Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě méně zapamatovánihodné, než podobně inscenovaná Telefonní Budka, či superchytrý Spojenec. Je sice vidět, že Jodie Foster s látkou zkušenosti má, stopáž je krátka, takže se dá vytvořit a kočírovat rychlé tempo a dynamický střih, nicméně chtělo by to výraznější zvraty a adrenalinové momenty, o které se v podstatě stará jen chlápek s devítkou v ruce. Takže tématicky zajímvá a určitě seriózně vypadající záležitost se solidní výpovědní hodnotou, která by mohla být ještě peprnější a mít výraznější rukopis. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dzodi Foster ako reziserku teda nemam rad, ale tuna sa predviedla, natocila dobry film o spekulaciach na burzach a obchodnych trhoch. Dzordza Klunyho teda neznasam, ale Juliu Roberts /Pretty Woman/ celkom mozem, hoci teda nema HaremHabvie aky herecky talent. No a este sa tu zjavil mlady a dost talentovany O´Connell /Tower Block, Eden Lake, Starred Up 2013/, ktory konecne neprehraval a z pusy pustal celkom zrozumitelne vety, takze sa ako -tak dalo nan pozerat /v Starred up sa nedalo/. No ale je to stale len lahky nadpriemer, Fosterka sa do rezie velmi nevyzna, ale snazila sa. 77 % ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster bych tedy rozhodně netipl na přesměrování na režisérskou kariéru, ale ejhle, podařilo se jí to a její premiéra dopadla doopravdy nadmíru dobře. Neočekávejte film, který bude odsýpat, tady se na to jde jinak. Herecké duo Clooney a Roberts ztvárňující hlavní role zafungovalo jako jistý způsob záruky, protože je to herecká extratřída. No a také bych neměl zapomenout na O'Connella, který dlouho nepodal tak přesvědčivý výkon jako tady (a samozřejmě v Jezeru smrti, kde kraloval). Filmy pohybující se kolem nejistých obchodů a akciemi a také kolem investování do různých firem moc nenajdete, když k tomu připočtu tu napínavou stránku, tak by člověk neměl nic řešit a ihned si film pustit. Vždy mě fascinovaly filmy, které se v zásadě odehrávaly na jednom místě, zde se musíte opřít o herce a jejich důvěryhodné podání svých replik, protože z nich divák nespouští moc oči. Mělo to pár hlušších míst, ale vše směřovalo k finále, které jsem ihned odhadl, ale vůbec mi to nevadilo. Někdy ta přímočarost není na škodu. Za mě dávám 77 % ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna originální, ani bůhvíjak nečekaný, nicméně stále velmi intenzivní film, skvěle oscilující na pomezí intimního minimalistického dramatu a velkolepého akčního thrilleru. Ženské postavy vesměs výrazně silnější, než mužské (což vzhledem k Jodie Foster na režisérské sesli překvapí jen málokoho) a celkově velmi příjemný adrenalin, který dává vzpomenout na Telefonní budku.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od Money Monster jsem neočekával vůbec nic převratného. Čekal jsem, že dostanu další marný pokus přivést na výsluní některá známá jména, které režíruje polozapomenutá Jodie Foster. Avšak Money Monster je k mému údivu slušně odsýpajícím thrillerem, který je téměř bez chyby. Akce jde v ruku v ruce s krásně načrtanou atmosférou, což skvěle kontrastuje s rychle se měnícím světem financí. Všichni herci zde odvádí velký kus práce, takže se jedná o parádní film ze světa financí, který mě velmi mile překvapil. Za tohle má u mě Jodie Foster velký palec nahoru! „The name is Lee Gates, the show is Money Monster. Without risk, there is no reward. Should I sell? Should I a loan? GET SOME BALLS!“ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama