Reklama

Reklama

Deranged

  • USA Deranged: Confessions of a Necrophile (více)
Trailer

Obsahy(1)

Farmář Ezra Cobb žije na polorozpadlém statku jen se svou panovačnou a despotickou matkou, která má na něj značný vliv. Zakazuje mu ženy a učí jej, že všechny jsou zlé. Když matka zanedlouho zemře, psychicky ho to poznamená. Nedokáže se s její smrtí vyrovnat, těžce to nese a začíná trpět paranoidními představami, že k němu mrtvá stále promlouvá. O rok později ji tedy vykope z hrobu a vezme do svého domu, kde ji nějaký čas drží a poté mumifikuje. To mu však bohužel nestačí a vykrádá další hroby. Stále je poháněn matčinými myšlenkami a nakonec sám pomalu postupuje k ještě strašnějším zločinům. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

lamps 

všechny recenze uživatele

Bizarní, znepokojivé a deprimující. Osobité a minimalistické vyprávění o legendárním masovém vrahovi, oproti tématicky podobnému Texaskému masakru více psychologicky věrohodné, na druhou stranu však mnohem méně obrazově zajímavé a bez jediné scény, kterou by si hororový fanoušek pouštěl opakovaně a jejíž sugesce by pronikla hluboko do jeho myšlenkových závitů (takových sekvencí je "Masakr" přecpán k prasknutí). Přesto cenná škola v rámci mého žánrového vzdělání, podobně laděný exploation, s poctivou sedmdesátkovou atmosférou a primitivní guilty pleasure formou, už dneska zkrátka nenajdete... 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kousek co byl o Ed Geinovi natočenej.Umírněnej co se týče krvavosti,ale vše vynahrazuje skvělé vyobrazení rozkladu osobnosti.Proměna z milujícího syna,kterýmu po smrti matky docela fest hráblo byla přímo dokonalá.A když si člověk uvědomí,že je to na základech skutečný události tak z toho až mrazí.Velký podíl na tom má Roberts Blossom(pořád jsem přemýšlel odkud ten jeho ksicht znám a je to Sám doma),kterej se svý role zhostil na výbornou.Žádný vraždící hovado bez emocí,ale psychicky narušenej jedinec,kterej dokazuje k čemu všemu může člověka dohnat samota a ztráta nejbližší osoby.Jediný co mi tady vadilo byl ten vypravěč nebo jak to nazvat.Naštěstí nelezl do záběru tolik jak to ze začátku vypadalo.Takže vše odpuštěno.Jinak skvěle zahranej a natočenej poutavej psychologickej snímek,kterej působí hodně znepokojivě.DOPORUČUJU.Stejně tak jako mě to doporučil Flipnic/Tsurugi za což mu patří velké DÍKY. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh devianta a sériového vraha, inspirovaný v prvé řadě Edem Geinem. Ezra je extrémně fixovaný na svoji matku, která nyní umírá a varuje ho před smilstvem - ženy jsou špinavý zkázný coury! Rok po pohřbu svoji matku vykope a přiveze zpátky domů, a následují ještě mnohem horší věci... Není to žádný 70's grindhouse brak, jak jsem tak trochu čekal. DERANGED jde rovnou do mé topky filmů o zvrácených vrazích - hned vedle MURDER-SET-PIECES, ANGST, HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER, TEXAS CHAIN SAW MASSACRE. I když přeci jen nedosahuje takové intenzity, jsou zde i poněkud komičtější chvíle a celek je o něco odlehčenější než u výše zmíněných. Na druhou stranu 'sick' je to zhruba stejně. V přímých nechutnostech se nic nepřehání, ale vystavených mrtvol a jejich částí je tu habaděj (na efektech dělal už v té době Tom Savini) a co především - až dá se říct dětsky roztomilý a nesmělý Ezra je ohromně zahraný. Takže Slasher taky doporučuje! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přesto, že vzniknul o celých 8 měsíců dřív než příbuzný Texaský masakr motorovou pilou, zapadl Deranged do stínu svého kultovnějšího bratříčka. A je to ohromná škoda, jelikož tenhle film má svoje nezpochybnitelné kvality, a mnohém se tyhle dva horory dokonce nevídaně podobají. A co je hlavní: oba se inspirovaly šokujícím případem Ed Geina. Zatímco Hooper sází spíše na hororovou stránku, Deranged volí autentičtější a psychologičtější sevření. Žádné máchání řetězovkou, ale opravdu poctivá sonda do života maniaka, který se po smrti své milované matky rozhodne vykopávat mrtvoly a vraždit mladé ženy. Nevšední, syrovou a poměrně mrazivou podívanou navíc podtrhuje skvělý Roberts Blossom v hlavní roli, vážně radost ho sledovat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Samotný snímok poznačila "doba". Nič to však nemení na fakte, že "Deranged" napriek "ošarpanému" vizuálu disponuje kvalitou z pohľadu presvedčivých výkonov či celkovo nastolenej atmosféry, ktorá budí dojem pomerne solídneho psycha. Chcelo by to poriadny remake, ktorý by z "Ed Geina" spravil z pohľadu horor žánru kultovú postavu, ktorá si to vlastne vzhľadom k svojim činom ani nezaslúži - 65% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Cosette Lee, která hrála matku Roberta Blossoma, byla ve skutečnosti jen o 14 let starší. (Karlos80)
  • Film byl založený na skutečném životním příběhu o Edu Gainovi z Wisconsinu z 50 let minulého století, sériovému vrahovi a kanibalovi. (Karlos80)

Reklama

Reklama