Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (69)

plakát

Bratři (2023) 

“Bez svobody nelze žít.”

plakát

Svět podle Putina (2017) (seriál) odpad!

Objektivitu jsem od Olivera Stonea rozhodně nečekal. Lidé, kteří Vladimira Putina podporují, v tomto "dokumentu" uvidí a uslyší přesně to, co vidět a slyšet chtějí. My ostatní víme, že realita takto jednoduchá není a bohužel se těch, jejichž krev má Putin na rukou, už nezeptáme.

plakát

Zimní válka (1989) 

Zručně natočená pocta hrdinným finským bojovníkům proti bolševické agresi. Přiznávám, že jsem měl trochu obavy z poměrně dlouhé stopáže, ale nakonec se mi dostalo realistického válečného obrazu. Mrazivý, syrový a nelítostný - tato slova film patrně vystihují nejlépe. Zapomenutá - toto slovo patrně nejlépe vystihuje Zimní válku.

plakát

Tajemství starého hotelu (2011) 

Chápu všechny, kterým se tento horor nelíbil a snad je dokonce i unudil k smrti. Je to skutečně velmi specifická záležitost. Když jsem The Innkeepers viděl poprvé, byl jsem nadšený a toto nadšení se nezměnilo ani po dalších zhlédnutích. První, co musím vyzdvihnout, je soundtrack. Jeden z nejlepších a nejpodmanivějších hororových soundtracků, s kterými jsem se setkal. Další v pořadí je Westova schopnost pracovat s postavami a vtisknout jim "uvěřitelný a civilní" nádech. Použití komediálních prvků je zde velmi opatrné, což vynikající atmosféru nijak nedegraduje a filmu to značně dodává na realističnosti. Celkově se tak film stává velmi osobitou záležitostí, která s divákem udržuje vztah až do konce, neodcizuje se mu a nepřekračuje pevně stanovené meze.

plakát

Interview (2014) 

Uznávám, že je tento film plný lehce infantilního humoru, ale i přesto všechno jsem se bavil. A jsem skutečně rád, že mě tento druh smyslu pro humor stále neopustil. V tomto bodě by vše mohlo skončit, jednalo by se o solidní komedii s akčním nádechem a stále by to bylo v pořádku. Tento film však jde dál, kdy otevřeně mluví o situaci v Severní Koreji, o koncentračních táborech a o stalinistickém režimu, který díky brutálním represím stále přetrvává. Je velmi dobře, že byl tento film natočen a fakt, že v Severní Koreji způsobil menší záchvat hysterie, dokazuje, že mise byla splněna.

plakát

Příběh Rudého zla (2008) 

Je snadné tento dokumentární film označit za propagandu, když určitým lidem předkládá to, co nechtějí vidět a nechtějí slyšet. V každé zemi na světě, ve které se dostala k moci komunistická strana, byli vražděni nevinní lidé. Bez výjimky. Pakt Ribbentrop-Molotov, útok na Finsko, kolektivizace na Ukrajině, Katyň, Varšavské povstání atd. atd. A to nezmiňuji poválečné zločiny, mimo jiné také v Československu. Komunistická ideologie, stejně jako nacistická, je zločinnou idejí a má odpovědnost za miliony mrtvých nevinných lidí.

plakát

Pod zemí (2014) 

Vždy, když začnu ztrácet naději v hororový žánr, přijde něco, co mě opět naplní optimismem. Stísněná atmosféra katakomb, zkombinovaná s poměrně intenzivním tempem, je zde téměř sázkou na jistotu. Negativum, které mi zde přišlo jako naprosto zbytečný krok z cesty, je až přílišná překombinovanost hororových prvků, což navozenou atmosféru trochu degraduje. I přesto se jedná o jeden z nejlepších hororů, které jsem v poslední době viděl.

plakát

Země bez hrdinů, země bez zločinu (1995) (TV film) 

Dokumentární film o lidech, kteří udělali správné a odvážné rozhodnutí a postavili se na odpor zločinnému komunistickému režimu.

plakát

Ztracené záznamy z Vietnamu (2011) (seriál) 

Velmi profesionálně vytvořený dokument zobrazující specifické okamžiky války ve Vietnamu. Kombinace barevných záběrů ve vysokém rozlišení, použité hudby pro dokreslení atmosféry a výpovědí amerických vojáků dělá z tohoto dokumentu jedinečnou záležitost.

plakát

Reagan (2011) 

Obraz Ronalda Reagana, člověka s inspirativním životním příběhem, kterého jsem si nesmírně vážil a stejně tak si vážím jeho odkazu. V tomto dokumentárním filmu ovšem forma vyhrává nad obsahem. I když je zde evidentní snaha o objektivitu, nezazněly v tomto dokumentu všechny argumenty, které zaznít měly. Zejména co se týče ekonomické problematiky a aféry Írán-Contras, tedy v době, kdy Ronald Reagan zastával prezidentský úřad.