Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

Jordan 

všechny recenze uživatele

je rozdiel medzi tým, ak je nejaký film "oldschoolový" a tým, keď je staromódny. animal kingdom je, bohužiaľ, len staromódny a hrozne nudný. austrálsku kinematografiu mám rád, pretože je nedefinovateľne iná v rámci anglosaskej filmovej tradície, akýkoľvek žáner, fungujúci v USA a Británii, vezmú a urobia ho tak nejako posunuto, inak - a to ma baví. ale tentoraz to nevyšlo až tak úplne. atmosférou mi to miestami pripomínalo donnieho brasca, ale príbeh a scenár boli prekvapivo neprekvapivé, neoriginálne a miestami naozaj až ústiace do klišé, o to viac potom bolelo, že ani spracovanie neprinieslo miestami naozaj prepotrebnú inovatínosť, sviežosť, svižnosť (nemyslené nutne v temporytmickom význame slova). a ani pomerne slušné a pozerateľné herecké obsadenie a niekde v pozadí stojaca myšlienka - síce na poli žánru nesvetoborná a neobjavná, no stále potentná a silná - o nutnosti pridať sa na jednu alebo druhú stranu, pričom ani jedna z ponúkaných strán nie je východiskom, až musí nevyhnutne nastúpiť "evolučný" krok - vytvorenie tretej strany (azda preto ten názov) - nezachraňujú túto australskú krimietudu od toho, aby bola nudná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina nadevše, klidně i přes mrtvoly. Pověst strhující australské kriminálky kombinované s rodinným dramatem se příliš nepotvrdila. Vizuál to má fajn, někteří herci jsou docela slušní. Scénář ale rozhodně nevtáhne. Navíc příliš nemusím tyhle životem se vláčející pasivní typy, protože hlavní postava, nesympatický, nemluvný a nic neřešící hošan, přesně takový je. Stejně bezpohlavní je tahle báchorka. Fandit nebudete ani policii, ani členům rodiny, ve které se to vyšinutými existencemi jen hemží. Navíc je to předvídatelné hadr, protože je jasné, že hlavní ňouma nakonec ukáže, že nějaké koule přeci jenom má. Těšil jsem se poměrně hodně, ale výsledkem je emocionálně prázdné a roztahané drama. Nic, po čem by měl milovník psychologických dramat s kriminálními prvky znovu sáhnout. PS: Nominace na Oscara pro Jacki Weaver je alespoň pro mě docela mimo mísu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať Animal Kingdom v dobe, kedy sú už Mendelsohn a Edgerton medzinárodné hviezdy je akýsi bonus navyše pri sledovaní tejto napínavej a príjemne zamotanej gangsterky v civilnom štýle. Takže žiaden postmoderný cynický humor a cool nadhľad nečakajte. Možno je to tým, že sme v Austrálii a aj zmena prostredia v žánri je príjemným osviežením. Dej je pomerne zamotaný a osobne ma film chytil najmä preto, že si neviete vybrať, ktorej strane vlastne držať palce a ste nútení svoje sympatie neustále prehodnocovať. Nakoniec sa ale všetko dostane do čitateľnejšieho módu a vyvŕbi sa skutočná ústredná dejová línia. Čítam tu v komentároch slovo nuda, mne našťastie nič podobné pri sledovaní nehrozilo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte doma hada, co večer ne a ne usnout a po nocích předstírá, že vám uniká plyn? Pusťte mu tohle před spaním! První půlku možná tak tak vydrží, ale v té druhé vám garantuju, že bude s vyplazeným rozeklaným jazykem ležérně čnícím mezi jedovými zuby chrápat na celý obývák. Za tyto trampoty šestnáctiletého, nesympatického retarda, který má ve scénáři "tupě zírat, tvářit se jako debil a své dvě repliky pronést tak, aby se to nemuselo přetáčet" (prý minimalistické herectví) by se zajisté nestyděl ani milovaný uspávač hadů Terence Malick! Z obsahu je zřejmé, že holky z letní filmové školy opět nádherně upletly z hovna bič a nějaký úžasný teoretik, co ví víc, než sám autor, jim dokonale vsugeroval, co si mají myslet a mohou tak svorně táhnout za jeden provaz. Přirovnávat "hluboký psychologický rozbor" famílie muklů a smažek, u nichž se dá s úspěchem pochybovat, že nějakou psychiku vůbec mají, k antickému dramatu???!!! Tak copak to bude příště? Budeme hledat Šejxpíra v Herym Potratovi? Bože, jak já jsem slaboduchý! ()

berusche 

všechny recenze uživatele

. . . tak takhle jsem se snažila a dopadlo to takhle: . . .! Nevím sice, jak se ten herec, co hrál toho bezduchého nafetlého nezletilého týpka jmenuje, ale vůbec mi to nevadí, ráda bych se mu ovšem pro příště vyhla. Taky netuším, kde nechali kostymérku, kdo dělal scénografii a už vůbec mě nenapadá nikdo, kdo by si ze štábu vážně myslel, že je to divácky zajímavé. Mafiánská roďka je tak mafiánská, že jsem ani nevyčíhala, cože je jejich živnost, dokonce jsem asi až tak po 45 minutách teprve pochopila, kdože je tam čí příbuzný. Babička byla na střelbu taky a jediný co za to stálo, bylo opravdu posledních 5 minut. To je ovšem žalostně málo skoro na dvě hodiny. Celkově, čekala jsem od námětu daleko, daleko více. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama