Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to být úplně špatné, neboť námět je celkem poutavý. Kamenem úrazu však pro mne byla kamera. Způsob natáčení natolik chaotický, s roztřesenou kamerou neustále v pohybu, že jsem v drtivé většině akčnějších scén absolutně nechápal co se na plátně vlastně odehrává. Konec byl navíc naprosto předvídatelným hororovým klišé a tak jsem se vzhledem k vysokému hodnocení rozhodl pro pouhé dvě hvězdy, ačkoli to vidím na 50%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nebudu na chorvatskou krajinu dívat s klidným srdcem. Opět zde není nic nového, parta kamarádů uvízne ve skalách a brzy zjistí že překvapivě "nejsou sami" a hory, jak to bývá zvykem, obývá kdosi silně zdegenerovaný. Anton mi přišel spíš jako agresivní verze Oty Rákosníka, asi to bude znít divně, ale podle mě by i ten zdeformovaný psychouš měl mít trochu charizma (například jako někteří dělníci z Ajových Hor), což Anton postrádal. Ne jednou se mi vybavil Pach krve, na to byl ale Anton málo strašidelný/zmutovaný. Ale ty herci - hrůza. Sympatická postava jedna (plešoun), nechápu, co tam sakra dělalo to nedomrle, co vypadalo tak na 14 let, furt všechno kazil a klepal se strachy. Jak s ním mohla chodit tak hezká holka nechápu. Ovšem štvala mě taky, ještě nikdy mi tak moc nevadilo, že někdo v jednom kuse brečí. Druhej pár nehodnej zapamatování. Jako obyčejně se ty postavy chovají nejdementnějším možným způsobem. Kdo má nakoukáno, bude po prvních pěti minutách přesně vědět, kdo přežije a kdo umře (což mě osobně zklamalo ještě víc). Cení se ovšem jedna věc - nenudila jsem se. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělé momenty střídají slabé momenty. Stejně tak by se dalo říci, že ´´realistické´´ chování postav střídá chování poněkud nepravděpodobné či nepřiměřené situaci. Takže vcelku na mě působí Vertige kostrbatě. Každopádně první polovina filmu je více než zajímavá a hudba taky nemá chybu. Kdyby tento horor natočili třeba Albánci nebo Chorvaté, tak bych dal 4 hvězdičky, ale od Frantíků čekám přece jenom větší a ucelenější kumšt, protože je to hororová velmoc. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ono i ten výstup sám o sobě dokázal ze začátku navnadit, těma kamerama dolů z vejšek se závrať dělala parádně a situace gradovala. Pak už to byla jenom průměrná vyvražďovačka, kterejch ale není nikdy dost. Pokud se to drží určitejch pravidel a není to úplně bez logiky. Tady ho sice měly postavy párkrát na lopatě, a taky to tak dopadlo podle očekávání. Aspoň že ty herce ve Francii uměj najít rozumně, když nepočítam Antona. Jinak to nebyl úplně špatnej počin z horskýho prostředí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina by byla za velmi silné čtyři - horolezecké dobrodružné filmy mám rád a ve Vertige by se napětí dalo krájet. Jakmile ale na scénu nastoupil vrah, stala se z filmu vyvražďovačka, jakých je na filmovém poli mraky. Nicméně i tak jde o velmi solidní oddychovou podívanou. Za horor bych to však moc neoznačoval. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama