Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (48)

plakát

Racek Jonathan Livingston (1973) 

Zatim jedinej film, kterej se mi líbil víc než knižní předloha...Úžasný, nevšední zážitek o úplném životě, svobodě a snech druhého, všech ostatních a především toho, kdo zbývá...

plakát

Babí léto (2001) 

Možná, že jsme jediní tvorové uvědomující si vlastní smrtelnost a proto jsme vynalezli smích a ironii a jen díky nim je život stravitelný, stejně jako tento film.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Byla sluncem, které už nikdy nevyjde...

plakát

21 gramů (2003) 

Setkání tří "obyčejných" lidských osudů vyprávěných pomocí zpřeházených scén. Režisér vám nabídne střípek z budoucnosti a pak se k němu postupně dopracovává. Dnes už nic převratného, přesto je to vítané zpestření ,které udrží diváka přikovaného k sedačce... První třetinu jsem si užíval způsob vyprávění, druhá mě nudila, poněvadž jsem každou chvíli očekával překvapivé finále a ono pořád nepřicházelo. No a ta poslední, ta byla dokonalá. Za červené tkaničky a konečných 21gramů musím dát plný počet. Rád si tento film pustím znovu.

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

První dvě povídky dělí od katastrafy pouhý ždibíček. Nechybělo málo a k druhé polovině filmu bych se ani nedopracoval. Naštěstí třetí Rodriquezova povídka přinesla vše, co předešlým scházelo- vtip, překvapení a dobré herce. Finálová povídka od Tarantina je sice lepší než první dvě, ale na Rodriquezovu nemá. Přišla mi až příliš ukecaná, moc špatně ukecaná. Nebyl to rozhovor podobný tomu, když se Jules Winnfield hádal o masáži ženských nohou, ale pouhé tlachání o převzaté scéně ze slavného filmu. Celkově slabší 4*.

plakát

Casablanca (1942) 

Je to prastarý příběh. Android potká androida z něhož se stane chameleon. Android ztratí chameleona, jenž se změní na slizku. Android získá slizku, slizka potká slizku s níž odejde a android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh?

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Kdyby se tam nemluvilo, kdyby nebyl David Slade spoután předlohou a kdyby nebyla Bella taková kráva, mohla to být slušná řežba. Závěrečné bitce se nedá nic vytknout, stejně jako ostatním akčním scénám, jenže ty tvoří jen asi deset procent z filmu. Ve zbytku se řeší asi to samé, co v předešlých dvou filmech a bohužel je to stále stejně hloupé.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Vizuálně úžasná podívaná s chytrými dialogy, skvělou hudbou a...... ted k tomu zásadnímu a tím jsou draci. Přiznejme si to, většina z nás se na film šla podívat nato, jak vypadá nové pohádkové pojetí dávné legendy. Chlapci z Dreamworks udělali pěkný kus práce, páč draci jsou opravdu okouzlující. Taky jsem zatoužil mít za mazlíčka jednoho z těch dráčků s krásnýma očkama a to už mám svá dětská léta, nebo alespon většinu z nich za sebou....Příběh je možná trochu přímočařejší a předvídatelný, ale to je jen malá vada na kráse, protože všechno ostatní šlape jak má a já se královsky bavil.

plakát

Živý v Joburgu (2005) 

Stejné poslání vyjádřeno stejným způsobem jako District 9, jen desetkrát rychleji.