Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Lepší, než všechen krystalovej meth světa. Jakmile si pan White oholí to, co mu zbylo z vypadávajících vlasů a stane se Heisenbergem, je z toho skvělá jízda, jejíž tempo sice čas od času poleví, ale hned vzápětí vás zase nechá zírat s otevřenou pusou. Oba hlavní vařiči jsou naprosto super, i když každej trochu jinak. No prostě... Jakmile jednou do tohohle karavanu vlezete, nebudete chtít ven, dokud jízda neskončí. A je nutno říct, že skončí v opravdu velkolepém stylu. Yo bitch! REWATCH 2022: Nechám tady svůj původní komentář, i když se nad ním dneska už musím smát, protože na podruhé vnímám tenhle seriál hlavně jako zdrcující tragédii a Walta beru jako monstrum, psychopata a ubožáka... A taky je to totální badass a když ho vidím umírat, trhá mi to srdce na kusy. A co teprve Jesse, existuje v jakémkoli filmu (včetně Umučení Krista) či seriálu nějaká postava, která trpěla víc, než on? Každopádně... Nejlepší seriál všech dob. Yo bitch!

Boj o moc

Boj o moc (2018)

Příběh tří rozmazlených, nevychovaných, nechutně bohatých dětí přetahujících se o uznání a náklonnost jejich emocionálně uzavřeného otce. V teorii není Succession seriál, který bych měl shledávat kdovíjak zajímavým, v praxi je to jeden z nejpoutavějších, nejvtipnějších a zároveň nejtragičtějších televizních počinů, co jsem kdy viděl. Absolutní herecká a scenáristická virtuozita, kterou Succession disponuje, se prostě jen tak nevidí, a činí každou zdánlivě prostou dialogovou scénu něčím zajímavou a vtahující. Těžko říct, zda ještě někdy na poli televizní tvorby uvidíme něco takhle dokonalého. "I love you, but you are not serious people." 10/10

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Ve Twin Peaks má každý nějaké tajemství, snům je přikládána stejná důležitost jako realitě, a sovy nejsou tím, čím se zdají být. Je to to nejkouzelnější místo na světě a zároveň se v něm skrývá to nejhrozivější zlo... Dost možná moje nejoblíbenější surrealistická, detektivní, hororová, komediální telenovela.

Volejte Saulovi

Volejte Saulovi (2015)

Tenhle seriál to od začátku neměl jednoduché. Jednak bylo hned jasné, že ho budou lidé srovnávat s Breaking Bad, no a taky musel být na Breaking Bad napojen tak, aby vše dávalo smysl, aby vše krásně zapadlo do sebe... Jenže tenhle kreativní tým má očividně rád výzvy, a tak se téhle chopil s obdivuhodnou vervou, a výsledkem je seriál, který se od Breaking Bad značně liší, i když je zároveň nepopiratelně součástí stejného univerza, dodává původnímu seriálu novou hloubku, a v mých očích za ním nijak nezaostává, v mnoha ohledech ho dokonce převyšuje. Prostě ani nedokážu vyjádřit, jak moc jsem ještě několik dní po dokoukání uchvácen. It was quite a ride.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Megavtipná přehlídka odkazů a parodií se skvělými postavami, které ze sebe sypou skvělé hlášky v epizodách, jejichž zápletky jsou občas taky skvělé a občas přímo geniální. Nepříliš velkou popularitu seriálu beru jako důkaz výjimečnosti a jásám nad tím, že jsem jeden ze zasvěcených. Jen je mi lito, že u nás na škole nikdy nedošlo k žádné paint ballové přestřelce, polštářové bitvě či hře na horkou lávu. Bude to asi znít divně, ale vidět Troye plakat mě většinou strašně rozesměje.

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Ke konci epizody s Meeseekama už jsem měl jasno. Neporažený král mezi animovanými seriály, který může Simpsonovým, South Parku i Futuramě vzkázat: Lick, lick, lick my balls! Oblíbené epizody: Všechny! Ale zmíním například Totall Rickall nebo Ricklantis Mixup. BTW: Český dabing není úplná katastrofa, ale tomu původnímu, v němž i každá vedlejší postava zní naprosto úžasně, nesahá ani po kotníky. A moc teda nechápu, proč by měla zlotřilého mimozemšťana dabovat Jiřina Bohdalová. Grass... Tastes Bad!

BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014)

Občas natolik zdrcující, až člověk zapomene, že sleduje příběhy animovaného koně. Mistrovské dílo, které zraje s časem a od nejistého rozjezdu se asi okolo třetí série dostane do pozice pravděpodobně jediného animovaného seriálu, který může konkurovat Rickovi a Mortymu. Mr. Peanutbutter je ten nejsympatičtější psí idiot, kterého jsem kdy viděl a jeho a Toddovi nápady jsou vždy naprosto geniální. Hooray!

It's Always Sunny in Philadelphia

It's Always Sunny in Philadelphia (2005)

Nepředvídatelná, bláznivá dobrodružství partičky bezcharakterních idiotů a sociopatů, které jsem si všechny velmi rychle zamiloval. Glenn Howerton je nedoceněný komediální génius.

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Je toho hodně, co bych mohl k tomuhle seriálu napsat, mohl bych vychválit téměř každý herecký výkon a každý technický aspekt filmařského řemesla, básnit o tom, jak dokonale se mu daří vykreslit dobu, v níž jsem nežil, nebo se pokusit v několika větách vystihnout tu lahodnou kombinaci pocitů, které ve mě dokáže probudit jediný záběr... Ale nějak nemůžu odolat nutkání zrecyklovat prostě svůj dvouslovný komentář, který jsem napsal k Six Feet Under, protože sem se hodí ještě víc: Hodně nevěry. 10/10