Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (159)

plakát

Balón (2018) 

Skvostné! Napínavý snímek, který je založen na pravdivé události. Opravdu velký obdiv mají dvě rodiny, které se pokusily opravdu netradičně dostat na západ.

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Tento mini seriál má pomalý rozjezd, ale fantastický závěr! Užívala jsem si každou minutu soundtracku a skrytých zápletek. Obdivuji úžasné herecké výkony Celeste (Nicole Kidman) a Jane (Shailene Woodley). Jde o dramatický seriál plný tajemství, lží, ale i lásky, která může mít mnoho podob. Pro mě byl seriál neobyčejnou podívanou. V sedmi dílné sérii naleznete skrytou šikanu, falešné obvinění, domácí násilí i zobrazení nejhorších nočních mur. Avšak přestože seriál pojednává o těchto závažných tématech, ukazuje také zákoutí různých manželství a všem nám potvrzuje fakt, že pouto přátelství někdy dokáže odvrátit nejednu katastrofu. Nakonec bych chtěla vyzdvihnout i postavu Bonnie (Zoe Kravitz). Celou sérii působila vyrovnaně, odhodlaně, ladně i talentovaně, ale hlavně měla srdce na pravém místě.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Are you a watcher or a player? Otázka, jež dokáže během sekundy změnit váš život. Stanete se divákem rozhodujícím o osudu hráčů nebo se dobrovolně přihlásíte jako hráč poskakující, jak nějaká loutka na nitkách? Dle skvělých trailerů a docela dobrého hodnocení jsem se na film těšila. Šlo o poměrně originální a lákavé téma pro každého, koho fascinují moderní technologie. Upřímně řečeno, i pro ty, které ty technologie navíc ještě děsí. Avšak příběh nebyl výjimečný a ani tak poutavý jak sem čekala. Jde o oddechovku, která nic zvláštního nepřinese.

plakát

Dárek (2015) 

Díky trailerům jsem se na film vyloženě těšila. Musím přiznat, že nezklamal. Pokud toužíte zhlédnout podivné drama s nic nevysvětlujícím koncem, pusťte si Dárek. Mladý manželský pár Simon a Robyn se přestěhují do prosklenné vily a hned první den svého příchodu mají čest poznat Gordona. Napočátku sympatický chlap, který chce působit mile a snaží se dostat do jejich přízně. Později osina v zadku, který vás z nevysvětlitelných důvodů, rozčiluje a děsí milujícího a "bezchybného" Simona. Milostná idylka se pokazí ve chvíli, kdy na Simona praskne hned několik strastiplných "nehod". Robyn si začíná uvědomovat, že svého přítele asi poněkud nezná a přehodnocuje své zájmy. Minulost totiž dokáže dohonit i toho největšího borce. Symbolický snímek s překvapivě dobrým námětem, zpracováním a záhadným dárkem je vhodný pro každého filmového odvážlivce :-D

plakát

Jak ztratit kluka v 10 dnech (2003) 

Prvoplánová romantická komedie, která nepřinese nic nového a navíc značně irituje Andiiným chováním. S každou přibývající chvilkou bojujete s pokušením film vypnout. Jenže možná také ten boj prohrajete, jelikož potřebujete ukrátit čas či se chcete mermomocí dozvědět, jestli Andie a Benjamin spolu budou šťastně žít až do smrti. Mohlo jít o zábavnou podívanou, ale díky zpracování filmu nemůžete čekat nic jiného než podprůměrnou oddychovku.

plakát

Očista: Anarchie (2014) 

Větší slátaninu jsem neviděla už hodně dlouho. Jaký byl smysl filmu?! Podle mě jde o nesmyslnou vyvražďovačku během stupidního dne vyhlášeného vládou USA. Dne, kdy nastane vyúčtování, dne, kdy se všichni mstí a mohou bez jakéhokoli trestu zabít, okrást kohokoli. Čekala jsem napětí, momenty překvapení, dostavil se odpor, překvapení nad tou absurdností. Nu, posuďte sami, zda bude Očista tím pravým ořechovým na večerní posezení s přáteli.

plakát

Aliance (2016) 

Pro mě stroprocentně nejhorší díl série. Už v minulém dílě se dávalo přednost technice před dějovou linii, ale tady to bylo už jen o efektech a totální nesmrtelnosti hlavních postav. Úplně jsem nepochopila, proč to tímto filmem jednoduše nekončí. Knihy jsou velice dobře napsané, čtivé a čtenář je pohlcen senzačním příběhem. Jednička byla krásnou vizualizací knižní předlohy. Ve dvojce to už ve filmu trochu vázlo, ale stále šlo o dobrou podívanou. Avšak trojka už smrdí jistým propadem. Nejsem si zcela jistá, že budu chtít investovat peníze do natahované kaše čtvrtého dílu či druhé části třetího dílu. Pokud jste fanouškem budoucí vize našeho světa - vznášedla, hypermoderní budovy... a nezáleží vám tak na tom, jaká byla Tris, nejodvážnější to dívka dříve, tak si do kin určitě zajděte.

plakát

Muž na laně (2015) 

Mně tento film opravdu zaujal. Byl milý, dramatický a hlavně koukatelný. Pohladil u duše :-) Doporučuji.

plakát

Insomnie (2002) 

Jde o velice poutavou a originální kriminálu s famózním hlavním představitelem ( Al Pacino). Hrozně se mi líbilo, že se v podstatě vyšetřují dvě vraždy najednou a je to vzájemně hodně propojené a emočně nabité. Dynamika roste s přibývající nespavostí našeho hrdiny, který od příjezdu na Aljašku nezamhouřil oči. Je vyhlášený detektiv opravdu vrahem, který ze strachu, že získá špatnou reputaci zabije svého kolegu? To a mnohem více se dozvíte právě v tomto bezvadném snímku. Přeji příjemnou podívanou.

plakát

V hlavě (2015) 

Já jsem byla s filmem velice spokojená. Zajímavý nápad a dobré zpracování způsobilo, že se ráda na film v budoucnu znovu podívám. Krásná ukázka různorodého myšlení mužů a žen a hlavně střídání nejhlavnějších emocí, to vše najdete v tomto jedinečném snímku. Problém však nastane ve chvíli, kdy je v hlavním velitelství našeho mozku přítomný pouze strach, vztek a nechuť. Dostane se radost a smutek zpátky a napraví, co jejich kolegové způsobili? :-)