Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéfkuchaři Andymu směna v jeho restauraci ani nezačala, a už nestíhá. Je poslední pátek před Vánoci, a tak si chce fajnové jídlo dopřát snad každý. Hosteska přijala příliš mnoho rezervací, nespokojený kontrolor šmejdí v kuchyni a do toho všeho má dorazit i Andyho mentor, kuchařská ikona, přicházející bez varování, zato s partnerkou, uznávanou food-kritičkou. Hůř snad být nemůže. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná… Britský film s famózním Stephenem Grahamem v hlavní roli se žene kupředu nesmlouvavým tempem práce v gastrobyznysu. Trefný ale bude připadat všem, kterým se pod tíhou profesního stresu někdy zavařila hlava. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (350)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o jedné rezervacemi nabité předvánoční šichtě v luxusní restauraci, hlavní hrdina si prochází krizí jak životní, tak pracovní a vše co může tento večer zkomplikovat se stane a vše se drolí pod rukama. Během této stresující a napjaté pracovní směny vyplývají problémy, vztahy a pocity napovrch. To vše je natočeno na více než působivý jeden záběr. Tento formát se neskutečně hodí pro příběh snímku, kdy vás to společně s postavami ponoří do časového stresu. Je tu krásný kontrast mezi kuchyní, barem a managementem. Nechápu jak se autorům podařilo to vše narvat do jednoho prostoru a tohoto stylu vyprávění. Všechny výkony jsou skvělé, ale hlavně Stephen Graham v hlavní roli exceluje. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Realistický, až dokumentární snímek o jednom večeru v mnohahvězdičkové restauraci, kde jsou zaměstnanci pod neustálým tlakem, zatímco se zároveň snaží vepředu vytvořit co nejpříjemnější atmosféru pro zhýčkané návštěvníky. Vidíme tu tedy především, jak to mají kuchaři a číšníci těžký, například určitě každý polituje černošskou servírku, ke které se chová hnusně tlustej bohatej suverén. U hlavního hrdiny to je ale trochu těžší, protože hned vytušíme, že udělal ve svým životě celou řadu chyb a stále chyby dělá. Když se tedy ve filmu neustále potácí před kamerou, tak to není zrovna příjemné sledovat. A není v tom sám, většina postav tam má nějaké menší či větší problémy, takže to není zrovna pohodový film. Je ale často zábavný a napínavý. Dost mě ale mrzelo, že film nám nejen svým názvem slibuje, že dojde k něčemu velkému, ale... ani moc ne. Film se drží při zemi (aby byl realistický?) a taky mi přišlo, že se zhruba v druhé půlce trochu vyčerpá a už jen dál koukáme, jak je všechno pro všechny naprd a pak - zatmívačka. Zajímavý film, takový ten přesně na festivaly, ale za nic zásadního Boiling Point nepovažuju. Každopádně na závěr chválím všechny herce. (7/10) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $820,000║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $1,426,916▐ Veru aj som sa tešil, potom čo ma dosť dostalo famózne Menu  ale tu mi to prišlo prezentované umenie v kuchyni skôr otravné, než aby to nejak pútalo, tie ich prachsprosté dobieračky, hádky a šarvátky. /40%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nejvíce ze všeho tento film samozřejmě pozvedla vhodně zvolená kamera. Iluze natáčení jedním záběrem bez střihu tomuto snímku sedla, jako by sedl jeden dobře mířený výstřel do hlavy tomu dementnímu Jurečkovi. Tento snímek zejména docení ti, jejichž každodenní pracovní náplň je podobně stresující. Snímek byl v tomto ohledu až nepříjemně přesný. Nefungující parta si zde hraje na noblesní restauraci, napětí roste a problémy se od samého začátku vrství jeden na druhý. Sledujeme odbržděný vagón, který nikdo neřídí a je jen otázkou času, než dojde k nevyhnutelné katastrofě. Je až zarážející, jak tohle připomíná naši současnou směšnou vládu neschopných a hloupých dementů, vypočítavých čůráků a politických gaunerů. Velmi dobrý kus filmařiny. Rád od těchto tvůrců uvidím v budoucnu něco dalšího. [83 %] ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ďalší do skupiny filmov natočených na jeden záber či s ilúziou jedného záberu. Bod varu neprináša žiadne nezabudnuteľné momenty ani zaujímavý scenár či postavy. To čím zaujme a udržuje pozornosť je skutočnosť, že veľmi vydarene na diváka prenáša stres, a to vďaka výborne sediacim hereckým výkonom. Cítite frustráciu, chuť nahlas zakričať f*ck a ísť do hajzlu. Na konci filmu si s úľavou uvedomíte, že nič z toho čo ste videli, nemusíte riešiť. Uveriteľná jednohubka, ktorá je však predsa len nadhodnotená. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Barantini prozradil, že film byl inspirací z jeho pracovních let, kdy byl zaměstnán v gastronomii, a mnoho z toho, co se ve filmu děje, bylo inspirováno skutečností. (vyfuk)
  • Film je natočen na jediný záběr. Filmové rekvizity byly v průběhu natáčení různě poschovávány a odkryté, když se kamera nacházela na jiném místě. (Dalfor)
  • Původně mělo být v březnu 2020 osm pokusů na natočení – dva za večer během čtyř dnů. A to zrovna, když v Británii eskalovala pandemie covid-19. Po prvním dnu se Stephen Graham s producenty rozhodli, že není bezpečné mít tolik lidí na jednom místě, a tak bylo natáčení omezeno na dva dny a na čtyři pokusy. Třetí pokus se stal výsledným filmem. (Dalfor)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama