmysl. Enough talk!

plakát

The Polar Bears (2012) 

Pro mě parádních sedm minut. Nemusím mít každou čtvrthodinu gejzír point nebo překvapujících zvratů, film pro desetiminutovku, kdy nechcete do ničeho šťourat.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Vcelku dost zklamání. Dal jsem dvě série, ale víc už bylo nad mé síly. Zpočátku to vypadalo jako doopravdy zajímavý seriál, ale během druhé série jsem zjistil, že to vlastně asi nikam nesměřuje (zařazení dílu nevysílaného v první sérii do druhé včetně již mrtvé postavy) a snad i tvůrcům došly nápady (vyprávění detektivního příběhu off topic s hlavními charaktery v rolích a la třicátá léta)...atp. Zcela jsem postrádal dějovou linii skrze jednotlivé díly, respektive takovou, která by něco nabízela. Osobně bych dál mohl sledovat seriál jako oddělené epizody, ale na to zase tak dobrý není.

plakát

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie (2010) 

Hodinu a čtvrt trvající intro, Kdo hraje hry, tak ví, co může čekat, kdo "nepaří", tak bude asi zklamaný. Víc asi netřeba psát.

plakát

Počátek (2010) 

Na tento film jsem se doopravdy těšil, protože dobrých scifi není v kinech nikdy moc a recenze se předháněly ve chvalozpěvech. Po shlédnutí mám ale dojem, že jsem asi viděl něco jiného, než ostatní, a to tak, že už jsem natolik nahlodán, že si říkám, co jsem na tom filmu nepochopil? Film ve zkratce: v první půlce se naplánuje akce a v druhé se provede. Titulky a jdeme. Tím "nejzajímavějším" ve filmu je možnost konstruovat prostředí snu a interagovat s ním a to na několika úrovních. Já si nemůžu pomoci, ale: "A dál...?" Celý svět fantazie je prodchnut různými smotanci paralelních vesmírů, časových paradoxů a podobných hlavolamů a zde máme pěkně seřazené úrovně snů, do kterých se můžeme balit jako do šneka. Fajn. Osobně jsem se setkal s překvapivějšími (a podobně logicky odůvodněnými) zámotky, tato část mě tedy nezaskočila a ani moc neoslovila. A co zbývá? DiCapriova traumata? Film mě nepřesvědčil, že by mě to mělo zajímat. Pár záběrů s dětmi a s manželkou a jejich vliv na hlavního hrdinu. Je to problém? Ale jo, tak trochu, najdeme někoho jiného, kdo mě zastoupí. Jedeme dál. Složí se nám tak partička lidí, kteří jsou absolutně zastupitelní, protože nikdo z nich nemá čas ani prostor diváka dlouhodoběji oslovit - kdyby kdokoli z nich umřel, tak si řeknu jen: "No jo, to byl ten chlapík, co hrál Shinzona ve Star Treku," případně "No jo, tak Arab to má za sebou." Snad kromě DiCapria mi byly postavy blízké jen proto, že jsem herce viděl v jiných filmech, tady jako by postrádali charakter, nějakou specifičnost, jakýkoli důvod, proč by mi mělo být líto kdyby padli (i když uznávám, že by byla škoda nevidět Ellen Page v kostýmku). A efekty? Ano, jsou pěkné, ale i ten blábol 2012 je má super a nepřišlo mi, že by Nolan předvedl něco zlomového. Pokud bych měl udělat resumé, tak plochý hrdina s ultraplochými společníky naplánuje dostat se hluboko, ale opravdu hluboko do mysli oběti skrze sny. Poví nám, jak to udělá a pak to tak udělá. A nakonec otázka a tajemství - ale ruku na srdce: doplňte si oba možné závěry a co to mění? Nic.