Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (25)

plakát

Dogville (2003) 

Stačí málo a člověk, který má toto dílo na svědomí vás sevře do kleští, bolí to, je to nepříjemně zvrácené, nechutné, plíživé a uhrančivé. Tahle divadelní forma zcela obnažuje hnus, který postupně probublává ven z hlubin povrchního lidství a mění se ve škaredé zlo, které stačí popostrčit a ovládne většinu z nás. Dílo hodné obdivu. Znovu vidět nechci. Žena nekoukala a ani nechci, aby to viděla.

plakát

Vikingové (1999) 

Taková krásně jednoduchá blbina s muezínem a vikingy proti behemontí smečce. Mám to hrozně rád a i přes své nedostatky je to věc, kterou si vpálím do očí jednou za rok. Žena viděla a zapomněla.

plakát

Mezi živly (2023) 

Pixar opět zkusil zajímavé uchopení charakterů a krásně se na to kouká. I když jsem si tuhle zatím poslední poskakující lampičku užil, nešlo si nevšimnout toho, jak je to osekané, tvůrci měli evidentně mnoho nápadů na rozvinutí děje, či mytologie, ale nikdy nic nedotáhnou. Vše je jen useknuté pomrknutí vyznívající vniveč. Škoda, potenciál to rozhodně má, ale nakonec z toho vyteklo jen průměrně milé dobrodružství. Žena neviděla, ale 6 letá dcera si to užila.

plakát

Duna (2021) 

Miluju literární předlohu a tento (půl) opus mě zcela pohltil, jako málo co. Pan režisér se naprosto trefil do mého fantazírování o světě plném písku a lehké změny v příběhu mě vůbec neiritovali. První část Duny stavím do svých top 10 a za tu možnost skoro až cítit vůni koření v kině děkuji. Moje žena byla urvaná taky, což je už pořádná pochvala.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Proč neudělat rozlučku tak nějak uspokojivou a všeobjímající bez zásadních událostí, říkali si asi. No, protože to pak nijak a ničím nevyniká. Zábava fajn, pár gegů super, dokoukáno, znovu netřeba, což mě u SG mrzí. Rozlučka na půl plynu. Moje žena se po polovině odebrala na kutě, což jsem docela chápal.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Tady do sebe všechno zapadlo. Vizuál, hudba, obsazení, nostalgie,. napětí, emoce. Cruise to tady spojil dokonale a ukázal, že i jednoduchý film, může být totálním majstrštykem. Moje žena se při průletech stíhaček nakláněla a chtěla pomáhat v řízení, to je nejlepší pochvala.

plakát

96 hodin (2008) 

Kultovní akční film s jednoduchou zápletkou. Otec, unesená dcera, mafiáni a minulost jako vládní agent. Je to průhledné až běda, ale pane bože, je to napínavé a svižné jak hovado a i po letech má Liam Neeson charisma na rozdávání. Jeho nekompromisní cesta za vysvobozením dcery má všechno, co má takový film mít a ještě něco navíc. Žánrová top klasika. Škoda, že nezůstalo jen u tohoto dílu. Moje žena je pokaždé celý film v křeči, jak to dopadne.

plakát

Warrior (2011) 

Dnes už legendární film s neuvěřitelným Tomem Hardym o soubojích v klecích. Tento epický film o slávě, vůli, bratrství a vnitřních démonech je mistrovské dílo ždímající emoce na dřeň. Netřeba více popisovat, musíte vidět. Moje žena to miluje (upřímně, žere Hardyho).

plakát

Před úsvitem (1995) 

Tento film je prvním z trilogie – Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí. Snad nejkrásnější konverzační romantický film, který jsem kdy viděl a stejně tak tomu je i u jeho pokračování. Tak svěží dialogy, témata a myšlenky mezi dvěma herci s neskutečnou chemií mě zcela pohltili. Skoro by se dalo říct, že z toho čiší život sám. Moje žena miluje též, naše hovory jsou často podobné.

plakát

Láska na kari (2014) 

Jistě jsou na světě lepší romantické filmy a lepší filmy o vaření a gastronomii, ale Láska na kari má v sobě jisté kouzlo, které z ní dělá výjimečnou věc. Má svěží vyprávění, zajímavé reálie a výborné postavy. Příběh indického mladíka, který sice nemá absolutní sluch, ale za to chuť, je krásným výletem na francouzský venkov plný humoru a radosti. Neokouká se. Moje žena i já máme jako srdcovku.