Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (68)

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Je to naprosto úžasný dobrodružný film pro tu správnou náladu... Žádné zběsilé tempo. Ale i ty akčnější scény jsou skvěle natočeny. Vlastně ani pořádně nevím, co mi brání dát hvězd... možná časem. Prokládání koncertíky kapitána a doktora taktéž skvělý.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Slabé 3 hvězdy, Enšpígl za mě už asi vše shrnul... Ten film mě nezaujal a je mi lhostejný tak, že ani nemám chuť se nějak podrobněji rozepsat. Hlavně nechápu, jak může být JKR s tím blbem Yatesem ještě spokojená a že ho dávno nevyhodila (cca po 6. dílu)... asi spolu mrdaj bo co.

plakát

Po krk v extázi (2004) 

70 - 75%. Asi spíše ty 4 hvězdy. Nedomyšleností a děr (nejen těch od kulek) je tam však požehnaně, stejně tak naivity (nereálnosti), a vzhledem k tomu, že to není komedie... A práce kamery se očividně snažila zaujmout, dle mého občas už trochu násilně.

plakát

Spectre (2015) 

Nejvíce potěšilo pokukování po předchozích dílech (Vesper).

plakát

Deadpool (2016) 

Yes! Kdyby s takovouhle sebeironií, nadhledem a stylem vyprávění točili všechny ty směšně seriózní shitmeny (PG-3 - parents trongly cautioned), začal bych na ně chodit do kina. Být to s trochu větším citem pro (ne)přeplácanost,... tak to už bych chtěl asi moc... Super zábava na jedno zhlédnutí. A sto minut!

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Spousta zklamání i spousta nadšení zároveň. Neštval mě fakt, že jde o remake IV (na tenhle koncept bych se rád koukal klidně desetkrát za sebou), ani plno klišé, ani dějové nelogičnosti (zejména rozdělení Finna s Poem) jako některé ostatní diváky, dokonce ani Kylův idiotský crossguard lightsaber mě nesral tolik, jak jsem čekal (asi si začínám zvykat, tak jako si člověk zvykne třeba i na amputovanou ruku;). Vadilo mi, že některé momenty byly nedotáhnuté, či jen slabě naznačené a nevyužité, a jiné byly naopak dle mého zbytečně přetažené a násilné (ať už co do parodičnosti či snahy o napětí) nebo nevhodné, jakoby některé scény natáčel amatér, a celkově to tak působilo docela nesourodě. Záporák (Ren) byl ze začátku super, haprovat to však začalo během jeho trapných scén vzteku, a dokonáno samozřejmě bylo, jakmile sundal helmu a odhalil jakéhosi nekňubu a začal fňukat (jeho rozpolcenost se mi zkrátka zdála otravná - přiznávám, že nejspíš značnou nesympatičností herce). Akce - ta mezi vojáky - byla bombastická, akce lightsaber duel ovšem vcelku zklamání. Tenhle film byl prostě celkově plný rozporuplných dojmů.______To všechno už ale člověk po zprávách, jež se v průběhu roku objevily, tak trochu čekal. A definitivně jsem ztratil jakoukoliv naději v to, že ve studiích rozhodují lidé s alespoň nepatrným zájmem o umění a za jeho účelem, a ne jen pro prachy. Neboť zde by několik měsíců navíc na dotažení scénáře, které Abramsovi Disney odepřelo, nejspíš opravdu sklidilo úrodu (a určitě žádné fanoušky neodradilo). S tím také souvisí vývoj Kylovy postavy (k přečtení např. na IMDb), z něhož je patrné, jak s ní tvůrci začali v podstatě naslepo, hrát si s variantami (vývoj od mimozemšťana přes kyborga po člověka), a tedy v první řadě s jeho významným původem, který mu přiřkli až ke konci. No... obecně doufám, že se při tvorbě dalších scénářů co nejvíce zdrží knižního Star Wars "univerza" a neudělají nám z toho podobnou přeplácanou změť směšností ála dort pejska a kočičky (kterou z valné většiny toto "univerzum" je).______Přesto přese všechno však dávám vysoké hodnocení; pořád převládaly hype momenty. A z pozice hardcore Star Wars fanouška - třebaže puritána - člověka nikdy tato sága zklamat nemůže; zvlášť člověka, který sám kdysi za mala snil o natočení dalších dílů (trošku žárlím;).

plakát

V srdci moře (2015) 

Nojo, jak to asi mohlo dopadnout, nacpat děsivé události přeživších z Essexu - nesmírné trauma zahrnující konzumaci vlastních výkalů i kanibalismus, paranoidní nedůvěru mezi posádkou i halucinace z fyzického a psychického vyčerpání (např. jednotlivé výpovědi přeživších o chování ostatních námořníků, jež se značně rozcházely, nebo kapitán s Ramsdellem, kteří si ani nevšimli připluvší lodi a zachránců se ze začátku báli) - do ratingu PG-13. Opět povrchní Hollyúd v celé své kráse. Pak se není co divit, že film není ani pořádným dobrodružným "whale chase" movie, jak se tvářil v trailerech, ani pořádným psychiku drásajícím drama o utrpení námořníků při jejich "odysei", z níž posléze někteří zešíleli (konkrétně Owen Chase). A tak není pořádně o ničem. Můj sen je, že na tenhle mamonský záměr točení filmů pro všechny věkové kategorie (tzv "pro celou rodinu") jednou Hollyúd tvrdě doplatí a kýžený $ efekt se jednoho krásného dne nedostaví. Možná si pak uvědomí, že "od každého něco" seškrtává veškerý potenciál a že těch pár $ navíc jim za to přece jen nestojí; že je to kontraproduktivní - a nejen vzhledem k samotné umělecké hodnotě, ale i z hlediska milovaných $, neboť jak se již několikrát v minulosti potvrdilo (namátkou např. alternativní konec Já, Legenda), podceňování diváků ze strany producentů je silné, a kdyby zase jednou trefili filmem pořádně a tíživě do černého, jak se to kdysi nezřídka dělávalo, mohli by být překvapeni. PS: Nutno ovšem podotknout, že konkrétně tento příběh nepovažuji za dost dobře zfilmovatelný (aniž by z toho vznikl takovýto všehochuťový paskvil), rozhodně ne jako celovečerák.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Stallone začíná být s jeho výrazem "drsný jako dětský plenky" pěkně směšný až otravný, stejně tak skoro všichni okolo, a stejně tak je to i s hláškami... bylo jen pár těch, které pobavily (I am The Hague).

plakát

Schůzka s cizincem (1995) 

S podezřívavým pohledem: "Policajt, co pije heřmánkový čaj?" :D :D :D konec