Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

castor 

všechny recenze uživatele

Natvrdlý scénář, kdy zejména starší z dcer dělá samá špatná rozhodnutí, versus působivé dlouhé záběry francouzského držitele kameramanského Oscara Philippe Rousselota a efektivně uchopená akce. To zhruba tak v kostce… Většinou bojují se žraloky, ovšem tentokrát vysílá naštvaná příroda krále džungle, který přišel vinou člověka (pytláků) o svou smečku. Nijak za to ovšem nemůže doktor Idris Elba, který vyvezl do divoké Afriky své dvě dospívající dcery, které před časem přišly o matku. Nacházejí se v místech, kde se rodiče poznali, což by mohlo „oživení“ nalomených vztahů pomoci. Za chvíli se ovšem ocitnou na okraji útesu uvěznění v nepojízdném autě, jejich průvodce-strejda se opodál snaží zastavit masivní krvácení a lev chytil slinu. Výhodou je, že se na nic moc nečeká. Výsledku (který je samozřejmě zoufale předvídatelný) dominují sebevědomě dlouhé záběry, i sekvencím s útoky (odolného) lva chybí střih a samotné triky jsou velmi kvalitní. Je to intenzivní a autentické, ovšem záhy začne pod taktovkou zkušeného islandského režiséra Baltasara Kormákura drhnout zmiňovaný scénář. Rozhodnutí hlavních postav jsou zvláštní, jako by místy (když musejí táhnout za jeden provaz) mluvil každý jinou řečí. Nicméně to má spád, je to krátké a účinné. A možná to budu mít někdy rád i na čtyři hvězdy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na víc, ale nějak se tady sešlo moc záporných faktorů dohromady. Herecky toporný Idris, úplné tragické filmové dcery, ještě tragičtější strejda a pak ten lev? Mašina? Ani nevím, jak to nazvat, rychlejší, než gepard o velikosti buvola a hlavně tak strašně digitální, až mi z toho nadskakoval monitor. Prostě pozvolna stupňující se filmové utrpení vrchlolicí soubojem na  férovku, (šelma proti Elbovi) u které jsem se musel chvílemi štípat do stehna, jestli se mi to nezdálo. Bohužel ne a to je moje hodnocení na konci přísnější. Jedna a něco, ať mě nesežere lev ! ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Digitálne zvieratá veľmi nemusím, aj keď tento levík je celkom podarený. Dokonca mi prišlo, že má väčšiu inteligenciu, ako všetky ľudské postavy dokopy, lebo tie sa správali ako v druhotriednom horore. Čakal som viac napätia, aj ľakačiek. Tu bol príchod leva vždy predvídateľný, hlavne preto, že si to postavy svojou blbosťou doslova pýtali. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $31,767,880║ Tržby Celosvetovo $56,594,880▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ A ja že pozriem si poriadny dobrodružný film z Idrisom Elbom.... Námet priam skvelý ale v tak nechutne blbom béčkovom prevedený až hrôza. Každou minútou čoraz viac otravné. /40%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Idris naháňa digitálneho leva a digitálny lev naháňa jeho a všetkých naokolo. A hoci má niekedy úskoky skôr ako pes než ako kráľ zvierat, vy mu vlastne fandíte, lebo tvorcovia tomu levovi zobrali ešte aj čuch, asi mal opuchnutú sliznicu. Animácia celkovo veľmi slabučká, ako by mal film už tridsať rokov. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama