Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

kingik 

všechny recenze uživatele

Lupič gentleman kontra psychopatický mrzák. Komu budete držet palce Vy? Druhý jmenovaný si fandění zaslouží víc už proto, že Nicolas Cage předvádí svůj běžný, sympatický avšak herecký standard, kterým se živí už pěknou řádku filmů. Oproti němu Josh Lucas antisociáně hláškuje, ční nad filmem svojí vizáží a hlavního hrdinu upřímně nenávidí. Will Montgomery (Nicolas Cage) je největší bankovní lupič Ameriky. A po odpykání osmi letého trestu (kupodivu jeho vizáž zůstala po takové době zachována bez jediné fyziognomické změny a proces stárnutí a změn, výjma psychopata Vincenta, se zastavil u všech postav!) za jednu takovou loupež na sebe přivolal krutý hněv a pomstu svého bývalého komplice Vincenta. Z toho se mezitím stal mrzák pracující u taxi služby s umělou nohou a bez prstů o které přišel, když nafingoval svoji smrt. A nyní má v moci Willovu nezletilou dceru za kterou požaduje svůj nevyplacený podíl z tehdejší loupeže. Pokud se tak nestane, tak dceru zabije. Willovi nezbývá než dceru ze zamčeného kufru taxiku vysekat než psychopat splní svoji hrozbu. Nicolas Cage oprášil kdysi úspěšnou spolupráci s režisérem Simonem Westem, kterému se již delší dobu výraznější režijní úspěchy vyhýbají a až na " Postradatelné 2" jsou jeho filmy divácky ignorovány a někdy až přehnaně v nich plýtvá svými ambicemi, kterých většinou nedostojí. Cage je v béčkových filmech poslední dekádu jako doma. Ani nápad, aby se s tímhle thrillerem vrátili na výsluní, ale ani vyloženou ostudu si dvojice jeho natočením neuřízla. Předně téměř všechno, co je v tomhle snímku k vidění, už bylo viděno stokrát jinde. Z hlediska nápaditosti scénáře se motiv unesené dcery a pomsty komplice nedá považovat za nijak objevný. Stačí si vzpomenout na starší snímek "Útěk do Mexika" a další. Inovativní přístup k ohranému scénáři West aplikuje jen v menších dávkách, ale i to se počítá. Herecky má Josh Lucas jasně nad Nickem Cagem navrch. Všechny scény s jeho psychopatem nemají chybu. Naopak scény s FBI jsou to nejhorší prezentací federálů jakou jsem za poslední dobu ve filmu viděl. V podstatě zločinec Will, i když je hodný jako nikdo na světě, si v pohodě s agenty tyká a celkově je to trapné až na půdu a naprosto nereálné, jak v dialozích, tak i k přístupu k věci. Film však kráčí především akční cestou. Nasadí téměř dynamické tempo, nabídne pár převrácených aut a několik napínavých sekvencí. V rámci kategorie B se jedná o velmi dobrý počin. Chyběl jen ten moment překvapení a méně rutinní potažmo seriálový přístup jak ze scénáristické strany, tak i z té režijní. Dvojice West & Cage si tímto filmem spolehlivě upevnila svoji (nevalnou) pověst z poslední doby. Prvně jmenovaný je snaživý režijní rutinér inklinující k seriálovým schématům a druhý jmenovaný je herec nečtoucí důkladně scénáře k filmům ve kterých následně hraje. Mé hodnocení: 60% ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

For god's sake. Dneska tohle, příště obsazen do pokračování Twilght ságy do hlavní dívčí role a pozítří ovládnou svět obří hamburgry a pak si až teprve N. Cage uvědomí, že tu něco hapruje. Už je asi úplně mimo nebo hrábne po každym kšeftu hlava - nehlava nebo spíš mozek - nemozek. Unesená dcera, 12 hodin, 10 milionu dolarů - ! někdo si dal napilno ! - to tu ještě nebylo, něco jako by natočili nový díl ''Rychlých Prachů'' a chtěli tim zbořit svět. Lidstvo už je přesyceno. Nic víc než jedna hvězda pro Nicolase ze soucitu. Takže tak. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím vykrást banku PŘED, V ani PO pracovní době, takže doma nemám miliony dolarů vychytrale ukryté v ponožkách ani přistavěné patro ze zlatých cihel. Zkrátka není důvod unášet žádného člena mé rodiny, neboť během čekání na to, až mi liška vyplatí stavebko, by vám unesený projedl víc, než ode mne můžete dostat. To takový Will Montgomery, ten by mohl mít hodně peněz a jestli je nemá, tak je sežene. Plán a příprava na vykradení banky se přece dá zvládnout za pár minut, tak o co jde? O to, že je to blbost? No to sice trochu je, ale já řval smíchy při každé logické dedukci agenta Harlenda a představa, že se nechávám zbít beznohým a bezprstým pošahancem mi taky přišla docela vtipná. S takovým scénářem je těžké uspět, zvlášť když pan režisér nechal napětí elegantně vypařit do jiného filmu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Inteligentný začiatok sa príliš skoro zmenil v prach v ktorom sa už ťažko hľadali cenné filmové úlomky. Cage ohnivé plamene skrotil a ovládal na svojom tele a aj na motorke vo filme Ghost Rider, takže krátka jazda v horiacom aute zapadla do jeho kaskadérskej činnosti, ale nič nové a zaujímavé nepriniesla. Film ťažko za niečo chváliť, pretože s takým ľahkým prebehnutím cez "pevnosť nástrah" bez jediného poriadneho zakopnutia stratil dramatickú pestrosť. Veľmi lacno a nečinne pôsobila rola Vinnceta (Josh Lucas), ktorý akoby dostal narkózu priložením páchnucich ponožiek a nezmohol sa na poriadne si vyrovnanie účtov. Celkom dobre však pracovala akcia s veteránom Cagom, ktorý zobral na svoje ramenná všetok neúspech, takže som sa priklonil k priemernému hodnoteniu 50%. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Akční pohádkář Šimon West a unavený dělník filmového průmyslu Nikola Cage ve filmu, který vás překvapí, pokud jste se probrali z kómatu po 50ti letech a možná ani to ne. Režisér West se nemohl dívat jak se jeho dávnému hereckému přiteli z Con Airu stále nedaří najít si zajímavou práci, tím spíš, že se na něj vykašlal v The Expendables 2 a tak specielně pro Nikolase na míru natočil film. Jenže scénarista asi neměl moc času (dělal totiž víc na filmu Safe House) a pohodil produkci jen jakýsi pamflet, co ho napadl narychlo při čekání u bankovní přepážky. Ve filmu Stolen je snad nejvíc okoukaných, použitých, již jinde spatřených scén a děje, co se kdy v podobných filmech objevilo. Místy to až zavání parodií Bláznivé střely, ale smát se nemůžu, téma je přece tak vážné. Přesto jde o film, kterým se neurazíte, když vám ho někdo pustí... po padesátiletém kómatu a vy tak za 90 minut stihnete ty nejtypičtější dějové zápletky, kterými nás žánr akčního thrilleru už půl století zásobuje. Nevím však jestli je to ten správný film pro probrání. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama