Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silný herci vo filme, ktorý má dobrý scenár a nápaditú réžiu. Až mi príde smutno, že režisér ako Ron Howard natočil Hillbilly Elegy. Tu ide na istotu. Postupne rozvetvuje príbeh... je drsný, surový a emočne komplexný. Scény medzi Gibsonom a Russo majú spád a sú uveriteľné a rovnako je tomu aj s krimi zápletkou. Dýcha z toho ešte radosť z filmu. Snaha vypovedať príbeh inak. Je tam neustále prekvapovanie a obstojný záporák. Niečo takéto dokázalo vyprodukovať len veľmi málo filmov. Pre mňa príjemné a nostalgické. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahám z rukávu ještě nevyklepaný pavučiny a tak jsem se pustil do filmu Výkupné, ve kterém hraje můj oblíbenec Mel Gibson. Kolikrát si říkám oblíbenec, ale když si uvědomím, jaké důležité filmy jsem s ním neviděl, musím to okamžitě napravit. A tak jsem neváhal. Ve výsledku je Výkupné precizní kriminálka, která není vysloveně geniální, ale solidní je určitě. A to je podstatný. Napětí se dalo krájet celé dvě hodiny a tak zaručeně splnila svůj účel. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nejsem manželský poradce !! Mám zachránit chlapce.." ;) Typický Ron Howard, který sice zvládá i s pomocí jako vždy famózního Jamese Hornera, jehož o pár filmů později nahradil další mistr oboru Hans Zimmer, napínat divákovy nervy jako starý kšandy jako dnes již málokdo, ovšem rozehrává velkou spoustu potenciálně zajímavých motivů, které však nechává nevyužitými, když podobně nezřídka nakládá i s postavami.. Jeho biják s opravdu velmi dobrým twistem - Tady vedle hned několika dalších..;) - který si vypůjčil coby stejnojmenný remake od Glenna Forda, stojícím na předpokladu, že Melu Gibsonovi, který si s gustem zahrál trpícího muže, který potřebuje mít vše pod kontrolou, že únosci syna tak jako tak nevrátí.. Zoufalí lidé zkrátka dělají zoufalé věci.. A právě tradičně skvostný Gibson oscilující mezi dvěma hereckými polohami - Znovu tak trochu dojde na Šíleného Maxe.. - Výkupné činí tak dobrou žánrovkou, která je však v důsledku mnohem chytřejší a šikovněji napsaná, zvlášť když musí brzy ukázat zločince, aby mohl rozehrát hru na kočku a myš, než se může zdát a než nastolený subžánr běžně nabízí.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dlhé roky to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov a názor nemením ani po desaťročiach. Napriek tomu, že od začiatku sú karty jasne rozdané a je známe, kto je únosca, aké sú jeho pohnútky aj kontakty, všetko sa vyvinie vo výborný thriller, presne taký aký si želáte vidieť. S dávkou napätia, akcie, ale hlavne šachovú či až pokrovú partiu medzi otcom uneseného a únoscom. A až dramatické finále rozuzlilo, kto mal v rukách royal flush. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 40 373 diváků, což znamenalo tržbu 2 309 002 Kč. Snímek se tak stal 4. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch New Jersey, New York, Connecticut a California. Obdobie natáčania: od 10. januára do 10. mája 1996. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama