Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Amadeus

Amadeus (1984)

Mozart byl génius, Forman byl génius (slovo byl mi pořád trhá srdce), skvělá kombinace v nejskvělejším filmu všech dob. I když géniů a geniálních výkonů, je v Amadeovi bezpočet. Jen se pořád nechce uvěřit tomu, že pan Ondříček toho oscara nevyhrál a že Tom Hulce nebyl nominovaný na výkon ve vedlejší roli, protože je víc než jasný, že by si toho oscara zasloužil.. Ale Salieri nám ukázal, že život není vždycky ´´fér´´.

Maurice

Maurice (1987)

Miluju Jamese Ivoryho! Málo kdo točí filmy s takovým citem a málo kdo točí takovéhle filmy.. James Wilby je úžasný a soundtrack dechberoucí. Láska na první shlédnutí.

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Mám ráda Sofii Coppolu a Coppola má ráda Murrayho a toho já mám ráda taky, tak to tak nějak celý hezky funguje... Ne, vážně, tenhle film je krásnej a děsně dojemnej, hudba a estetika celýho filmu už je pak jen plus, velký plus.

Půlnoc v Paříži

Půlnoc v Paříži (2011)

Půlnoc v Paříži není Woodyho nejlepší film, ale nejlíp (minimálně pro mě) vystihuje celou podstatu jeho tvorby. Zase je tu klasická hlavní postava všech Allenových filmů, neurotický, tak trochu pozérský umělec, se zálibou procházet se v dešti, který je tady ovšem skvěle obsazený Owenem Wilsonem, který konečně dostává prostor, jaký si zaslouží a v jehož podání postava Gila opravdu ožívá a nepůsobí jako karikatura Woodyho Allena.. Rachel McAdams je perfektně nesnesitelná, spoustu scén si krade pro sebe a s Wilsonem tvoří dobrou dvojici, naprosto odlišných charakterů. Celý film je již tradičně pohodový a pro tentokrát oživený super dějem a doplněný dalším ze skvělých soundtracků... Takže, díky Woody!

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Ach,ach,ach! Nejvíc feel good movie na světě.. Miluju filmy, kde je jasně vidět, že byly točený s láskou a Dobrý ročník rozhodně je tím filmem. Russell Crowe je perfektně neperfektní, snobskej, britskej a má skvělou chemii s Marion Cotillard. Didier Bourdon, jako ´´strážce vinice´´, si s Crowem skvěle notuje a všechny scény, kde jsou spolu, stojej za to. Nesmím zapomenout na perfektní soundtrack, kterej se u romantických komedií jen tak nevidí, nádherný lokace, skvělou kameru... jo a režii samozřejmě! Teď už jen najít správný chateau a odjet..

Orlando

Orlando (1992)

Orlando není film, který bych si pustila jen tak na sobotní odpoledne, není to ani film, který mě napadne jako první, když se řekne nejoblíbenější film, ale je to film, ze kterého mám husí kůži, jde totiž o ten snímek, kde je všechno dokonalé. Od první minuty je jasné, že není jen vyprávění příběhu, tenhle film je totiž umění. Rozhodně jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků...

Rozum a cit

Rozum a cit (1995)

Můj milovaný Rozum a cit! Jako velká fanynka Jane Austen jsem přesvědčená, že právě tahle adaptace Rozumu a citu, je ten nejlepší film natočený na motivy jejích knih... A má to jeden supr důvod a tím je naprosto geniální scénář Emmy Thompson, která scénář napsala s citem, vtipem, nadhledem a navíc ještě perfektně ztvárnila Elinor (bez ohledu na to, že podle předlohy má být mladší) . Ang Lee je skvělý režisér a jeho Jane Austen je ta jediná pravá a dokonale přirozená. Samozřejmě nesmím opomenout Kate Winslet, Alana Rickmana, Hugh Granta a Grega Wise, prostě to nejlepší ve 131 minutách...

Ed Wood

Ed Wood (1994)

Nejlepší spolupráce Tima Burtona s Johnny Deppem. Naprosto super černobílý formát a kamera. Skvělý Bill Murray, Sarah Jessica Parker, Martin Landau a dost možná Deppův nejlepší výkon, ale hlavně tenhle film má to něco navíc, co je u filmů tak důležitý. To něco, co má i Scorseseho Hugo, jen si Tim vybral jinýho hrdinu, ale stejně jako Meliés i Wood měl sen a Burton lásku, lásku k filmu, kterou dokázal přenýst na plátno a naprosto mě dostat...

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Typický Burton s netypickým obsazením. Film, u kterýho jsem poprvý, po druhý i po desátý brečela od začátku do konce. Podle mě, vrchol Butonovi tvorby, nejenom pro skvělou režii, ale trochu se mi zdá (i přes to, že jeho novější filmy mám taky ráda), že je to poslední film, kdy tvořil hlavně pro sebe a podle sebe. Ewan McGregor je perfektní, stejně tak Jessica Lange a spoousta dalších. Jedním slovem sen..