Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Modelky s.r.o. (2014) 

Navzdory zažitému trendu kopni si do Magnuska a dej filmu odpad aniž jsi ho viděl, jsou Modelky slušným zábavným českým filmem, který trpí hlavně nepříliš výraznou hlavní dramatickou linií. Ovšem jako soubor provázaných scének z atraktivního prostředí inspirovaných mnohými skutečnými událostmi, fungují slušně. Z Magnuskovi produkce jednoznačně nejlepší kousek

plakát

Diana (2013) 

Jasně, možná někteří beznadějní romantici si u tohohle vyhypovanéno patvaru, kterému by spíše slušel televizní formát typu Rosamundy Pilcher, nebo jak se ta pizda jmenuje, budou drbat blahem přirození, nicméně faktem zůstává, že provažená story o tom jak si parohatá princezna pakistánského kolíka, který je přes srdce, narazila, vám srdeční tep moc nezrychlí. A dost možná se nejednou při jejím sledování podíváte na hodinky s otázkou, kdy už konečně ti bulvární hajzlové uštvou princeznu k smrti. Je to možná hnusné, ale je to tak. Navzdory tomu, že Lady Di byla skutečně kost, jejíž opíchání bylo ve své době vlhkým snem každého normálního chlapa. VÍCE V EXTERNÍCH RECENZÍCH zde na čsfd

plakát

Red 2 (2013) 

Tentokrát je za všemi problémy jedno z největších akčních klišé. Tikající bomba a přemítání, jestli přestřihnout červený, či modrý drát. Ovšem dříve než k němu dojde, tak partičku důchodců čeká výlet po Evropě. Ono psát, že Red dvojka je klasická dvojka, je ve své podstatě taky klišé. Režisér Dean Parisot (Finty Dicka a Jane plus spousta TV seriálů) uklohnil obvyklý, ze zaběhnuté řady ničím vyjímečný koktejl, kde skupinka různorodých lehce gerontofilních hrdinů směřuje přes různé akční a humorné eskapády ke svému cíli. Sympatické je, že v tomto případě byl kladen větší důraz na komiksovou předlohu, nesympatické, ne nepřichází s ničím novým. Prostě nenáročný film na pohodu... více v externích recenzích.

plakát

Drsňačky (2013) 

Je to jen další letní komedie v řadě. Narvaná klišé až po okraj. Doplněná jednou úchylnou rodinou, terá se má pořád potřebu hádat a zvratem, který je všechno možné, jen ne překvapivý. Pohoda. Je tady i několik akčních scén. Lidi se v nich většichou chovají jako debilové. Ne proto, že by to byla groteska, ale prostě jen asi proto. Proč? No proto. A to již od úvodní scény, kdy je za totální kretény celá zásahová jednotka. A to jen proto, aby se divák dozvěděl, jaká je neukojená, ale jinak chytrá Sandra „agentka FBI“ borec.... VÍCE v EXTERNÍCH RECENZÍCH

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Píše se rok 1971 a v Harrisville zažívá sedmičlenná rodina (máma táta Perronovi a jejich pět dcer) solidní nervák. Samozřejmě, ještě netuší, že se jako mnozí před nimi i po nich nastěhovali jako trubky do strašidelnýho baráku. Film V zajetí démonů je čistokrevnou duchařinou do níž jsou namíchány všechny známé a myslitelné ingredience. Více v externích recenzích :)

plakát

Nelítostný Parker (2013) 

Je to klasické klišé. Představte si JasonaStathama, jak vykrade Matějskou pouť. Jenže si tomu vybere partičku zmrdů, která ho při nejbližší příležitosti podrazí. Statham tak skončí bez peněz zakrvácený na ulici s jediným cílem. Pomstít se. Taylor Hackford, který v minulosti natočil dost slušného Ďáblova advokáta s Pacinem a Revesem spáchal veskrze průněrné béčno které sice brutálně neurazí a taky ani trochu nenadchne. Horší je, že vzhledem k dvouhodinové stopáži místy nudí, což se u „stathamovek“ moc často nestává. Lopez už taky není co bývala, o čem svědčí fakt, že jí v tomto filmu chce ojet akorát tlustý gangsterský negr. Taky holka zažila lepší časy. Prostě film na nedělní odpoledne. Bez chutě a bez zápachu.

