Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (241)

plakát

Divergence (2014) 

Asi v úrovni podobnych jiných filmů pro náctileté, jen ne úplně vydařené. Řekl bych ze s horším nápadem než u Hunger games. Bohužel mi vůbec nesedla hlavní hrdinka (nevhodný casting), pokud člověk nemůže v takovémto filmu sympatizovat s hlavním hrdinou, je asi něco špatně.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Zlatá trilogie od Raimiho... Už předchozí Amazing spider-man mě hluboce zklamal a bohužel ani jeho pokračování mi radost rozhodně neudělalo. Stupidní dialogy, předvídatelné chování postav, které jsou ke všemu nevěřitelně ploché a nezajímavé. Hlavní postava spider-man se zde většinu filmu chová jako labilní třinácka, a nedokáže řešit nic jiného než svůj vztah s Gwen.. Tomuto problému zde bylo navíc na můj vkus obětováno příliš mnoho času.. Proč musí být většina komiksových filmů postavena na akčních scénách a romanci hlavních postav? Jednomu superhrdinskému filmu se to povedlo, a to Kronice (z níž mimochodem přichází její hlavní hrdina sem a ztvárnil zde jednu ze záporných postav). Co se týče záporáků, nemám nic zvlášť proti, jen sem byl zklamán především z nenadálé, a ne moc logické proměně Electra. Harry, jehož ztrárnil Dane DeHaan byl zahrán výborně, jen mu bylo věnováno příliš málo času na projevení. Plus si zaslouží vizuální stránka (bleskové efekty), efektní kamera a s ní spojený střih. Bitva s Electrem byla jedna z povedenějších.

plakát

Carrie (2013) 

Knihu jsem četl, proto jsem viděl i původní zpracování z roku 1976, z které jsem byl bohužel zklamán. Když jsem se dozvěděl že bude udělán remake tak jsem byl potěšený. Výsledek předčil mé očekávání! Moretz možná není ideální volbou pro postavu Carrie, ale své role se zhostila více než dobře.

plakát

Zataženo, občas trakaře 2 (2013) 

Zdařilé pokračování kvalitního animáku. Je škoda plytkého příběhu který je bohužel plný stokrát ohraných klišé. Naneštěstí to alespoň z části kompenzují občas vtipné scénky se značným množstvím roztomilých jídelních zvířátek.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Konečně dobrý Pixar animák! Po filmech jako - Auta 2 který byl hrozný, Rebelka - průměrná, se konečně studio probralo a dokázalo co vlastně umí. Jen tak dál!

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Od doby Avatara jsem neviděl tak skvěle technologicky natočený film. Na snímek jsem se těšil z mnoha důvodů, bitvy obřích robotů s obřími monstry jako jsou Godzilla nebo Cloverfield? Kdo by se netěšil? Naneštěstí jsem se těšil právě na megalomanské souboje. Ani ve snu by mě nenapadlo že právě ty (ač byly naprosto dech beroucí, a na velkém plátně, nebo na velké televizi s Blu-ray kvalitě nepřekonatelné, v poslední době srovnatelný je jen Avatar) bych odsunul do pozadí, a soustředil se spíše na celé to univerzum Kaiju a mentální spojení lidského a stroje. Naivnost celého příběhu je lepší raději nevnímat. Zklamán jsem byl také z postavy jednoho z vědátorů, pomohl by lepší casting. Ač zajímavá jejich role byla pro příběh, byla podána strašně zkratkovitě a útržkovitě. Přesto je to úžasný zážitek ke kterému mohou pokračování Transformers jenom s obdivem vzhlížet. Bravo del Toro!

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Kvalitní hororový thriller s kvalitním hereckým obsazením a skvělou atmosférou. Jeden z nejlepších filmů co jsem za poslední dobu viděl.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Druhý díl jde i přes změnu režiséra ve šlépějích prvního dílu. I přes snahu scénáristů si ovšem nelze nevšimnout jeho plochosti oproti předchůdci. Zkrátka ta špetka originality se vytratila a zbylo tu zábavné, leč bohužel ne tak originální pokračování příběhu kluka, který se snaží stát superhrdinou. Příběh v mnoha momentech paroduje (kopíruje?) klasická komiksová klišé. Tyto momenty jsou i přesto zábavné. Ale nenudil jsem se ani chvíli, děj ubíhal zběsilým tempem až k samotnému konci a já si užíval kvalitní zážitek. Ač ne tak dobré jako první díl, já jsem s pokračováním spokojen.