Reklama

Reklama

Monstrum

  • USA Monstrous
Trailer 1

Traumatizovaná žena prchá se svým sedmiletým synem před násilným manželem. Ve svém novém domově brzy zjistí, že musí čelit mnohem děsivějšímu monstru... (TommyZR)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se tvůrcům musí nechat je fakt, že skvěle vystihli dobovou atmosféru hýřící barvami. Nicméně tím to hasne. Přechody do temnějších tónů vyšly do ztracena, nájezdy bubáka byly mizerné stejně jako jeho vizualizace a jakékoliv napětí zatrhlo ječící dítě, které na svou matku řvalo, že si s tím strašidlem musí promluvit. Pak už zbývalo jen úmorné čekání na twist, který sice částečně překvapí, ale zároveň patří k těm nejohranějším zvratům, jaké se v rámci žánru objevují. A nevyšlo to ani herecky. Proti Christině Ricci nic nemám, ale tady jsem jí nevěřil ani mrknutí a ani ten kluk mi nějak k srdci nepřirostl. Ztráta času. 15% ()

Bossi123 odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říci, že když jsem viděl jméno Christina Ricci, tak jsem tak trochu doufal, že to bude něco aspoň trochu povedeného, ale zmýlil jsem se. Film na mě celkem neudělal dojem. Ptáte se proč? Zaprvé je to jedno velké klišé: děj se odehrává v naprosto opuštěném velkém starém domě, hlavními postavami jsou matka a syn, kteří se před případnými entitami nedokáží naprosto bránit, sousedé a majitelé domu jsou velcí podivíni, kousek od domu je záhadné jezero, kam se nesmí chodit, ale syn tam pochopitelně chodí, matka synovi nevěří, že vidí ducha, ale nakonec prozře aj. Zadruhé, film byl extrémně nudný, žádné lekačky, monstrum vizuálně strašné, hutná a temná atmosféra, kterou jsem očekával od hororu chyběla úplně. Zatřetí: vůbec se nedá mluvit o hororu. Jediný hororový prvek je zde ten prapodivný strašák, který neumí strašit. Má to spíše znaky psychologického thrileru než hororu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pointa se dala vytušit už nějaký čas před jejím "oficiálním" odhalením a Christina R. je stále stejně roztomile špatná herečka. Ale právě pro její zvláštní nervní herecký styl a jisté neidentifikovatelné fluidum ji mám rád, stejně jako mám rád a nikdy se mi asi nezprotiví podobné pointy, jako je ta zdejší. Plus body za skvělou vizuální stránku, za příjemně zasněnou, nebo spíš snovou atmosférou i za jistý překvapivý časový skok, který jsem předem nevytušil ani omylem. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film působí dojmem, že byl natočený podstatně dříve než v roce 2022. Jeho patrně nejstrašidelnějším prvkem jsou stále se opakující televizní reklamy na myčku na nádobí, protože samotné strašidlo působilo trochu nepřesvědčivě. Přesto má tento příběh, využívající obvyklých hororových klišé, cosi do sebe, něco, co oslovuje spíše divákovo nevědomí než jeho filmový vkus. Líbilo se mi, jak žena zaháněla nepatřičnou vizi odříkáváním slov televizní reklamy. Představitelka hlavní role byla vůbec velmi působivá. Též dobře ujetý závěr. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Pekná kravina! Celý príbeh je iba prepitá ilúzia hlavnej hrdinky, Cody je dávno utopený. Pokiaľ by to nechali v tejto rovine, tak nejako by som predýchal fádny dej, nulovú atmosféru, katastrofálne napätie a zbytočnú obludu z jazera. Ale zrazu sa strihom zo 60.rokoch dostaneme do súčasnosti, zrazu je na scéne mobilný telefón a podobne. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama