Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Pro mě je toto film jiné kategorie. Nepamatuji, že by mě něco tak vyrazilo dech. Ať zmíníte cokoliv - herecké výkony, atmosféru, děj, hudbu, kameru, masky, vizuální efekty... vše je od začátku až do konce naprosto VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Pokud ve Dvou věžích existují trošku méně záživné chvilky, vše je více než dostatečně vykompenzováno závěrečnou bitvou o Helmův žleb a Gloomem, kterému bych dal Oscara. Takže i když jsem narozdíl od Společenstva prstenu nehleděl přikovaně s otevřenou pusou celých 170 minut, při finálním boji proti Sarumanovým Skurut-hai mi spadla čelist o to více.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Protože všechnu chválu a plusy napsali již ostatní, a zcela právem, neboť film si opravdu ocenění zasluhuje, vyjádřím se jedním slovem: Tleskám.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Souhlasím s uživatelem golfistou, jednička byla skvělá, a nestává se často, aby po skvělém prvním filmu následovalo pokračování, které by bylo aspoň stejně dobré nebo dokonce ještě lepší. U Terminátora se tak stalo. Absolutní špička ve svém žánru, pro mě zatím nejlepší akční film.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Po skvělé jedničce a stejně perfektní dvojce bych nečekal, že trojka může být ještě o něco lepší. A přece ano. Všechna akce, napětí, atmosféra a další věci z minulých dílů jsou zde zachovány a dovedeny téměř k dokonalosti. Pokud ne zcela nejlepší, tak rozhodně jeden z nejlepších akčních thrillerů moderní doby. Klobouk dolů.

Matrix

Matrix (1999)

Je třeba tento film ještě nějak komentovat? :-)

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

První Matrix byl opravdu hit, já mám rád akci, takže se mi v jedničce nejvíce líbili boje z druhé části filmu. Když jsem zjistil, že dvojka je rychlejší, akčnější, zběsilejší a to v úžasném provedení, bylo to pro mne opravdu pravé ořechové. Vizuální stránka skvělá, boj Nea s obrovskou přesilou Smithů mi vyrazil dech, honička a přestřelka na dálnici strčí do kapsy Kobru 11. Kdo si potrpí hlavně na příběh a pomalé tempo bude oproti jedničce asi trochu zklamán, já však z výše zmíněných důvodů byl zcela nadšený. Stále se něco děje a děje se to v takovém provedení, že člověk jen valí oči. Aspoň tedy já.

Sám doma

Sám doma (1990)

Úžasná komedie, i když jsem ji viděl několikrát, před Vánoci se těším, že se na ni znovu podívám. Mladý hrdina Kevin a povedení zlodějíčci Marve a Harry jsou skvělí, atmosféra a celková zábava také na výbornou, vše dolaďuje povedené ozvučení. Ani chvíli mě film nenudil.

Prci, prci, prcičky

Prci, prci, prcičky (1999)

Chápu, že některým, zejména starším lidem může tento film připadat nevkusný a hloupý, pochopte zase ale na druhou stranu, že když je člověk pozdní puberťák, takové srandičky a problémy hlavních hrdinů tohoto filmu mu jsou blízké. A když vezmu, že Prcičky dvojka a trojka se ještě daly, ale podle mně již byly slabší a zhodnotím ostatní teenagerské komedie, tak tohle je pro mě opravdu špička ve svém žánru.

Šílená jízda

Šílená jízda (1999)

Romantické filmy většinou nevyhledávám, tento mě však dost zaujal. Asi proto, že se děj odehrává mezi středoškoláky a já jej prvně viděl v době svého studia na střední, tedy hlavní představitelé mi celkem přirostli k srdci. A za druhé, ačkoliv se chvílemi jedná o romantický film, hlavní dvojice se políbí pouze dvakrát, tedy od filmu nečekejte, že se od začátku do konce točí jenom kolem řečí "já tě miluju" atd.