Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Henk123 

všechny recenze uživatele

For god's sake. Dneska tohle, příště obsazen do pokračování Twilght ságy do hlavní dívčí role a pozítří ovládnou svět obří hamburgry a pak si až teprve N. Cage uvědomí, že tu něco hapruje. Už je asi úplně mimo nebo hrábne po každym kšeftu hlava - nehlava nebo spíš mozek - nemozek. Unesená dcera, 12 hodin, 10 milionu dolarů - ! někdo si dal napilno ! - to tu ještě nebylo, něco jako by natočili nový díl ''Rychlých Prachů'' a chtěli tim zbořit svět. Lidstvo už je přesyceno. Nic víc než jedna hvězda pro Nicolase ze soucitu. Takže tak. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím vykrást banku PŘED, V ani PO pracovní době, takže doma nemám miliony dolarů vychytrale ukryté v ponožkách ani přistavěné patro ze zlatých cihel. Zkrátka není důvod unášet žádného člena mé rodiny, neboť během čekání na to, až mi liška vyplatí stavebko, by vám unesený projedl víc, než ode mne můžete dostat. To takový Will Montgomery, ten by mohl mít hodně peněz a jestli je nemá, tak je sežene. Plán a příprava na vykradení banky se přece dá zvládnout za pár minut, tak o co jde? O to, že je to blbost? No to sice trochu je, ale já řval smíchy při každé logické dedukci agenta Harlenda a představa, že se nechávám zbít beznohým a bezprstým pošahancem mi taky přišla docela vtipná. S takovým scénářem je těžké uspět, zvlášť když pan režisér nechal napětí elegantně vypařit do jiného filmu. ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

West a Cage se musí rovnat odpadu, jinak to asi prostě nejde. Při záplavě kasovních trháků a největší databázi nekompromisních kritiků cam ripů je toto očekávané dogma všech, kteří nejsou na první metě. Nicméně, i přes několik opravdových konin to je, řekněme ucházející. Cage hraje tak, jak Cage vždycky hrál, jen už neběhá tak rychle. Jde o průměr, který tady spoustu intelektuálu uráží již svou existencí. Tak bacha. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S tím, že se Nicolas Cage v posledních 15 letech objevuje v těch nejslabomyslnějších žánrových produkcích, se dá počítat už jako s konstantou. Škoda, kdysi měl našlápnuto na víc. Simon West je slušný řemeslník, ale blbý scénář se zapřít zkrátka nedá. Nadějně to vypadá tak prvních 10 minut, když sledujete svižně natočenou loupež, a pak už to jde z kopce a ještě níž. Celkový dojem: 25 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde se fláká Muž zákona Steven Seagal, když New Orleans sužuje zločin? Na liposukční klinice? Zatýká Katrinu? No prostě tam není a Cage, fekální vozidlo vymetající kdejakou žumpu, se zase mohlo realizovat. Tentokráte představuje ohleduplného, citlivého, milujícího otce, jenž tak trochu krade a kterému zhrzený komplic unese dceru, co vypadá jak syn. Skoro jako Komando, chtělo by se říct, jenom s tím rozdílem, že Nicolas neunese kládu a celé je to suchopárný blábol, který mírně osvěží maximálně hlášky Dannyho Hustona. Zkrátka ideální film k nedělnímu podvečernímu žehlení utěrek na nádobí. Jen dejte pozor, až budete rozhořčeně volat Nickovi do Kalifornie, do jaké ohavnosti se to zase namočil, abyste si nespálili žehličkou ucho.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)
  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama