Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Dárek (2015) 

Nikdy nepodceňuj své nepřátele ikdyby byly sebevíc slabší než ty, nikdy totiž nevíš kdy se jim naskytne příležitost ti tvoje činy oplatit i s úroky. Tak nějak by se dal shrnout tento film, který vlastně ani nevypráví nic neobyčejného, tohle se může stát klidně i vám když bude váš manžel/ka grázl a bude mít nevyřízené účty s psychopatem ze své minulosti. Co mi snad přišlo trochu hloupé byla až naivita některých částí filmu, kdy např. chlápek zabývající se bezpečnostními systémy si pořídí dům za spousty miliónů a "zabezpečí" ho takových způsobem, že by se mu tam vloupala pravděpodobně i banda dětí ze sousedství. Ale jinak se na to kouká dobře, takže i přes taková drobná pochybení můžu pouze a jen doporučit.

plakát

Cizí oběd (2013) 

Od filmu jsem mnoho nečekal, ale nakonec jsem byl velice příjemně překvapen. Svým způsobem nebyl film ničím výjimečný, ale tím že prostředí Indie je pro tento typ filmu poměrně vzácné tak to dostává takové zvláštní kouzlo. Jen mi pořád v hlavě vrtá jedna věc - opravdu tento systém roznášky jídla může fungovat i v dnešní "moderní" Indii? Něco mi říká že už je na čase aby přestoupili na "starý" dobrý systém veřejného stravování :D A mimochodem na závěr varování pro milovníky dobrého indického jídla - u tohoto filmu sem vám budou sbíhat sliny, tak se před projekcí raději pořádně najezte ;)

plakát

Ennio Morricone v Benátkách (2008) (koncert) 

Kdybych mohl dát 6 hvězdiček, tak bych to udělal. Ale přiznávám že mám pro Morriconeho hudbu slabost, takže by to bylo velice neobjektivní hodnocení. Nicméně i tak si myslím, že je to ůžasný záznam koncertu především pro ty, kteří neměli to štěstí vidět mistra Morriconeho naživo. Osobně jsem navštívil poslední dva koncerty v Praze, takže můžu aspoň trochu porovnat a musím říct, že i z toho DVD se to dá poměrně dobře vychutnat (není to sice jako naživo, ale aspoň přibližně ano). Uslyšíte v podstatě stejný repertoár, který Morricone běžně hraje posledních pár let, sem tam proložený záběry na Benátky a zakončený jako již tradičně těmi největšími hity (tj. z filmu Mission a úplně nakonec Here's to you). Takže až přijde ošklivé podzimní počasí a vám se nebude chtít nikam z domu, tak si prostě udělejte pohodu, pusťte si tenhle úžasný koncert a se zavřenýma očima se přeneste do Benátek na náměstí Sv. Marka(kde tohle úžasné představení vzniklo) a vychutnejte si ty nejlepší melodie, které maestro Morricone složil.

plakát

Nenasytná Tiffany (2015) 

Upřímně přiznávám že česká kinematografie posledních let mě příliš nechytla, ale Nenasytná Tiffany mě vážně dostala. Možná to bylo tím, že jsem film viděl v dokonalé atmosféře kina na lodi na Vltavě (s různými "tajemnými" zvuky v pozadí) a nebo tím že v duchu sem pořád uvažoval nad velice nízkým rozpočtem celého filmu (a tedy byl ochoten být trochu benevolentní), ale ať už je důvod jakýkoliv, tak se to sledovalo hodně pěkně (možná za to může i kratší stopáž). Celý film působí poměrně věrohodně (samozřejmě až na tu zakopanou potvoru) a navíc krásně zobrazuje chamtivost lidského druhu v celé své kráse ... prostě ať seš žebrák bez koruny na ulici a nebo milionář, vždycky budeš chtít víc ... a čím vic budeš mít, tím víc budeš chtít ... paradoxem dnešní doby je že nepotřebujeme žádnou záhadnou Tiffany k tomu aby nás tahle vlastnost ničila ... a možná že to je největší poselství tohohle filmu - než začnete usilovat o něco co vlastně nepotřebujete, zkuste se zamyslet jestli vás to snažení nemůže připravit o mnohem důležitější věci.

plakát

Nesmrtelný (2015) 

Chcete žít věčně? Tak na to zapomeňte! Teda pokud nemáte náhodou někde po kapsách pár desítek miliónů dolarů na novou "omlazující" proceduru která Vám dá pár let života navíc. Ovšem ještě než se rozhodnete, zkuste uvážit všechny důsledky, některé nemusí být hned zřejmé! ... Asi tak nějak by se dal shrnout tenhle film, který je rozhodně hodně zajímavý a pokud máte rádi sci-fi které zároveň polemizuje o lidské morálce tak můžu pouze vřele doporučit.

plakát

Ink (2009) 

Tenhle film by si měli povinně pustit všichni lidi kterým ještě nedošlo co je v životě opravdu důležité (a že jich mezi námi chodí). Je trošku složité popsat o čem v tomhle filmu vlastně jde, protože ono je tam toho skrytého trochu víc než by třeba po prvním shlédnutí mohlo být patrné. Ale pro mě je ten film o boji dobra se zlem, o boji o duši člověka, kterému jeden okamžik může rozhodnout o jeho osudu. Pokud rádi o filmech přemýšlíte tak INK je to pravé pro vás, po skončení budete mít v hlavě trochu chaos co se to tam vlastně stalo, ale časem na to určitě přijdete. A rozhodně se nenechte odradit tím, že film byl relativně nízkorozpočtový, protože o nějaké triky tady opravdu nejde. Takže až se jednoho podzimního večera třeba budete nudit, zkuste si pustit INKa, třeba právě to bude okamžik, který změní směřování vašeho osudu ;)

plakát

Méďa 2 (2015) 

Méďa 2 mě opět nezklamal. Opět dávka nových sprostých slov v angličtině jak na běžícím pásu :) Z toho také vyplývá upozornění pro rodiče (kteří třeba nevědí o co jde) že tenhle film rozhodně není pro děti, protože tento plyšový medvídek je roztomilý pouze pokud nemluví a nehýbe se. V ostatních situacích se jedná o "podivně" smýšlejícího tvora jehož zájmy jsou především z oblasti těch nelegálních aktivit. A právě proto je to taková zábava! Takže pokud nejste zarytí puritáni a rádi se smějete tak tohle prostě musítě vidět (mimochodem asi není nutné vidět první díl, ale je to rozhodně lepší abyste pochopili některé souvislosti mezi hlavními aktéry).

plakát

Rocky (1976) 

Dvě základní poznámky k tomuto legendárnímu filmu. Za prvé tohle není film zaměřený na box. Za druhé tenhle film opravdu není zaměřený na box. Teoreticky jde o tu samou věc ale považuju ji za tak významnou že jí raději uvádím dvakrát (a ano je to moje oblíbená hláška z Červeného trpaslíka ;) ) Prostě v tomhle filmu o box vlastně ani moc nejde - ano boxuje se tam, hlavní hrdina je boxer a všechno končí velkým boxerským zápasem o titul šampióna ... jenže za tímhle vším je "schovaný" příběh o obyčejném chlápkovi z ulice, který už není nejmladší a zdá se že to v životě už asi nikam nedotáhne ... a pak mu trocha toho štěstí hodí záchranné lano a on se ho chytí aby se s tím svým promarněným životem ještě pořádné "popral". Prostě je to taková moderní pohádka o tom "americkém snu" který se jednou za čas může někomu vyplnit, jen v téhle pohádce nejsou princové, princezny a draci, ale drsné předměstí Philadelphie kde to jeden místní pouliční boxer dotáhne z outsidera (který měl sloužit pouze k pobavení celého národa) až na opěvovaného hrdinu. A ikdyž byla tahle "pohádka" natočená v téměř amatérských podmínkách (občas můžete vidět mikrofon, kompars je velice slabý, apod.) tak to má opravdové kouzlo ... které je mimochodem podpořeno téměř geniální hudbou.

plakát

V hlavě (2015) 

Hned na úvod můj jasný názor - tenhle úžasný animák od Pixaru prostě není tak úplně pro děti! To potvrzovala i spousta dětí v sále svými projevy typu "Já se bojím" a v horších případech i nezastavitelným pláčem. Ale jinak je to úžasný film s tak jednoduchou myšlenkou kterou scénáristi rozvinuli do dokonalých detailů. Prostě jestli chcete vědět jak vám pracuje vaše hlava od narození až plus mínus do začátku puberty tak honem do kina na tenhle film. Chvíli se budete smát až se budete za břicho popadat (moje emoce číslo 1 je jednoznačně vztek :D), chvilku je to vážné a v některých chvílích opravdu až smutné (viz ta scéna se slůnětem - tak takhle nějak jednoho dne každý z nás ztratí vzpomínky na drobné detaily ze svého dětství). Jo a abych nezapoměl, určitě sledujte celé titulky, zde se to vyplatí ;) Triple Dent Gum!!!

plakát

Sama nocí tmou (2014) 

Musím se přiznat že na tento film mě hodně nalákal už skvěle vytvořený trailer. A film samotný rozhodně nezůstal pozadu - ovšem musím upozornit že pokud máte rádi tuctové mainstreamové "trháky" tak tohle zrovna nemusí být film pro vás. Ale pro ty ostatní to může právě proto být velice nevšední podívaná skrz velice zajímavou kameru a old school monochromatické zpracování. Ačkoliv v popisu filmu se slovo "komedie" nevyskytuje, tak musím příznat že jsem se několikrát i hezky zasmál (scéna s "Drákulou" a skateboardem je dokonalá), naopak horrorových pasáží bylo ve filmu minimum - takže pokud vás horrory odrazují tak v tomto případě se opravdu není čeho bát ;)