Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Beth po nečekané smrti jednoho dne znovu obživne, chopí se její přítel Zach příležitosti a rozhodne se s ní podniknout vše, co za jejího života nestihli. Avšak jak Zach brzy zjistí, Beth není taková, jakou si ji pamatuje a brzy mu obrátí svět vzhůru nohama. Inspirovaný příběhem Mary Shelleyové, režisér a scenárista Jeff Baena natočil film kombinující elementy mladé lásky, zlomeného srdce a zombie komedie. (Larrysbride)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

maddy 

všechny recenze uživatele

Na začiatok: ja jednoducho nemám rád tento novodobý trend pchať zombíkov do všetkých možných žánrov. Zombies sú výhradne materiál pre horor a tomu tak bolo niekoľko desaťročí. Aj keď si dokážem užiť aj iné žánrové filmy so zombies, tak jednoducho asi nikdy nebudem mať rád to miešanie s komédiou, nebodaj srdcervúcou drámou a už vôbec nie s romantikou. Po väčšinu času k podobným filmom pristupujem so značnou dávkou skepsy a ani Life After Beth ma nepresvedčil, že dané miešanie žánrov môže fungovať. Je to síce celkom sympatická nezávislá zombie komédia, ale s pribúdajúcimi minútami tak nejako „vyprší do stratena“. Humor je len veľmi jemný – ani vyslovene trapný, ale ani vtipný – a nezasmial som sa počas filmu ani raz, o horore tu nemôže byť veľmi reč okrem možno nejakej jednej scény a ten vzťah medzi zombie dievčinou a jej partnerom je teda prinajmenšom veľmi podivný (a o racionálnosti takéhoto chovania už radšej ani nejdem písať). Vo výsledku ma síce Life After Beth v priebehu sledovania nijako a ničím neotravoval, je to znesiteľný film, ale nie je tu nič, čo by stálo za extra pozornosť. A ako tak rozmýšľam ani neviem komu ho odporučiť? Hororoví fanúšikovia si tu určite neprídu na svoje a tí čo hľadajú nejakú tú pubertálnu romancu po tom tiež siahať nebudú. Ale to je problém všetkých týchto prapodivných zombie žánrových mix, že sú v podstate určené pre všetkých a zároveň pre nikoho. Keď už by som však musel znova pozerať nejakú tú kvázi vtipnú zombie romancu, tak radšej si dám sympatickejší/kvalitnejší Warm Bodies. CELKOVO: 2* (4/10) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt jenom 52%? Ok, ten humor tu dost často balancuje na hranici dokonalosti a trapnosti, ale i tak je to rozhodně lepší a o dost vtipnější, než ta než ta zombie verze Stmívání. Life After Beth - ačkoli jsem tomu filmu dával minimální naděje a minimálně prvních 10 minut se mi tenhle dojem potvrzoval - je překvapivě velmi zdařilý film se skvěle vybranou hudbou a velkým množstvím vtipných scén (třeba závěrečná procházka mě odrovnala :D), které (jak už jsem psal) skutečně balancují na hranici dokonalosti a trapnosti, ale ve většině scén v mém případě přebývala první možnost. Když pominu ten nijaký začátek, tak jsem se ani nenudil a celkově si to celkem užil. Dokonce jsem schopný i do jisté míry prominout ne moc promyšlené postavy a ne moc promyšlený svět, ve kterém se to odehrává. V rámci tohohle subžánru jsem se tak dobře bavil naposledy u Doghousu - a ten je navíc slabší. Mile mě ten film překvapil a klidně bych si ho pustil znova. 4* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Beth bývala za života pohledná dívka, která chodila s ňoumovitým Zachem. Nyní je po smrti, rodiče i její přítel truchlí, ale jednoho dne se Beth vrátí s podezřele divných chováním. Nebude zdaleka jedinou, která vstane z mrtvých. A ke všemu si ani neuvědomuje, že je po smrti. Od počátku hodně lacině a málo zábavně instruovaná záležitost, která se do hororu ani plně nerozvine. Režijní rukopis Jeffa Baena byl dost slaboučký, vznikla jen jedna zapamatovatelná scéna. Je to přesně ta, v níž zombie Beth je připoutaná řetězy ke kamnům, které silou vytrhne a nese je na zádech. A ano, Beth je zlostná, silná, nadržená, posléze i nenažraná, ale nic, co by si mě režijně i příběhově podmanilo, nic, čemu by se dalo zasmát. O napětí snad film ani neusiloval, neměl ho v plánu. Film se postupně zhoršoval. Začátek, kdy se mrtvá holka k úžasu mladíka Zacha zjeví za okny domu svých rodičů a následné peripetie s jejich vztahem, to ještě ušlo (viz Pohřbít bejvalku - 2015), ale jak se náhle začali kupit oživlí mrtví, bylo to jen a jen horší. Výrobní náklady filmu musely být značně nízké, na filmu je to znát. Gore vesměs žádné, laciná výprava, neadekvátní hudební doprovod to celé jen dodělal. V podkresu zní úplně nesmyslně shluk jazzu a sraček. Uniklo mně, co způsobovalo zmrtvýchvstání, nebo to v tom filmu ani nebylo vysvětleno? Příliš nepomohla ani účast elitních druholigových hvězd. Všichni se sice snaží, i za cenu akceptovatelného přehrávání, které je nejvíc patrné u hlavní herečky Aubrey Plaza. Skoro jsem jí to ztvárnění zombie nevěřil, měla štěstí, že se na ni dalo dívat, i přes počínající hnilobu. Ale přece jen Dane DeHaan a John C.Reilly mají sakra na víc, než se zahazovat v těchto blíže neidentifikovatelných kravinách za pár babek, co mají do hororu daleko a o komedii se neznatelně otřou. Až se jednoho dne vaše přítelkyně přestane převlékat, bude si domů nosit hlínu, většinu času bude trávit na půdě a nebude libě vonět, nejspíše máte doma zombíka. Otravný film úplně o hovně. 20% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Beth je krásne mladé dievča, ktoré jedného dňa nešťastne zomrie. Jej priatel je z toho zničený, ale všimne si, že jej rodičia niečo skrývajú. Zistí, že Beth je nažive, ale nie je ludská bytosť. Stala sa z nej Zombie, čo nieje problém, pretože je to jedna z najviac sexy Zombie aké som kedy videl. Napriek tomu sa chalan rozhodne zažiť s ňou všetko, čo nestihli keď ešte Beth nebola zombie. Tak sa začína jeho milostný príbeh s dievčaťom, ktoré je po smrti a každým dňom sa mu viac a viac rozpadá pred očami. Ako tradične ma to nenadchlo úplne na 100%, keďže je to z Velkej Británie. Chválim hlavne herecké obsadenie, napr. taká Anna Kendrick je svetoznáma herečka a je krásne vidieť ju v horore. + herec zo Zombieland + herec z Where the Devil Hides ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Právě, když jsem si po řadě nanicovatých chodů v lednovém meníčku říkala:" Už mě sakra někdo překvapte!", přistane mi na talíři tahle soft "Svatební košile" po americku, která se drží receptu žánrových ingrediencí, ale zároveň má takový originální šmak. Zábavný výstřelek - a ty já ráda, tohle prostě nepotopím, už pro ten žhavý sex se studenou mrtvolou, bratrovy hlášky, procházku se sporákem na zádech, návštěvy mrtvých příbuzných a klidný džezík k tomu :-) ()

Galerie (118)

Reklama

Reklama