plakát

Lego: Batman (2013) 

Tak si to shrňme. Lego Batman je tu za blba, Lego Robin se chová jako teplouš (politicky korektnější by bylo napsat „zmatený Gay, který rozumu moc nepobral“), Lego Superman jako idiot, a mnoho vtipů je tak verbálních, že by pobavily hlavně chovance ústavu pro mentálně zaostalé. Včetně toho, do nekonečna opakovaného o „vymňouknutí“ v souvislosti s Lego Cat Woman. Jistě, tento film je určený hlavně dětem, ale špetka inteligence by neškodila. Jediné co zde potěší, jsou odkazy na komiksovou, či filmovou předlohu (včetně klasických hudebních motivů), nicméně tyto slabé plusy jsou rychle utopeny v záplavě infantilních sraček.

plakát

Nádherné bytosti (2013) 

Ve své podstatě se, i přes debilní český distribuční název (jméno Nádherné bytosti, je fakt mimo mísu), jedná o celkem nabušenou pohádku pro odrostlejší. A musím dodat, příjemnou pohádku, která mě srala mnohem méně než mnohými uctívaný Twillight. A to i přes nesympatického věčně se pitvořícího hlavního hrdinu. Zpočátku jsem byl přesvědčen, že tato rodící se sága s příslibem, „když film bude úspěšný, natočíme vám dvojku,“ bude dostatečně připitomělá a teenagersky naivní, aby se cílovému publiku zalíbila a nic nečekal a nakonec byl příjemně překvapen.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Starého psa novým kouskům nenaučíš a tenhle film je toho důkazem. K tomu, aby zde schytal „jednu mezi oči“ není třeba nějaký propracovaný psychologický důvod. Zápletka je jednoduchá tak, že by jí pochopil i sjetej dement po náročným chlastacím dýchánku. a stejně tak je jednoduchá i psychologie postav. Sly je prostě Sly. Pokérovanej, nařachanej pernamentně nasranej, který nepohrdne bouchačkou, ani klasickou ruční prací. Na druhou stranu, i přes nepopiratelné nostalgické kouzlo z dob, kdy se veškeré problémy řešily brutální silou se i v tomto případě jedná o naprosto primitivní a banální hodinu a půl, která maximálně pobaví, jinak nic víc nepřinese. Rozpočet filmu vůbec nepatřil mezi ty nadprůměrné, invence scénáře ani náhodou mezi výjimečné a kreace herců mezi oskarové. Není divu, že se film v Česku vůbec ani (narozdíl od Schwarzeneggerovi Konečné) nedostal do kinodistribuce. Prostě primitivní nostalgická prda mezi blinkry. Ale co si nostalgik, který vyrostl v osmdesátkách a na stěnu pokojíka lepil plakát z Brávíčka s Rambem, může přít víc.

plakát

Lincoln (2012) 

Ano, chce se mi napsat, že Lincoln je úplně zbytečný film, který se místo Lincoln mohl klidně jmenovat Třináctý dodatek. I přes všechnu tu pompu a historickou věrohodnost. Ta je totiž, pokud chybí chytlavý a gradující příběh k ničemu. A sledovat skoro tři hodiny přetahování se o jeden dodatek, o kterém stejně víte, jak dopadne, začíná hodně smrdět ztrátou času. A to ani deset nominací na Oskara, ze kterých se podařilo proměnit dvě (výprava a herec v hlavní roli), nenarovná. Z amerického úhlu pohledu to samozřejmě může být trochu jinak. Abé je zde kultem, a byť i přes třináctý dodatek Amerika zůstala svým způsobem rasistickou, jeho zdramatizované schválení může být pro mnohého velkolepou a dech beroucí šou. Já jsem bohužel středoevropan, ve zprávách se často setkávám se znaky tzv. rasismu naruby a tak mohu zcela buransky přiznat, že i když se jednalo o přepálenou kokotinu, když Lincoln namísto boje za rovnoprávnost a zrušení otroctví bojoval s upíry, bavil mě o mnoho víc. A že toto přiznání může být vnímáno jako nedostatek kulturní způsobilosti, je mi úplně u hýždí.