Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Film začíná přepadením obrněného vozu skupinou maskovaných lupičů. Zdánlivě jde o dokonale odvedenou práci, dokud jednomu z nich nerupnou nervy a nezastřelí jednoho ze svědků, což vede k nemalému masakru (Není vám to povědomé?). Na místo činu poté dorazí skupina poldů pod vedením drsného velitele, který má kvůli své horlivé práci problémy v rodině, a jeho manželka mu to dává sežrat (Ani teď vám to není povědomé?). Potom se střídají scény z osobního života postav, policejních sledovaček, plánování loupeže a mezitím se mezi zlodějem a policajtem vyvine zvláštní vztah. Následuje titulní dokonalá loupež, po které přichází hlasitá a dlouhá finální přestřelka mezi policisty a zloději, zakončená duelem mezi hlavními dvěma antagonisty, a to už divák musí skřípat zubama, protože to je daleko za hranicí pouhé inspirace Nelítostným soubojem, to je vyloženě jeho vykrádačka! A aby toho nebylo málo a aby tvůrci nemohli být osočováni z kompletního okopírování pouze jednoho filmu, přijde posledních deset minut, ve kterých se pro změnu vykrádá jiný notoricky známý thriller z 90. let! Ale zdá se, že to nikomu moc nevadí. Dokonalá loupež sama o sobě má dobrou technickou úroveň, akční scény jsou skvělé a herci obstojní, ale to sprosté kopírování zkrátka přehlédnout nelze. Gudegast je plagiátor. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Gudegast má echt slabost pro duo krimi klasik z pětadevadesátého. A ani se to nesnaží skrývat čili je napodobuje seč mu síly stačí; od stylizace přes průběh až po jednotlivé zvraty. Ano, je to tedy "wannabe" hold dvěma klasikám od rutinéra bez vlastní invence více než co jiného, ale i takováto druhořadá neoriginální žánrovka může potěšit. A této se to daří perfektně, protože přesně trefila čistou esenci nekompromisních macho drsných krminálek. Akorát je tak otrocky scénu od scény okopírovaná od svých předobrazů, že vždy víte "na čem jste a co očekávat". Měla být o chlup kratší a odpustit si rodinné peripetie Nicka (nejsou zlé, ale otravně klišoidní a zbytečné, jelikož z nich nic nevzejde), protože jsou na překážku jinak veskrze sympaticky přímočaré podívané. Jde o typ chlapského bijáku, pro jaké se chodilo v devadesátkách do videopůjčoven. Tento je navíc tak dobrý, že by s přimhouřením oka obstál i v tehdejší konkurenci. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Butlerovými hrami na ochrany amerických prezidentů zjevení. Špinavá krimi s drsnými poldy fungujícími po “gangovsku” a se záporáky, kteří sice vypadají jako vězeňskí hrdlořezové, ale taky umějí být vždy o krok před zástanci zákona. Dobrý scenáristický nápad s hlavní bankovní loupeží (jejím dějištěm), výživné realistické přestřelky. Klasiku Heat to sice kopíruje hodně, ale po více jak dvaceti letech, a hlavně - pokud je to její béčkovější verze, tak je to sakra dobrá béčkovější verze. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela nuda. Policajti se chovají jak debilové, zloději posléze taky (jednou kontrolují dopravní systém, podruhé se nechají načapat v zácpě?), takže jedinou světlou a napínavou chvilkou je zde vykradení banky. Butler tady kromě drsoně nemá ani co předvést. Pár nijakých přestřelek, ta na dálnici nepřehledná. A twist na závěr, no kdo by to čekal? Ty dvě a čtvrt hodiny se táhly jak smrad z odpadní jímky. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Keď si Nick (Gerard Butler) pýta od kolegu Pepto, ten ho vyťahuje zo šuplíka, hoci je viditeľné na stole v zábere predtým aj počas toho, ako ho vyťahuje. (Real Tom Hardy)
  • Pro autentičtější záběry byly skupiny herců, jenž hrály zloděje či policisty, různě vyškoleny vojenským konzultantem Paulem Maurichem. (Fildas)
  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama