Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (34)

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Film je moje srdcovka. Bohužel, autor Obsahu k filmu vůbec nepochopil jeho děj, nebo ho možná vůbec neviděl. Pojďme se podívat na to, jak se věci skutečně mají. Příběh začíná ve chvíli, kdy se má Matthew vydat na obchodní cestu do Číny. Chystá se zasnoubit se sestrou svého spolupracovníka a vypadá to, že se jeho život ubírá správným směrem. Avšak ještě než Matt stihne do Číny odletět, do života mu vstoupí minulost. V restauraci se letmo mine s Lisou - dívkou, se kterou kdysi prožil román a která se jednoho dne z jeho života náhle vytratila. Toto opětovné setkání v Matthewovi vyvolává spoustu dávných vzpomínek a pocitů a ze všeho nejvíc potřebu dozvědět se po letech konečně pravdu o tom, proč jej Lisa tehdy opustila. Musí Lisu znovu najít. Svým počínáním však spouští řetězec událostí vedoucí k velmi nečekaným zjištěním.

plakát

Palo Alto (2013) 

Tak v první řadě musím podotknout, že Palo Alto má fakt krásnou kameru.. nejspíš to bude důsledek toho, že to režírovala žena a za kamerou byla další žena. Nebo se tyhle skutečnosti alespoň nějakým způsobem podepsaly na celkovým vyznění filmu a tý občasný dream-like atmosféře. Ale kamera a režije nejsou jediný kladný stránky tohohle filmu.. mezi ně patří i výkony třech hlavních teenagerů Roberts, Wolff, Kilmer, z nichž první dva mají už řadu zkušeností, zato ten divnej kluk, co mi přišel nejzajímavější, neměl, jak jsem právě zjistil, toho času vůbec žádnou! Na závěr bych si ale přecejen trochu postěžoval na jednu věc - když se film blížil ke konci, čekal jsem, že se něco stane, ale nestalo.. nebo se něco stalo a já si jen nevšiml?

plakát

Vyšperkuj mi káru (2004) (pořad) 

Dokud jsem neviděl tenhle pořad, nenapadlo mě, že by někdo někdy vážně namontoval spoiler na mini dodávku.. V Pimp my ride je ale možný úplně všechno - svěřte jim do rukou svou rachotinu a vrátí vám přeplácanou a do absurdna vyšperkovanou káru, jakou by bral nejeden pimp. Stylově mi výsledek proměny obvykle nic neříká a (ačkoliv je to trošku jinej formát) mám o dost radši Tuningové války, ale jako taková charita pro majitele plechovek z vrakoviště docela dobrý.

plakát

Nepřítel (2013) 

Po prvním shlédnutí jsem moc dobře nevěděl, co si mám o Enemy myslet. Jednoduše jsem ho nepochopil.. ani zdaleka. Ale líbila se mi atmosféra, zvuky, barvy.. a nebýt Gyllenhaala, nejspíš bych to vzdal a spokojil se s tím, že tenhle film prostě asi není pro mě. Nicméně nedalo mi to a pročetl jsem několik zdejších komentářů. Hledal jsem vysvětlení, názory, interpretace. Zjistil jsem, že častým názorem je, že se jedná o sen, možná představu. Čí představa/sen by to ale měla být, zůstalo nadále otázkou. A co měli sakra znamenat ti pavouci?! Rozhodl jsem se tudíž, že tohle musím vyřešit. Popadl jsem sešit, pustil si Enemy znovu a začal si psát poznámky. Matčin telefonní hovor, hodinky s kovovým páskem, prsten. Záběr na těhotnou Helen sedící v posteli - profesorově posteli! Klíč, chlap z baráku. Hodinky s koženým páskem, žádný prsten. Borůvky. Ukazuje se, že po prvním shlédnutí by jeden stěží mohl pochytit ty jemné detaily. A udělat si za použití poznámek o detailech trochu víc jasno nebylo od věci. A k čemu jsem dospěl? Popravdě k teorii, která vůbec nebyla záměrem autorů, jak jsem se později přesvědčil v jednom článku s důkladným (a velmi dobrý smysl dávajícím) rozborem. Tudíž jsem v podstatě nechtěně vymyslel zcela nový námět na film (a možná by to ani nebyl brak) :) Mou chybnou interpretaci zde tím pádem líčit nebudu, ale protože je mi líto, že jsem si dal tu práci ty myšlenky sepsat a ta by teď měla přijít vniveč, zveřejním ji alespoň ve svém csfd Deníčku pro případného zvědavce. A s nově nabytým vědomím autorových záměrů mohu konečně přistoupit k hodnocení. Už z obrázků v galerii mi bylo jasný, že tohle bude hustý. A bylo! Děj plyne dost zvolna, ale zároveň udržuje silný napětí a nechá člověka v tý hutný atmosféře řádně podusit. And Jake is on fire. Again! Rozhodně ale platí, že tenhle film není pro každýho. Dost možná ani pro každýho druhýho a lze chápat jak extrémně vysoká hodnocení, tak i hodnocení nižší. Pro mě patrně nejzajímavější a nejoriginálnější film poslední doby.

