Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá maloměšťácká stylizace do US padesátých let-Nádhera. A zombie lidštější než lidi.Stačí nemyslet,chovat se přirozeně (k tomu sice patří nějaké to požírání pobíhajícího masa,ale o to míň pokrytectví),ještě láf story trochu jinak, a zatímco v kotlině posíláme tatínky do polepšovny,tak tady rovnou zmtrvit.Ale jen na chvíli ,samozřejmě. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dorazila nová móda. Zombieky nestříleme přimo mezi očíčka, ale děláme z nich domácí mazlíky. Stačí jim dát na krk speciální obojek, kterými je budeme ovládat. Takže by nemělo hrozit, že vás bude chtít někdo sežrat, ovšem, pokud bude obojek fungovat. Mohlo by se totiž stát, že třeba vaši sousedi najednou zmizí. Originální zombie film, který v tomto žánru působí jako závan čerstvého vzduchu. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Dobré odpoledne, chlapci a dívky. Povězte mi, kolik z vás už někdy muselo zabít zombie? Po všech těch zombie filmech a Sci-Fi béčkách jsem z Fida naprosto nadšenej. Konečně někdo dotáhl k dokonalosti to, co před dvěma roky naznačil závěr Soumraku mrtvých. Inspirace je víc než očividná a geniálních okamžiků je neúrekom. Pocta starým béčkovým scifárnám je už jen takový bonus, kapka krve na rakvičce. ● Úvodní černobílé reklamně instruktážní intro pro děcka ve škole ve stylu 50. let je geniální. ♪Do hlavy je to nejlepší, mozek se tím zneškodní…♫ Zbytek je sice v křiklavě veselé barvě, ale pořád jsem měl pocit, že koukám na film z 50. let. Kamera, herci, hudba…, tohle je prostě skvost. Další svěží závan shnilého masa na zatuchlém poli zombie filmů. Umístit příběh do doby plné nadšení a elánu byl skvělej nápad a všeobecná apatie ke smrti vytváří opravdu bizarní kontrast s duchem doby. 90 % mrtvých hold chce být zombíkem a ne nějakou debilní hlavou v rakvičce. A navíc je to drahý jak prase. Vlastně mám pocit, že se důchodců moc lidí nebojí. Emmette Mitcheli, z prachu jsi vzešel a v prach se obrátíš a z prachu toho již se nevrátíš. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po tom nespočetném množství filmů, v nichž byly zombie neustále utlačovány a prezentovány stále stejně, díky jejich, po generace trvající existenci, která dávala důraz a prověřovala všeobecně známý fakt a představu o těchto nemrtvých a jejich způsobu života, se tvůrci tohoto filmu rozhodli, že z nich pro změnu vytvoří právoplatné, v podstatě mírumilovné členy produktivní společnosti. Ta je zde v podobě fiktivního městečka Willard, připomínající svým vzezřením jiná podivná a zajímavá místa, jako jsou kupříkladu Pleasantville či Stepford. Fido se poměrně úspěšně podvoluje onomu stereotypu a tím tak vytváří více vtipné, než hororové dílo se spoustou úsměvných momentů, dialogů a postav. Šťávu všemu dodává Carrie-Ann Moss, která zde vypadá a působí zcela opačně oproti své chladné a asexuální postavě Trinity. Žensky, krásně a smyslně, že zamotá hlavu i novému společníkovi v jejich obydlí. Zážitek ze sledování byl překvapivě zakončen mým dobrodružným snem, v němž jsem čelila zástupům zombies a prchala jsem před nimi až k vrcholkům zasněžené hory:) ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Komediální zombíkovina zasazená do 50 let, jejíž stylizace se povedla na výbornou, a dobře kontrastuje se zombie realitou. Zasazení černobílého dokumentárně-instruktážního filmu o Zomconu byl dobrý tah a děj si drží do polovinu filmu konstantní tempo doplňované o černý humor. Škoda, že se později děj začíná rozmělňovat a jde spíše o dětský příběh, ale i přesto se jedná o docela zábavný počin. * * * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)
  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama