Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 389)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pomsta chutná sladce a lidé měli odjakživa rádi ten pocit zadostiučinění, který se dostavuje při výkonu exekuce. Soudce Lynch už se bohužel dlouho nepraktikuje, a tak obyvatelstvu chtivému nekompromisní podívané a rychlé odvetě nezbývá než nějaký ten film, kde hrdina bere spravedlnost do svých rukou. Typická pro tenhle druh produkce je série Charlese Bronsona Přání smrti. 96 hodin je přímočarý akční film, kde hlavní hrdina ve vysokém tempu postupně zmasakruje tři zločinecké gangy, aby svoji nezletilou dceru vyrval ze spárů zločinu. No není to hezký? Možná by i bylo, kdyby scénář nepředstavoval typickou seagalovku, od které se liší obsazením áčkového herce v hlavní roli. Bohužel platí, že herce takového kalibru, jako je Liam Neeson, je pro takový snímek škoda, protože tam nemá co hrát. Typově se do role bouchače nehodí a jeho charakterní herectví nemá téměř žádný prostor, protože dialogy jsou plytké a děj blboučký. V podobných akčních filmech roste napětí, pokud se hrdinovi postaví dostatečně charismatický a schopný protivník, jenže tady jsou padouši nesmírně snadno na odstřel. A i ten jediný, na kterého rozzlobený tatíneki v samém závěru narazí, je příliš rychle odkrouhnutý. Pak je tu ještě poselství určené pro americký trh, který je pro komerční úspěch filmu rozhodující. Milující američtí rodiče, kde svět hodnot ještě neokoral a nerozložil se tak, jako ve zpustlé dekadentní Evropě, jsou postaveni jako protipól cynického francouzského obchodníka s bílým masem, tlupy zločinných Albánců nebo poživačného arabského magnáta. Celkový dojem: 45 %. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované akční krimi, na které se znovu velice rád podívám. || Rozpočet $ 19,000,00 , Hrubý výdělek $164,383,901 ..... Na jeho zahajovacím dni ve Spojených státech, film celkem vydělal $9.4 milion. Od února 24. 2009, film celkem vydělal $ 95,034,161 ve Spojených státech, a $164,383,901 celosvětově. || ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Celkem velké překvapení, neznámý režisér, produkce Luca Bessona je poslední dobou spíše varováním než lákadlem, neoriginální téma a přesto: výsledkem je výborný akční film. Moc se mi líbila postava Liama Neesona, která celý film táhne dopředu. Právě jeho nesmírně efektivní chování bylo to, co mě fascinovalo. Člověk, který ví, že nemá čas a proto jde za cílem velmi úsporně, s ničím se nemaže, protože má prostě jen těch 96 hodin. Chová se vlastně stejně jako Jason Bourne - moje nejoblíbenější postava poslední doby. Akčních scény jsou mistrovské, zamrzí jen, že jsou vždy tak krátké, což bylo u Bourna taky a je to logické, když je je hrdina úsporný a efektivní, tak nemůže akce trvat dlouhé minuty. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prišli ste do našej krajiny, ciciate náš systém a zamieňate si našu trpezlivosť za slabosť. Vaša arogancia ma uráža – a zvyšuje cenu o 10%“ Komentár obsahuje spoilery. Ani sa ma nepýtajte, čo si myslím o producentskej aktivite Luca Bessona (TAXI). Ale niekedy mu to vyjde (TRI POHREBY, NOC S NABRÚSENOU BRITVOU) - a vyšlo mu to aj teraz. 96 HODÍN je jeden z najnahnevanejších filmov roka a jeden z najlepších akčných filmov rokov 2000 – 2010. Perfektne sústredené dva metre beštiálnej energie s názvom Liam Neeson bez odpúšťania pátrajú po svojej albánskymi šialencami (lebo si ho poštvali proti sebe) unesenej dcére. Bude to bolieť všetkých – len nie jeho. Ak aj vy nenávidíte filmy, v ktorých hrdina zlosynom odpúšťa, tešte sa - len čo sa od osoby dozvie požadovanú informáciu, zabodne jej do stehien klince, pustí do nich elektriku a neprestane, „kým sem prúd neprídu vypnúť pre nezaplatené účty" (kedy je telo už natoľko poškodené, že jeho identita sa pri pitve zistí len vďaka chrupu, ak vôbec). Hrdina je Terminátor, ktorý zlikviduje miestnosť plnú krvilačných zločincov mimoriadne efektívnym, účinným a brutálnym spôsobom: jednému zabodne nôž do srdca, druhému pretne krčnú tepnu a tretiemu šmarí desaťkilový hasák do hlavy, lebo klin sa klinom vybíja – inými slovami, brutálni ľudia počujú len na primitívne násilie. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/akcny-film/283-96-hodin-80- ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si jde pro svoji dceru tak rázným krokem, že se mu vyhnete obloukem s radiusem 300 metrů. Jenže on už stejně o vás ví: nejen, že jste v jeho blízkosti, ale zná vaše rodné číslo, velikost bot, i to, že vám včerejší čočka k večeři příliš nesedla. Teď trochu přeháním, nicméně Neeson se s ničím a s nikým nepáře, rozhoduje se okamžitě a logicky, s využitím všech svých dosavadních zkušeností. Já jsem mu věřil úplně všechno! Normálně jsem přesvědčen, že by teď seřezal Seagala do velikosti pet lahve. Souboje, přestřelky na velmi dobré úrovni, při posledním boji s nožem (a nejenom při něm) jsem se skutečně zajíkal tím jeho dynamickým hrdinským projevem, že mi až připomněl neohrožené akční hrdiny 80. a 90. let. Fandil jsem mu ukrutně. Byť místy předvídatelné nebo lehce přitažené, celkově velice poutavé, jednoduché, strhující a impozantní. 216,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Automatické zbraně arabsky mluvící ochranky na lodi jsou německé samopaly Heckler&Koch HK MP5k zvané též "Kurz" ráže 9 mm Parabellum. Jedná se o nejmenší a nejkompaktnější provedení této zbraně používané agenty různých tajných služeb na světě, často schovaných pod sakem ve speciálních pouzdrech. (c.tucker)
  • Liam Neeson přijal roli Bryana Millse, protože byl přesvědčen, že film bude distribuován rovnou na DVD ("straight-to-DVD"). (ČSFD)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama