Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (60)

plakát

C.B. Strike (2017) (seriál) 

Viděla jsem The Cuckoo´s Calling a paráda. Skvěle zahrané, natočené a atmosféra úžasná. Dívala jsem se po přečtení knihy a neubráním se srovnání, že v knize mi Strike přišel více zanedbaný a ošoupaný. :) Taky mi tam chyběly některé dialogy a hlavně delší rozhovory, kde se člověk dozvěděl více informací do hloubky. Na to, že ve výsledku měl příběh 3 hodiny, tam těch výslechů bylo pomálu. Ale takto to zase aspoň ocejpalo a zbytečně se to netáhlo a nenudilo.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Byla jsem opravdu mile překvapená a nezbývá mi než hodnotit plným počtem hvězd. Sedmero krkavců se povedlo ve všech rovinách a vyváženostech. Krásná příroda, smutný příběh i vtipné odlehčené laškování. Od původní verze má tento film náskok sedmimílových kroků. :) Diblík Issová nezklamala (vystačit si beze slov, jen s mimikou a nenudit, se povedlo na jedničku s hvězdičkou), čarodějnici Bydžovské to nesmírně slušelo a princ byl pohodový fešák, a přitom žádný umělý princ Krasoň. Jen více takových pohádek, které mají duši. :)

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Prvotně mne na film nalákal hlavně Channing s Milou. Po pročtení děje a shlédnutí pár obrázků z filmu, jsem se na děj vážně těšila. Parádní akční podívaná, zvířecí postavičky a pár těch předvídatelných momentů, ale celkově povedené oddechové sci-fi. Co jsem očekávala, to jsem dostala. :)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Škoda, že byl poslední díl knižní trilogie rozdělen na 2 filmy. Kdyby udělali jen jeden poslední film, děj by měl větší spád a nebyl by tak vystlaný vatou. Z filmu mám pocit, že se v něm totiž nic moc neudálo. Julianne Moore jako šedivá vedoucí myš mne moc nenadchla, ani Philip Seymour Hoffman nedostal moc prostoru, ale zase úplně uspávací to nebylo. Katniss pobíhá se svým lukem, snaží se točit reklamy a kouká jak hubeňoučký Peeta z Kapitolu vysvětluje její neblahé chování. Tak nějak to uběhlo, ale odvařená jsem z toho nebyla. Jsem zvědavá, co předvedou v posledním díle, snad to bude stát za to rozkouskování.

plakát

Manželská rána (2013) 

Příjemná pohodová komedie s Emmou a Piercem, aneb jak oloupit zlého milionáře, který je nemilosrdně okradl o celoživotní naspořenou penzi. Postarší pár to vezme pěkně od podlahy a pustí se do toho rovnou po hlavě. Krásně hašteřiví a trochu potřeštění, načež se k nim přidají ještě sousedi z rodného městečka a mise může začít. :) Film jsem si vychutnala a odpočinula si od extra bláznivých amerických crazy komedií, které jsou spíše trapně vtipné a neuvěřitelně uspěchané. Navíc z filmu plynou i poučení, např. když je zapnutá kamera přes skype, dávejte pozor na svého spolubydlícího, co dělá a kde to dělá. :)

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

A máme tu další akční film „Co by, kdyby“. Už na začátku filmu mi to vzdáleně připomnělo seriál Ztracení, kde byli lidé v uměle vytvořeném prostoru a kladeny jim do cesty překážky. V malé osadě žije skupina chlapců, kterým nezbývá moc naděje na svobodu a útěk. Kolem nich je totiž jen nebezpečný labyrint. Když do osady přijde Thomas, věci se dají do pohybu. Herec byl takový zvláštní nabuzený hubeňourek. Víc jsem si oblíbila velitele runnerů (běžců), ale kvůli mně mu asi hlavní roli nedají. :) Thomas je vysazen ve vesnici s pouhou vzpomínkou na své jméno. Když se seznamuje s novým prostředím, zeptá se mimo jiné na to, co je ten velký kamenný otvor ve zdi, načež se mu dostane velmi obsáhlé a důležité informace. „Máme tu pravidlo, nesmíš tam chodit“. Když se ptá proč, všichni jsou najednou tajemní jak Hrad v Karpatech a přitom to není nic top secret...U toho jsem fakt rostla a říkala si „ No tak už mu to konečně řekněte, abyste se kvůli tomu nepo...je to labyrint a jsou tam nestvůry“ Pak je tu ještě postavička nesympatického Galla (herec známý díky roli v Letopisech Narnie a Müllerovi na tripu, možná vám utkvěl v paměti díky zvláštnímu obočí), jenž nového bažantíka nemá rád. Thomas prozkoumává bludiště s ostatními běžci a snaží se stůj co stůj zjistit, jak z něj uniknout...oproti ostatním je totiž něčím zvláštní... Musím přiznat, že při běhání labyrintem před nestvůrami jsem měla docela nahnáno a kdyby na mne někdo v téhle fázi bafnul, tak by to se mnou řádně cuklo. :) Příběh se povedl a zrežírováno bylo taky parádně, propracováno do detailů, napínavé i k zamyšlení...jen si mohli odpustit to hrozné tajnůstkaření a klasické klišé ve formě, až se dostaneš na svobodu, dej mým rodičům tohohle dřevěného panďuláka...neeee, ty jim ho dáš sám a dlouhý pohled do očí. :-D Z toho jsem prostě nemohla, i když to asi měla být dojemná scéna. :) Ale což, fakt se těším na druhý díl. Kdo ví, třeba se pustím i do knih. :)

plakát

Dárce (2014) 

Zajímavý film o tom, jaký by byl život, kdybychom byli drženi ve sterilním, rovnostářském a bezpečném prostředí bez emocí. Hlídáni a řízeni staršími, neznat radost ze sněhu nebo prostého sáňkování, doteku lidské dlaně...jak by byl svět bez citů černobílý. Jonas je příjemcem paměti od svého předchůdce a najednou zjišťuje co je radost, hudba, láska ale také bolest a smrt. Po zjištění významu procesu vyřazení se rozhodne vzpomínky a emoce předat i všem ostatním. Mladá ústřední dvojce byla neokoukaná, ale to bylo spíše pozitivum. Naopak Meryl Streep mne ve filmu moc nezaujala a Jeff Bridges sice herecky zaujal, ale slovně týral. Čím je starší, tím víc huhňá, až jsem si přála, aby ho ve filmu předabovali. Nejedná se o akční dílko, ale spíše o hloubavý film. Tak nějak mi ale stejně utekl jako voda a zanechal v podivném přemýšlivém rozpoložení...

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Aneb milion a jeden způsob, jak zabít Toma. :) Jako fyzickou osobu v reálném životě ho moc nemusím, ale jako voják byl překvapivě fajn a roli zahrál bez zbytečných frajírkovských úsměšků. Ze začátku jsem namyšlenému vojáčkovi ty konce i přála, dokud se nezačal snažit hejbnout taky trochu zadkem a zachránit svět. :) Kdo má rád střílečky, tak si tady hooodně přijde na své. Kulky neustále někdy poletují, všechno kolem vybuchuje a vesmírnými potvůrkami ala kovové chobotničky se to jen hemží. Nechybí sympatická bojovnice v podání Emily Blunt, které to ve vojenském sluší a na bitevním poli taktéž. :) Film jsem si užila a ani jsem nepostřehla, že už je konec. Nj, někdo tady umí natočit parádní napínavé sci-fi. :)

plakát

Divergence (2014) 

Skvělá podívaná od začátku do konce. Délka filmu může trochu vyděsit, ale ani si nevšimnete, že už běží titulky a s písněmi necháváte doznívat dojmy z příběhu. Ústřední pár ve filmu tvoří sympatická dvojice Tris a Čtyřka. Tris mi padla do oka až na druhý pokus. Ze začátku působí jako zakřiknutá myška, ale brzy objevíte, že je to sympatická osobnost, která se ničeho nebojí a dokáže se zatvrdit a zvládnout jakoukoliv překážku. Fešáka Čtyřku se skvělými bojovými schopnostmi nesmíme opomenout. Škoda, že maminka Tris neměla více prostoru, docela si dokážu představit kratší sondu do její minulosti… Děj je nabitý akcí, trochou humoru i špetičkou lásky, která nepůsobí nijak rušivě, takže prosím nepřirovnávat k žádným slaďákům. No jako vážně, ve kterém životě není ani kapka romantiky? ;) Je to adekvátně vyváženo plno drsnými scénami a modřinami, zbraněmi a vrhacími noži… Opravdu jsem byla moc příjemně překvapená, jak se film povedl a jsem ráda, že nakonec zamířil i do českých kin. Jediní, pro které film není, jsou zapšklí „Škrobi“, kteří se tu snaží co nejvíce odradit ostatní od filmu. Vážně se jimi nenechte odradit, nejspíš snědli něco špatného a jen se tady potřebují vyvztekat. ;) Přeji příjemnou podívanou. :-)

plakát

Donšajni (2013) 

Kdo nemá rád operu, bude během filmu asi malinko trpět. Nejde před ní uprchnout, vždy se zase vynoří a zabubnuje na nervy. :) Asi jsem čekala trochu něco jiného a více dějového, škoda...herecké obsazení nevypadalo špatně.