Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za nesmyslným českým názvem (šmarjá, vždyť oni tam furt někam utíkají a mají na to nejmíň celé Skotsko!) se skrývá průměrný thriller o bandě horolezných turistů, cizojazyčně blábolícím smráděti z lesa a tlupách ozbrojených zlounů. S vykreslením charakterů si nikdo nedal zrovna velkou práci, takže budou divákovi prakticky všichni dokonale u prdele. Třeba takový Roden byl pro děj asi stejně důležitý jako vemeno pro motýla. A tak tam všichni ti nezajímaví lidičkové běhají po lesích a pahorkotinách, padají ze skal, střílejí se, podpalují, vyhazují z oken, zkrátka všemožně a s různou úspěšností si vzájemně ukládají o život. V první půlce jde ještě o nepřekvapivý standard, ve druhé se režisérovi scénář jaksi rozpliznul (asi jak na něm usnul s upoceným ksichtem) a výsledným dojmem jsou rozpaky. Mohlo to být horší, mohlo to být lepší, ovšem kupodivu mě to udrželo při vědomí prakticky celou stopáž a za to přidávám nějaká ta promile nad průměr. 58% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád výšky a tak šílence, kteří spoléhají na kus ohnutého železa (je mi jedno že je třeba z ultrapevné kosmické slitiny) vyklajícího se ve škvíře kdesi ve zvětralém šutru s kilákem kolmé stěny pod sebou považuji za naprosté cvoky. Věřím, že adrenalin ucpává cévy a věřím, že nahoře je krásný výhled a ty fotky tam asi vypadají hezky (pokud tam není -30 a vichřice). Z toho úvodu se mi fakt udělalo skoro blbě. Naštěstí pro mne - tenhle film o lezení po horách není, je to jen ústřední kulisa k příběhu. Ve chvíli kdy horolezci najdou z jehličí trčící rouru a posléze i holčičku jsem si říkal že tohle už jsem jednou viděl. Následná logická naháněčka po skalách a lesích divoké a neobydlené části Skotska mne v tom jen utvrdila a já si vzpomněl na film V temném lese (2006) s Gary Oldmanem. Přiznám se, že díky tomu ačkoliv to bylo svižné jsem už nic moc nečekal. Karel Roden se ve filmu víceméně jen mihne, ale účastí potěšil !!!. Závěr ve vesnici s lidovou veselicí jsem už také někdy viděl. Výstřely skryté do slav ohňostroje, souboj posledního klaďase s posledním záporákem... Trochu to pozvedl konec v lese s milým tatínkem unesené holčičky :-). Já dávám tři skoby. * * * ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ucházející thriller, který zejména v první polovině vyniká úžasnou reálností. První půle odehrávající se ve skotské přírodě je hodně dobrá, práce kamery, střih, tohle vše klape na jedničku. Druhá půlka odehrávající se ve městě už tak dobrá není, ale zase to zachraňují herci jako Karel Roden a Sean Harris. Být film celý, jako první půlka, dal bych mu rád i pět hvězd. Dokonalé záběry, s kterých je doslova cítit chlad řeky, cítíte každý kámen pod prsty horolezců aj. Kamera se střižnou odvedla perfektní detailní práci. Druhá půle bez některých slušných dialogů by byla jen zbrklou střílečkou. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tento film držel tak skvělou a realistickou atmosféru jako při prvních cca 30 minutách hodnotil bych bez váhání za 5*. Bohužel s následující minutami se z toho všeho stala klasická vyvražďovačka, což by ovšem nevadilo, kdyby toto všechno mělo nějaký ten nápad zakončený zajímavou pointou, což se bohužel nekonalo. Navíc plno věcí zůstalo tak nějak nedořešeno a nevysvětleno. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Skotská vysočina disponuje nejedním mohutným skalním masivem a už od nepaměti láká amatérské i profesionální horolezce. My sledujeme partičku amatérů, kteří už se těší, jak jeden pěkný pahorek zdolají. Nemohou však tušit, že na cestě v lese objeví skrýš, ve které brečí tajemné uvězněné děvčátko. Bohužel pro ně náhodné objevení holky neunikne pozornosti nebezpečných únosců a brzy propukne peklo. Kde je hlavní problém filmu? Scénář vážně nemá čím překvapit a ke konci tempo a logika už trochu drhnou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • V závěrečné scéně, kdy se v prostorách kuchyně Alison (Melissa George) zoufale brání před svým pronásledovatelem, je možné zaznamenat proměnlivou sadu kuchyňských nožů přichycenou na magnetickém madle. Během jenotlivých kamerových záběrů se jejich počet mění. (Conspi)

Reklama

Reklama