Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (32)

plakát

Neviditelné zlo (2006) 

Ať se podívám na film z jakékoliv strany, tak mi stále připadá jako lehce podprůměrný, klasický slasher, kterých je nespočet. Navíc zde postrádám trochu napětí, děsivé atmosféry apod. Postavy ve filmu nejsou moc sympatické a vůbec jsem se nevžil do jejich role, což filmu silně ubírá na kvalitě. Jediné, za co tento film mohu pochválit je akce. Od začátku až do konce se stále něco děje, takže se na to ve výsledku dá i koukat. Ale podruhé už si toto určitě nepustím.

plakát

American Mary (2012) 

Tohle je přesně moje krevní skupina. Skvěle natočené se spoustou "pěkných" záběrů. I když je pravda, že takových záběrů mohlo být i o něco víc. Nicméně příběh má své opodstatnění a je velice dynamický, což umocňuje celkově dobrý dojem. Velkou zásluhu na tom má jednoznačně i Katharine Isabelle, která se role zhostila se vší parádou a právě díky jejímu výkonu dávám nakonec za 4*.

plakát

Frozen (2010) 

Celkem jednoduché drama zaměřující se na přežití trojice lyžařů uvízlých na zaseknuté lanovce. Natočeno velice jednoduše, ale co je zde hlavní - zachycení příčin a okolností toho, jakým způsobem se může skupina lidí dostat na lanovku, na které už nikdo nemá co dělat. Vše dává celkem smysl (pár nelogických rozhodnutí se zde určitě najít dá). Na filmu je asi nejlepší to, že od začátku soucítíte a ztotožňujete se všemi hlavními postavami, což dává filmu právě to, co má takový survival mít.

plakát

Třináctý příběh (2013) (TV film) 

Po celou dobu filmu jsem čekal, kdy už se konečně něco stane. A ono nic. Určitě, dějová linie je parádní (ač tedy značně pomalá), celý film je moc hezky natočen a prostředí, ve kterém se odehrává přesně sedí na tento styl vyprávění. Ale prostě mi chyběla aspoň trocha napětí, trocha zvědavosti...možná i akce.

plakát

Děti (2008) 

Natáčení s dětmi je vždy náročné a v některých ohledech dosti ošidné. Zde však tato malá, milá stvoření hrají hlavní roli a musím uznat, že způsob, kterým jsou vedeny je obdivuhodný. I když milá stvoření...v běžném životě a situacích možná. Ne však v tomto případě. Film s nepříjemnou, temnou a zneklidňující atmosférou. Však co je taky pro matku těžšího, než "muset" zabít děti svojí vlastní sestry?! No přeci "muset" zabít ty svoje. Opravdu napínavý děj, při kterém se až tají dech. Zvláště pak dlouhé záběry na rádoby nevinné pohledy malých zabijáků působí stísněně a znepokojivě. To vše dokresluje skvělá hudba a střih. Za mě rozhodně mezi 4* a 5*, pro dnešek se spíše přikláním k variantě číslo dva.

plakát

Závrať (2009) 

Ach jo. První půlka výborná, těžko něco vytýkat. Kamera, záběry, napětí, akce...vše v pořádku. A možná že až moc v pořádku, protože to co následovalo shodilo celý film přinejmenším do průměru. Z počátku krásný survival se změnil v cosi snažící se tvářit jako horor. Hodnocení bych tedy rozdělil na dvě části. Ta první, velice podařená část, splnila svůj účel a rozhodně zaujala. Druhá, už typicky a okoukaně vyvíjející se část, byla o mnoho a mnoho horší. Z toho všeho mi vychází, bohužel, jenom slabší průměr.

plakát

Takoví jsme (2013) 

Dobré. Od začátku až do konce kvalitně zvládnutá dějová linie, sice pomalejší, ale pro tento námět žádaná. Po výtvarné stránce taktéž parádně zpracované a herecké výkony určitě kvalitu ještě zvedají. Pro mě velké překvapení...milé překvapení.

plakát

Tělo (2012) 

Velmi zamotaný příběh, který diváka nutí po celou dobu k přemýšlení. Avšak na konci zjistí, že všechny jeho úvahy z průběhu filmu byly mylné. Natočeno s patřičnou atmosférou, na kterou jsme od španělských tvůrců zvyklí. Jednoznačně stojí za shlédnutí.

plakát

Továrna (2008) (amatérský film) 

Na amatérskou tvorbu velice slušný počin. První část filmu byla hodně dobrá, konec už trošku pokulhával. Občas jsem ztrácel orientaci, od kterého z herců pochází záběr v té dané situaci, ale to zase tak moc důležitou roli nehrálo. Nicméně výsledný efekt to rozhodně mělo, další český, kvalitní, amatérský FF horor na vysoké úrovni.

plakát

Andyho film (2009) (amatérský film) 

Hodně povedené a zároveň důvěryhodné found footage. I když se jedná o amatérský kousek musím uznat, že atmosféra byla velice znepokojivá a samotný námět, nápad či jak to nazvat byl takřka geniální. Dobrý poměr mezi brutalitou snímku a humoristickou stránkou vytváří celkový dojem z dobře odvedené práce. Film minimálně srovnatelný s komerčními FF posledních let.