Reklama

Reklama

The Twin

  • Finsko Twin - paha kaksonen
Trailer 1

Nejhorší noční můra každého rodiče je pro Rachel (Teresa Palmer) teprve začátkem jejího utrpení, když se po tragické nehodě rozhodne s manželem Anthonym (Steven Cree) přestěhovat na druhý konec světa, aby se mohla věnovat Elliotovi (Tristan Ruggeri), jejich přeživšímu synovi z dvojčat. To, co začíná jako čas léčení a izolace na finském venkově, se změní v zoufalý boj o samotnou duši jejich syna, když se Elliota zmocní entita, která tvrdí, že je jeho mrtvým dvojčetem – a Rachel se vydává na ďábelskou cestu, aby odhalila strašlivou pravdu o svém dítěti. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (48)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Matka stratí jedno z detí dvojčiat a presťahujú sa s manželom a synom do fínskej dediny, aby začali odznova. Matka je utrápená a robí všetko preto, aby sa s tým vyrovnali, okrem toho má nočné mory, dedinčania sa chovajú divne a len zazerajú, ako keby niečo chystali, syn začne sám seba považovať za svojho mŕtveho brata a stará susedka varuje pred posadnutosťou a vzkriesením diabla. Oceňujem prácu režiséra, ktorý postupne odkrýval karty a naozaj rozvíjal množstvo alternatívnych príbehov, aby diváka zmiatol. Pretože tu naozaj nie je ľahké uhádnuť, čo sa z toho celého vykľuje. A to je fajn, nakoľko na rozdiel od nedávneho La Abuela som na pointu tak rýchlo neprišiel (hoci ma napadla ako jedna z možných alternatív, ktorých je tu naozaj neúrekom). Matka a syn hrajú vynikajúco, menej presvedčivý už bol nevýrazný manžel, ale zase to nepokazil. Atmosféra naozaj šliape na výbornú a desivé elementy s občasnými šokmi fungujú ako majú. Horor má zatiaľ na zahraničných stránkach dosť kontroverzné hodnotenia, pretože či už divákovi to rozuzlenie sadne, závisí len a len na jeho osobnom vkuse. Ja veľmi nemám čo kritizovať, hoci som mal neustále taký zvláštny pocit, že som už niečo podobné videl, možno aj viac ako raz. Našťastie si už nevybavujem, kde presne. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Priemer vo všetkých aspektoch. Podobný príbeh sme už videli sfilmovaný viackrát a The Twin neprináša do tejto tématiky žiaľ absolútne nič nové a len kombinuje už videné. Herci ujdú, výraznejšie zaujme ale len jediná známejšia herečka vo filme-Teresa Palmer (známa napr. z Lights Out či Hacksaw Ridge) ako zmätená a traumatizovaná matka v hlavnej úlohe. Výsledný dojem sa snaží vylepšiť záverečné odhalenie a dejový twist, ktorý by spôsobil wow efekt pred 10 rokmi, no nie dnes, keď hororov s podobnou pointou bolo nakrútených už desiatky. Navyše záverečný zvrat bola jediná možnosť, ako z predchádzajúceho diania spraviť niečo aspoň trochu mysteriozne a (pre niektorých) prekvapujúce. Vo výsledku, je Twin horor na 1 pozretie, ktorému sa nedá príliš veľa pochváliť, ale zas ani vyslovene vytýkať. PS: že je to fínsky horor vôbec necítiť, keďže je celý po anglicky. 55% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Přisuň druhou postýlku, bráška přide za chvilku!" Sůl do rány, dosud v srdci otevřené, se nedá sypat v nemastném, neslaném filmu. Aneb kde nic není, ani smrt nebere - možná však něco přidá? Atmosféra a mlha hustá tak, že by vesničani mohli pohledem Rachel krájet, a drama větší než ve finské sauně za plného provozu, odkud někdo šlohnul všechny březové metličky. Bohužel i průhledné, jak pára v již zmiňované sauně, pokud v ní nějaký Mustonen zapomene zatopit. A obě vysmátá dvojčata mě ve finále dost iritovala, těžko říct, které víc, ale pro obě platí, že bych si o ně ani koloběžku s vypuštěnou duší [sic!] neopřel. Dtto o jejich mámu... a zaplaťpánbů, že neporodila trojčata, to by teprve byla vypečená rodinka! Hodně slabé tři hvězdy. Pozor, samotný film obsahuje prasácký spoiler hned v úvodu, naštěstí jen pro pozorné a nápadité diváky :-). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Šílená uspávačka !! Tu první hodinu, jsem se tak neskutečně nudil, že takovouhle chuť, vypnout film, jsem už dlouho neměl. Šeredné postavy, Palmer si moc dobře pamatuju z podařeného Hororu Lights Out, kde se mi strašně líbila, ale to jak vypadá tady, no tě prdel. Outfit jak za komunistů, vůbec nechápu, proč to bylo natočeno v takovém starodávném, hnusném stylu, celou dobu jenom fňuká a ve finále zjistím, že je to pacoš z ústavu. Ne, nelíbilo. Tohle kdybych si pustil po náročném dni, tak na sto procent u toho usnu. Horor pro důchodce, hvězda za technickou stránku filmu. (25. hodnocení) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je fajn. Teresu Palmer můžu kdykoliv a kdekoliv a i když je to tématicky recyklát, závěrečný zvrat překvapí a tím i potěší. Mínusem je, že jsem se občas musel ošívat a koukat, co kde lítá, protože na obrazovce se nic moc nedělo a pak mi také připadalo, že tu zůstalo až moc nezodpovězených otázek. Třeba co se týče čáryfukové báby a folklorního blbnutí finských vesničanů. Z mého pohledu se Mustonen od Bodom lehce posunul. 60% ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama