Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (102)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs, tenhle novodobej doktor Frankenstein je alfou a omegou tohohle pokračování po všech stranách geniálního původního filmu. Jeho charisma a pak samozřejmě všechny ty anatomický vychytávky (běhající prsty s okem uprostřed (ne, to jsem si nevymyslel, to tam fakt bylo :-) neměly chybu). Jinak je to prostě pakárna, aneb film, ve kterém létá hlava, co má namísto uší netopýří křídla, se brát vážně zkrátka nedá. Objektivně za 3*, ale tahle legenda si zaslouží víc, už jen za to závěrečný obludárium :-) Takže šup hvězdu přihodit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takých filmov ako je jednotka Re-Animatora je poskrovnu. Nevesta nie je zlá, akurát, že využíva pár (rozhodne nie všetky!) chytrých vecí z predchodcu a lepí z nich kolovrátkové (=stále dokolečka točí to isté) divadlo obskurných, ako ich doktore West len nazval - odvržkov. Odvržkov (to slovo sa mi tak páči, že ho pre istotu zopakujem), teda kadejakých prepojení údov, miestami nie nepodobných obrazom švajčiarskeho umelca HansRuediho Gigera, v ktorých fascinujúco spájal končatiny do samostatných entít. Motív hlavy nenávistného doktora je rozvinutý veľmi dobre, takpovediac do nadoblačných výšin. Takže fajn, ale zároveň súhlasím s Davidom´82, že: "kvalit jedničky nedosahuje ani v nejlepších momentech.". ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nevěsta Re-Animatora sice už nedosahuje takových kvalit jako první díl, ale stále je to výborná, brutální a vtipná jízda plná krve a vnitřností. Jeffry Combs se vrací jako zvrácený a zřejmě nesmrtelný Herbert West, který se pro své pokusy nebojí spáchat kdejaký zločin. Scéna, kde se West rozpráví nad jednotlivými částmi složeného těla, jako by to bylo umělecké dílo, je přímo velkolepá. Skvělé pokračování. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Vědecký pokrok s sebou nese určitá rizika, přesto nám sérum Herberta Westa znovu zaručí parádní (ne)mrtvolnou zábavu! A to už stojí za ten risk. Znovu se tak můžeme těšit na stříkající krev, jadrné hlášky a bizarní experimenty v černohumorném balení. Dvojka je bezesporu plnohodnotným pokračováním, třebaže mám o něco radši jedničku. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kultovej klasiky je podľa mňa o dosť iné než predchádzajúci diel. Zatiaľ čo jednotka šla priamočiaro po Westovom fanatizme a splatteri, dvojka sa snaží primiešavať viac humoru a absurdít, ktoré ma miestami veľmi rušili. Nič to však nemení na tom, že hektoliktre krvi a epické finále ostáva, len už to nie je to pravé orechové. Ešte však musím pochváliť Westove nadraďovanie sa nad Boha, ktoré zaznelo na konci. Vtedy mi tuším naozaj behal mráz po chrbte. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)
  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)

Reklama

Reklama