Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Královská hra jako celek funguje téměř dokonale. Samozřejmě se zde dá nalézt několik slabin, ale pokud se tím budete moc zaobírat, tak si tenhle film moc neužijete, což by byla škoda. Dá se tu nalézt téměř všechno: od nádherné přírody, přes pochmurnou ale výborně gradující atmosféru až po velice zajímavý a docela překvapující závěr. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na slušné herecké výkony. Španělé u mě opět zabodovali a tenhle snímek jsem určitě neviděl naposledy. 7/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina.. Postavy jednají úplně nesmyslně, nehledě na to, že protagonista je nesympatický, ufňukaný a neschopný kretén. Ve finále jsem měl navíc pocit, že film se snaží divákovi podsunout jakousi moralitku o škodlivosti počítačových stříleček, ale budu to brát jen jako svou paranoidní myšlenku a nezahrnovat to do hodnocení... Ne, tohle prostě ne... tady si ze mě filmaři dělají dobrej den a na drzovku zkouší jak moc velký diletant může filmař být a přitom mu ještě pořád budou blázni tleskat.. Ale má to super přírodu a María Valerde je krásná holka.. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Španělé dál jedou na vlně skvělých hororů a tentokrát prostředníctvím Gonzala López-Gallega nám servírujou perfektní thriller s prvky hixploitation hororu a daří se jim nadmíru skvěle, kdy se příběh nesnaží přímo a nudně kopírovat zaběhnutý klišé a dokáže se vyvíjet, i přes značně malej manipulační prostor, vcelku originálně. Navíc prostředí takřka nemá chybu, lesy a horama se prostě nikdy nic nezkazí a já sem nadmíru spokojen, moc lepších kousků z tohohle hororovýho subžánru sem neviděl ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Když večer cvičíte z nudy na gauči prostná a váháte, zda si raději čichat k podpaží nebo se drápat v zadku, nadešel vhodný čas na španělský film o myslivosti. Jak říkal už nejsériovější ze sériových vrahů, strýček Zodiak, člověk je ta nejnebezpečnější lovná zvěř. To by mohlo sloužit jako vztyčený, varovný prostředníček pro každého gringa, který ošuká na benzínce kleptomanskou cigošku, nechá si ukrást šrajtofli a vypraví se ji zuřivě hledat do nevlídných hor. Zde na něj už čeká natěšená muška omylného střelce a odstřelování je to zprvu záživné a napínavé, počet cílů se flexibilně mění z jednoho na dva, čtyři, tři, dva, atd. v závislosti na jistotě prstu na spoušti. Ale někde uprostřed jsem začal zívat, protože nadějné lesní kličkování upadlo do hlubokého stereotypu, ve kterém mě nezaujalo ani to, že ten černovlasý typ má při běhu v mlází vždycky jednu nohu vzadu. Až při vyvrcholení ve španělské, turecky hospodařící vesnici jsem kroutit hlavou jako zátkou od Luis Felipe celý užaslý, komu všemu klidně vystaví na policejním ředitelství zbrojní pas. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

V letech 2007 - 2009 vzniklo několik hororů v Evropě s novým tématem a všechny jsou zajímavé. King of the Hill mezi ně taky patří - dva mladé lidi někdo celou dobu ostřeluje v lese, není vidět kdo a proč. Na konec přijde zajímavé vysvětlení, které trochu rozpačitému pobíhání po lesích dodá slušnou šťávu. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama