Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Poslední recenze (69)

plakát

Colette (2013) 

Tak tohle se příliš nepovedlo! Ať se na to koukám z jakékoliv strany, stále vidím spoustu negativ, které se přehlédnout prostě nedají. A v některých případech přeslechnout. V prvé řadě česká verze je opravdu otřesná. Navíc když už necháme německé vojáky mluvit česky, proč proboha jsou nějaké příkazy či čtení čísel německy? Tak buď mají mluvit komplet německy a přidat titulky, nebo komplet česky. Tahle salátina, ve které uslyšíme max. 10 německých vět, je otřesným řešením. Daleko větším mínusem je pak jakákoliv absence emocí. Vždyť film z prostředí koncentračního tábora by měl v divákovi vyvolávat nějaké pocity - nechuť, zhnusení, soucit nebo cokoliv jiného. Nebo minimálně nabídnout obrázky zvěrstvem, které se tam děly. Jenže nic takového nepřichází. Divák se do postav nevžije, nesoucítí s nimi a je mu vlastně tak nějak jedno, co se s nimi stane. Nehledě na to, že na jednotlivé postavy pohlíží film neskutečně černobíle. A takhle to v těchto táborech rozhodně nevypadalo. Bohužel ani příběh není nikterak silný, spíš bych si dovolil říct dokonce slabý s ještě slabším koncem. Ať se sebevíc snažím najít něco, co se v tomhle snímku povedlo, příliš se mi to nedaří. Možná je to herecký výkon Clémence Thioly. Ale čekal jsem víc, mnohem víc.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Jasně. Od komedie neočekávám nijak promyšlený děj, žádné napínavé záplatky či úchvatné herecké výkony. Divák se chce jen odreagovat, odpočinout a dobře se pobavit a zasmát. Jenže mě to přišlo vtipné opravdu jen minimálně a teď už si vlastně ani nevzpomenu, nad čím jsem se ve filmu pousmál (ne, opravdu jsem se hlasitě nezasmál, ani jednou ne). Přijde mi to jak dost suchá komedie s předvídatelným dějem. A kromě sympaťáka (ne)učitele Elyase M'Bareka v něm není co vyzdvihnout.

plakát

Interstellar (2014) 

Obrovské, obrovské zklamání, přitom to všechno vypadalo tak dobře. A velmi dobře vypadaly i úvodní minuty tohoto bezmála tříhodinového snímku. I když je pravdou, že úvod se možná zbytečně táhl, ale nebýt delšího seznamování s ústřední rodinou, další sled událostí by nás asi tak nedojímal. Ano, i pocity dojetí vás při sledování tohoto filmu dostihnou (vrcholem je samozřejmě bravurní scéna s nahranými vzkazy). A není to jen toto. Film má všechno, skvělý scénář, dobré zápletky, fantastické záběry doplněné úžasnou hudbou ale pak to přijde. Zhruba poslední hodina tak nehorázně zpackala celek, že si jen těžko představit, že by to šlo hůře. A jestli byl do této doby scénář skvělý, tak teď je otřesný. Ačkoliv se dostáváme častěji na dění na Zemi, nedostává se nám potřebným informacím. Od filmu s takovou stopáží očekávám, že vysvětlí, co přesně se na Zemi stalo, kolik tedy vlastně žije na Zemi lidí a co se stalo se zbytkem a jaktože lidé nešílí, když se evidentně blíží konec světa. Jenže ani jednu z těchto otázek nenajdete ve filmu odpověď. Místo toho je k vidění absurdní závěr (který však trvá asi 45 minut). Nejraději bych byl, kdyby se druhá půlka snímku natočila kompletně jinak. Možná potom by z toho byl úžasný film, ke kterému by se dalo i několikrát vracet. Takhle z toho je bohužel ale zklamání.

Poslední hodnocení (595)

Hra o trůny (2011) (seriál)

26.04.2020

Sexuální výchova (2019) (seriál)

26.04.2020

Stranger Things (2016) (seriál)

15.04.2020

Vlastníci (2019)

22.03.2020

Temný případ (2014) (seriál)

22.03.2020

MOST! (2019) (seriál)

22.03.2020

Bez vědomí (2019) (seriál)

22.03.2020

1917 (2019)

22.03.2020

V síti (2020)

22.03.2020

Reklama