Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Příjemná sračka jak si užít klidný nikým nerušený večer a v poklidu usnout s pocitem, že jste o nic významného nepřišli. Celej film je postaven na hereckém výkonu pana ptačí klece, kterej sem tam běhá a předstírá, že svou dceru, kterou 8 let neviděl strašně zbožňuje a dokonce i s dírou v břiše dokáže otevřít kufr páčidlem, jen jen aby jí viděl. Nebo je to taky návod jak se dostat do trezoru banky s letlampou. Možná bych to doporučil jako povinnou filmotéku pro amnestované zloděje, tam se to bude určitě hodit. 2* ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pořádný koule v tomhle městě měl akorát hurikán !!" ;) Unesená platí přes veškeré negativní ohlasy za infantilně zábavný, až hloupoučký, místy příběhově jednoduchý a naivní, joo, David Guggenheim tady tlačil hodně na pilu, leč svěží a přímočarý biják, jak už ostatně žánrově čistá akční béčka bývají !! Nicolas "psí oči" Cage jako zlatokop, špatný otec, geniální zloděj a zdatný znalec švédštiny si odehraje svůj typický standard a hlavně si to rozdá s Joshem Lucasem, který tu prostě dává jasně najevo, co si tvůrci myslí o Oscaru Pistoriovi ..;) Westův rukopis je zřetelný, má to spád, hrozně mě to bavilo.. A mám zkrátka slabost pro krásnou Malin Akerman, u které tu švédštinu naopak docela chápu..;) ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je muž činu a výjimečný herec. Nejenže na svůj ubrečený obličej, který zdatně ukazuje v každém z jeho filmů, by si měl dávno zažádat na patentovém úřadu o exkluzivitu (podobně jako Ben Affleck na svojí legendární obličejovou obrnu), ale on tu dokonce přemýšlí. Poté, co se zcela nepovedla jedna zlodějská fuška, byl milý Nicky zašit za katr a celých 8 let vymýšlel plán, kterak se dostane ke zlatým cihlám v celkové hodnotě sto milionů dolarů.A pak, po 80 minutách pobíhání a demovolání různých dopravních prostředků, vleze do kanálu a vypálí v určitém místě ve stropě díru, které se nachází přímo pod zlatými cihlami. Bankovní trezor za miliony, všude ochranka a v kanále strop z heraklitu, který dokáže propálit kdejaký spratek, či neherec. Pozitivně tedy spíš hodnotím hlavního parchanta Lucase a také Mr.Hustona, jež je jako šéf gum z federl-biró poměrně uvěřitelný................ moje hodnocení = 4 z 10. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku mě hned upoutala hudba řekl jsem si dobrá hudba ten film bude pecka. Ze začátku hlavně napětí ale pak to ztrácí šmrnc a je to spíš trapně.. přece není normální aby jste u filmu si přáli aby hlavní padouch zastřelil už konečne tu malou ufnukanou krávu která je na přes držku ne? Hrozně mi tam lezla na nervy.. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Á už je to tu zase, Nicolas Cage v hlavnej úlohe to musí byť zákonite sračka! Veľký omyl, od začiatku má film tempo, ktoré si udržiava počas celej stopáže, scenár nieje bohviečo, ale to že som sa ani minútu nenudil je veľké pozitívum. Zlodeji, vykrádanie banky, únos, naháňačky, prestrelky, čo by ste chceli ešte v akčnom thrilleri? Napr. The Expendables má deravý scenár, "nulové" herecké výkony, nudné pasáže a tento "akčňák" je samozrejme v červených číslach. Prečo? Lebo vidieť toľko akčných hviezd pokope bez štipky talentu niekomu úplne postačuje. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama