Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (17)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Jak si tak čtu komentáře, asi jsem jediná, kdo v kině neusínal. Moje myšlenka u závěrečných titulků byla: A kde jsou ty nudné scény, o kterých všichni říkají, že mají být ustřiženy? Tarantinův rukopis od začátku do konce. Jak se objevil nápis Chapter one, bylo jasno. Obdivuju, že má filmy navzájem tak podobné, a přitom se, podle mého názoru, nevykrádá. Nejsem odborník, abych hodnotila kameru, střih nebo světlo, ale za sebe můžu říct, že hudba super, herci super, hlášky super a prostě fakt se mi to líbilo. Nutno vidět v originále a slyšet tu jejich úžasnou angličtinu:)

plakát

Cela 2 (2009) 

Po prvních pěti minutách, kdy jsem ztuhla znechucením natolik, že jsem nedokázala sebrat ovladač, jsem se dočkala všeho, co má ve špatném filmu být. Rádoby děsivé záběry, rádoby vhodná hudba, rádoby nadpřirozená sensibilka, cosi co snad měl být dialog, záběr na ženská prsa. Tak je snad čas to přepnout a koukat na něco smysluplnějšího, což je vzhledem k nastavené laťce i Ordinace nebo reklama na zubní pastu. (omlouvám se za hejt, pokud se film ve svém průběhu zlepší, já se to nedozvím.)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Perfektní film, už teď se těším, až ho uvidím znova (a znova a znova!). Vtipy nezklamaly, efekty super, podle mého názoru jen zbytečně dlouhé scény bojů. Ale asi to k tomu patří. Váhám mezi 4 a 5 *, asi zatím ani jedno a promyslím to až uvidím originál zvuk, přece jen ten dabing může zkreslovat. Rozhodně doporučuju, fandové si určitě přijdou na své a prostá neMarvel veřejnost by taky mohla:)

plakát

Tři bratři (2014) 

Možná by člověk jen neměl mít přílišná očekávání. Objektivně, humor se tam našel, písničky někdy (často) sice zbytečně nahrazovaly klasické dialogy, ale některé se určitě povedly, herci vesměs dobří (líbí se mi kolik známých herců kývne i na štěk, když jde o Svěráka/y). Přesto, že mě linie s (SPOILER?) pedofilním myslivcem a lolitkou Karkulkou nutila strávit část filmu zakrýváním obličeje a vykřikováním ,,ne, ne, to ne, že ne?!", dokoukala jsem to. Sice se na to hned tak znova nekouknu, ale úplně špatný pocit asi nemám. Spíš rozpačitý. Dávám rozpačité 3* a vůbec si nejsem jistá, jestli je to moc nebo málo.

plakát

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník (2008) 

Kýč, kýč, kýč, bohaté dětičky chodící na úžasnou školu, kde jsou všichni šťastní.. Vážně? Objektivně, herecké výkony nic moc, příběh očekávaná nuda. Zamilované písničky jsou přeslazené až hanba, co docela ušlo byly písně neobsahující milostná vyznání - za to ta hvězdička. Nevylučuji, že se na to někdy z popudu mladších příbuzných podívám znovu a změním názor, ale brzy to asi nebude.

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Tak mě zase jednou překvapil český film. A to jsem si myslela, že když se mi nelíbí tak oblíbené české ,,hořké komedie" ani kultovní filmy typu Spalovač mrtvol, tak už se nenajde nic, co by mě uspokojilo. A přece, uvěřitelný děj, dobří herci, morální hodnoty, potřeba přežít, pokrytectví, to všechno mě neuvěřitelně dostalo! Jeden z těch filmů, kdy se na konci cítíte ublížení a chce se vám křičet. Nebo někoho zabít, třeba Sekala (a třeba nejen jeho).

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Drží se knihy (mnohokrát ji přímo cituje), což je skvělé, počáteční atmosféra je také dobrá, ale vlastně se mi to nelíbilo. Protože - co ta hudba? The Great Gatsby přece není klasikou ani tak kvůli ději, ale kvůli popisu jazzové doby, ke které, troufám si tvrdit, patří jazz. Ano, mám ráda písničku ,,A little party never killed nobody...", ale jsem si téměř jistá, že ve dvacátých letech ještě takovým hitem nebyla... Nicméně co se kostýýmů týče, v tom se do doby rozhodně trefili, ty byly skvělé.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Po shlédnutí všech zatím natočených sérií měním hodnocení na 3*, zhoršuje se to. Ale nechávám tu i svůj původní komentář, kromě hodnocení si myslím pořád to samé.: Hooodně váhavé 4*. Nečekané zvraty udržují divákovu pozornost, což z toho dle mého názoru dělá dobrý serial, i když po pár dílech (či sériích) se těm neustálým změnám přestanete divit a některé zvraty vám už opravdu připadají zbytečné. Samozřejmě že je to postaveno na momentálně aktuálních upírech a vždy aktuálním milostném trojúhelníku (a taky na tom, že všichni v Mystic Falls jsou mladí, krásní a bohatí), ale můžeme to mít tvůrcům za zlé? Však to splňuje účel a kvalita už je něco jiného. Ač se za to trochu stydím, já osobně jsem na to začala koukat kvůli Ianovi, kterého miluji už od Ztracených a musím říct že nezklamal. Trápí mě ale stejná otázka jako u Stmívání: Copak nikoho kromě mě nenapadlo, že kdyby z Eleny (Belly) udělali upíra, bylo by po problémech? Ale vždyť já vím, ono by pak nebylo co nacpat do tolika dílů.

plakát

Samec (2009) 

Snad by se dala najít snaha o morální ponaučení, o vysvětlení že každý musí jednou dospět... Nicméně, zařazení drama - romantický - komedie se celkem minulo; nezasmála jsem se ani jednou, do dramatu to má taky dost daleko... Ale abych nebyla nespravedlivá, romantika tam je, to zase ano. Na můj vkus až moc, ale to je o osobních prefereních - kdyby si ten film nehrál na něco, co není, a prostě přiznal, že je to od začátku do konce jen nuda v hezkém prostředí drahých domů a aut, v hezkém velkoměstě kde je pořád hezké počasí a s herci na které se hezky kouká, snad bych mu dala i vyšší hodnocení. Takhle je to jedna hvězdička za to, jak skončí Heather, protože jsem to nečekala, a druhá za Ashtona Kutchera, protože ho mám ráda.

plakát

U nás si tykáme, miláčku (2007) 

Tak se mi zase jednou vyplatilo se do programu podívat i na ČT2. Líbilo se mi téma, závěrečná pointa je super, ale co mě opravdu překvapilo bylo, že ,,se na to dalo koukat" - prostě to není jeden z těch filmů, co mají myšlenku, ale žádný spád, špatný střih, špatné herce... Tohle je vcelku ve všech směrech dobré, za to je obrovské plus. Suma sumárum, 4* :)