plakát

Dětská hra 3 (1991) 

Andy za rok zestárnul o osm let, zato Chucky se nezměnil. Jak to ten maník dělá, že vypadá pořád stejně dobře.. asi to bude tím aktivním životním stylem. Ačkoliv jde o slabé a možná podle někoho i nadbytečné pokračování, právě v tomhle filmu měl Chucky nejvtipnější scény a nejvostřejší hlášky! Tudíž byť Dětská hra 3 není žádný veledílo hororu, za ty záchvaty smíchu musím dát stejné hodnocení jako za jedničku.

plakát

V domě (2012) 

Germain, učitel francouzštiny na střední škole, dostává na začátku školního roku novou třídu. Brzy poznává, že jeden z jeho žáků, Claude, má literární talent a chce mu pomoct v jeho rozvíjení. Germain se tak stává posluchačem zajímavého, avšak zároveň též znepokojivého příběhu, který mu jeho žák vypráví prostřednictvím svých slohových prací. Claudeův příběh jsem si užíval stejně jako jeho učitel. Dovedu si až moc dobře představit, že bych dělal podobně věci. A že občas to byl poměrně silnej materiál..

plakát

Před půlnocí (2013) 

Jesse při druhém setkání se Celine patrně zmeškal ten let zpátky do Států.. a tak se po dalších devíti letech dozvídáme, k čemu všemu to vedlo. Formát zůstává stejný jako v předchozích dvou filmech, ovšem tentokrát nastává malá změna - ústřední dvojici dostihuje realita. Tím samozřejmě vzniká víc prostoru pro drama. V čem ale změna nenastává, je úžasnost dialogů.. ty jsou zcela mimořádný. A už jen kvůli té krásné závěrečné scéně na terase kavárny stojí za to se na film podívat.

plakát

Hawkingův paradox (2005) (TV film) 

Popravdě už mám dlouhou dobu pocit, že se z Hawkingova života stala populární zábava pro široký masy.. většina dokumentů s ním spojených je alespoň z poloviny biograficky zaměřená a pro fyziku samotnou už tolik místa nezbývá. Není divu, jeho příběh je poutavej a pro mnohé jistě inspirativní.. ale když pak kolem vidím, jaká iluze okolo něho za tu dobu vznikla, zatímco ostatní teoretický fyziky (ačkoliv jsou někteří ve svý branži v podstatě takový rockový hvězdy) normální divák nezná, tak si říkám, že to je nefér a že tady lidem evidentně už nejde o fyziku.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Tak tohle je fakt paradox. Jak si může tolik lidí oblíbit zrovna tohle (z mýho pohledu) průměrný (no tak dobře, lehce nadprůměrný) středoškolský drama, zatímco některý masterpieces tohohle žánru leží někde v zapomnění? Napadá mě, že to má co dočinění s tím, že tam účinkuje jistá herečka z jistý série velmi populárních filmů pro děti a mládež, přičemž zmíněné děti a mládež už stihli vyspět, začít si rozšiřovat obzory a tohle byl jeden z jejich prvních filmů svýho typu, načež tato posloupnost faktů vyústila ve vysoký hodnocení a frekvenci přidávání do škatulky Oblíbené filmy. Ať tak či tak, film není špatnej, jen jsem se začal po dvou třetinách nudit a je tady hned několik záživnějších alternativ. Jen se musíte smířit, že tam nehraje Emča..

plakát

2 dny v Paříži (2007) 

"Pane Bože, já nemám pulz! Umírám!" No, spíš se divím, že to přežil Jack. Aneb když vystavíte docela normálního Američana divočině jménem Paříž. No všichni a všechno mi lezlo na nervy už jen pouhým sledováním. Jack byl úžasnej.. jako bych koukal sám na sebe v některých situacích.