Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak asi začal soumrak hollywoodských akčních filmů pro kluky. Film asi tenkrát pobavil, Ice –T, Ruthger Hauer nebo G.Busey byli v té době fakt žádané figury. Jenže o bezmála třicet let od uvedení do kin tohle "béčko“ baví zřetelně méně. A to hlavně kvůli neschopnosti režiséra udržet alespoň trochu napětí a vnitřní logiku příběhu. Nepodařilo se a tenhle zpočátku nadějný snímek s výbornou zápletkou začne po rozvleklém úvodu vršit jednu chybu na druhou. A před koncem dojde už i na vyloženě wtf momenty. Vyzdvihl bych zejména šplh po skále s nastřeleným břichem v oblasti jater…Prostě, měla to bejt blbina jako Živý terč nebo Running Man a všichni by byli spokojení. Myšlenka posunout film vyzněním „jako že v současném reálném světě“ opravdu nedopadla dobře. Zkuste si alespoň sehnat film s originálním zvukem, český dabing je vražednější než zbraně lovců, kteří mají opravdu mimořádně nepřesnou mušku. Dávám 35%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální béčkárna, ale s nejlepším obsazením, co snad mohla mít. Chvílema mi to přišlo, jak kdybyste hráli nějakou misi v GTA: San Andreas (v tý lesní části). Drsnej Ice-T cedí hlášky a likviduje padouchy způsobem, že se logika šla asi prospat nebo co. Je to ale velká zábava a na konci, když jsem se bál, že přijde klišé, kdy se hrdina nesníží na padouchovu úroveň to Ice-T zakončil těžce stylově. Moje hodnocení je sice nadnesený, ale ten film mi sednul. (Už jen John C. McGinley jako nervózní texaskej kovboj trpící astmatem stojí za to :))))))))) ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Parta ujetých bělochů má zajímavý choutky, čas od času uspořádat hon v lesích na nýmanda. Teď jsi vybrali homelesáka ICE-T, ale to ještě netušili, že se negr jen tak nedá a začně je kosit jednoho po druhým. No průměrný béčko, s mým oblíbeným bludným Holanďanem ( kkterý zde pomalu začal svůj ústup ) a králem slizáků Gary Buseym - 55 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dobrodružný akčný thriller. Má výborný príbeh o bezdomovcovi, ktorý prijme ponuku robiť pomocníka na love, ale až na mieste, v lesoch ďaleko od civilizácie zistí, že lovnou zverou má byť on sám. Spracovanie sa mi páči, síce film má dlhší rozbeh a viacero pomalších scén, ale to vôbec neprekáža, dej filmu je zaujímavý celý čas a ani na chvíľu nenudí. Akcie je tu pomerne dosť, ale moc ma nezaujala. Nie je zlá, potreby takéhoto dobrodružnejšieho filmu odohrávajúcom sa v divočine spĺňa, ale v rámci akčného žánru je to predsa len málo. Nájdu sa tu dva súboje, ktoré sú ale v tom najobyčajnejšom štýle, padne niekoľko výstrelov a zvyšok je už dobrodružného typu, teda rôzny beh, šplhanie a podobne. Herecké obsadenie je na tom dobre, v hlavnej úlohe Ice-T vo svojej jasne najlepšej úlohe a výborný výber záporákov ako Rutger Hauer, Gary Busey a John C. McGinley. Réžia a technická stránka filmu v ničom nepomáhajú, ale pre potreby filmu sú dostatočné. Hra o prežitie presne spĺňa to, čo sa od nej aj dá očakávať, akčne moc nezaujme, ale tento typ príbehu mám rád, sadli mi herci a aj výber prostredia. Som spokojný. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 71%. ()

dezoGabor 

všechny recenze uživatele

Na tohle nejsi ready, vytrhej si vlasy, vytrhej si dredy. Takovou dávku naprosto nesmyslný debility, nesympatických neherců a amatérský režie jsem nezažil od Megažralok vs. obří chobotnice, ale u toho jsem se tý absurditě aspoň zasmál. U tohoto videjka jsem naopak plakal nad tim, že to tvůrci asi mysleli fakt vážně, anebo je to recese a já mám zatuchlej smysl pro humor. Každopádně jedna hvězda za odvahu producentů investovat do takový píčoviny, protože to chce fakt koule. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Když parta vzbudí Masona (Ice-T) a vyženou ho z chaty na lov, tak mu Burns vystřelí pod nohy a je jasně vidět, že uzávěr zbraně zůstane zaseknutý dozadu (došly náboje). Pak ovšem vystřelí znovu a situace se znovu opakuje. V průběhu filmu (když jim Mason ujíždí na čtyřkolce) si toho můžeme opět všimnout. (Guilemot)
  • Celý film byl natočen v reálných lokacích, zcela bez filmových studií. (kellne)
  • Film sa natáčal v Entiat a Wenatchee, ako aj v Lake Wenatchee a v národnom parku Wenatchee (Washington, USA). Obdobie natáčania trvalo od 13. augusta do 2. októbra 1993. (Arsenal83)

Reklama

Reklama